donderdag 23 maart 2017

Amerika - Utah – 'Devon & Rob' | "Schattig dit Homokoppel met hun kinderen"

USA – Utah  →  Dit schattige homokoppel en hun kinderen zijn té leuk. Devon en Rob delen al een tijdje hun gezinsleven met de wereld via hun DadsNotDaddies Instagram-account.  Samen hebben ze 2 kinderen en wonen ze in Utah, Amerika.  Ook hebben ze 'n YouTube- kanaal waarin ze een kijkje geven in hun leven.

bronnen: OUT.tv / Instagram – Dads Not Daddies


                                                  

Songfestival | Russische zangeres Julia mag niet optreden tijdens Songfestival

Oekraïne – Kiev  Eurovisie Songfestival 2017  →  De Russische zangeres Julia Samoilova is niet welkom in Oekraïne, omdat ze in 2015 een bezoek zou hebben gebracht aan de Krim.  In Oekraïne staat een forse celstraf op reizen naar de Krim over Russisch grondgebied. Julia Samoilova kan daarom niet deelnemen aan het Eurovisie Songfestival in mei in Kiev.
                                             
                                                          
De 27-jarige Russin was eerder deze maand de officiële inzending van Rusland geworden met haar nummer 'Flame Is Burning'. In 2015 zou ze vanuit Rusland naar de Krim zijn gereisd om in de stad Kertsj op te treden.

Voor ons land treedt de meidengroep "O'G3NE" aan. Op dit moment ziet het er niet bijster uit voor de drie zusjes: in de peilingen staan ze op de 26e plaats.

Zie ook:
Russische kandidate mag niet naar Eurovisie Songfestival in Kiev  /  Oekraïne weert Russische deelnemer op Songfestival ‼

bronnen: Gay.blog.nl / YouTube.com / Twitter.com – Music Power Radio NL
                                  
                                   

woensdag 22 maart 2017

Bioscoop - Power Rangers | Eerste 'Gay Ranger' ooit in nieuwe Power Rangers

Power Rangers    Uit reportages van regisseur 'Deas Isrealite' wordt duidelijk dat er een openlijk homoseksuele held de film zit  Dat is in de filmgeschiedenis nog nooit voorgekomen  De verfilming van "Mighty Morphin Power Rangers" komt deze week in de bioscoop, maar de media heeft de film al mogen zien.

Volgens hen is er één scene waarin 'Trini', gespeeld door Becky G, het openlijk heeft over haar "girlfriend problems". De regisseur zei er in een gesprek met Hollywoord Reporter het volgende over:

|  "For Trini, really she's questioning a lot about who she is. She hasn't fully figured it out yet. I think what's great about that scene and what
|  that scene propels for the rest of the movie is, "That's OK". The movie is saying, "That's OK", and all of the kids have to own who they are
|  and find their tribe".
                                     

                                     
Langlopende serie
Power Rangers was in de jaren 90 een gigantische hitserie die nog steeds loopt. Maar wat films betreft is het sinds begin deze eeuw erg stil. Vanaf 23 maart 2017 komen de helden eindelijk weer terug in de bioscoop  Naast Becky G spelen ook Bryan Cranston en Elizabeth Banks een rol in de film.

bronnen: PartyScene.nl / YouTube.com
                                    

                                           

Amsterdam | Organisatie van Gay Pride wil vaarroute Canal Parade omkeren ‼

Amsterdam Gay Pride    De route van bontversierde boten bij de jaarlijkse Canal Parade tijdens de Gay Pride zal dit jaar, als het aan de organisatie van de Gay Pride ligt, van oost naar west lopen. De gemeente Amsterdam moet de plannen nog goedkeuren. 

  Als de plannen slagen, vertrekken de boten vanaf het Scheepvaartmuseum om vervolgens over de Amstel en de Prinsengracht naar het Westerdok te varen.  

Gaten
Met het omdraaien van de botenparade wil de organisatie van de Canal Parade voorkomen dat er gaten in de stoet vallen.  Nadat de stoet ge- passeerd is, moet de Prinsengracht worden afgesloten, zodat bootjes niet meer achter de stoet aan kunnen varen.
                                      

                                         
De vaarroute is niet de enige 'geplande verandering' voor de botenparade. De organisatie wil een feest op de Dam - en andere feestlocaties - waaronder het Rembrandtplein en de Stopera, schrappen. 

De Gay Pride wordt dit jaar gehouden van 29 juli tot 06 augustus. De Canal Parade trekt op 05 augustus door de stad.

Zie ook:  

Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:

bronnen: NU.nl / AT5.nl / YouTube.com / Twitter.com - AT5.nl
                                
                                                 

dinsdag 21 maart 2017

AirAsia – Assraf Nasir | "Deze steward imiteert 'Britney Spears' en haar Toxic"

Britney Spears vs Assraf Nasir  →  Je weet het vast nog wel: de stewardessen-act die Britney Spears ten beste gaf in de video van een van haar grootste hits, 'Toxic'. Een steward van AirAsia speelt haar video nu perfect na.
                                       

                                                  
'Assraf Nasir' is een van de leden van de cabin crew van AirAsia. Hij had zin in een verzetje en besloot dat het tijd was voor een dosis 'Britney Spears'. Helaas waren er geen passagiers aan boord, want we hadden de reacties graag willen zien.

bronnen: Winq.nl / HomoRazzi.com / Facebook.com – FunX / YouTube.com 
                                         

        
                                                           

TV-Tip – Vanavond – 'Het zaad en 11 eitjes' | Op zoek naar een eicel in Canada

TV-Tip  →  Dinsdag 21 maart is op NPO 2 vanaf 22.55 uur de 2Doc-documentaire 'Het zaad en de 11 eitjes' te zien.  Het jonge homostel 'Dennis en Lody' willen een kind  Ze hebben al een draagmoeder – maar zij wil niet de biologische moeder van het kind worden  Dus moet het stel op zoek naar een eicel.
                                   
                                     
Dat blijkt moeilijker dan gedacht, want de Nederlandse wetgeving verbiedt commerciële eiceldonatie. Daarop besluiten 'Dennis en Lody' om er in Canada naar op zoek te gaan: het begin van een 'langdurig, emotioneel en kostbaar traject'.

2Doc-Documentaire: "Het zaad en de 11 eitjes"  –  Dinsdag 21 maart 2017  –  NPO 2  –  22.55 - 00.05 uur
                                          
                                        
Zie ook:

bronnen: Gay.blog.nl / YouTube.com / VPRO.nl – Video / Twitter.com – KRO-NCRV
                                                  
                                                                    

maandag 20 maart 2017

De verkiezingsuitslag biedt goede kansen voor 'n Regenboog Stembusakkoord

Politiek  →  Wat de verkiezingsuitslag voor kabinet zal voortbrengen,  is voorlopig nog de vraag,  maar volgens COC Nederland biedt het goede kansen voor het onlangs gesloten Regenboog Stembusakkoord. De acht partijen die het Roze Stembusakkoord op 7 maart 2017 ondertekenden, kregen een ruime meerderheid in de nieuwe Twee Kamer. Dinsdag 21 maart 2017 wordt de definitieve uitslag bekend. Voorlopig houden we het op 98 van de 150 zetels.
                                           
                                      
VVD, D66, PvdA, GroenLinks, SP, PvdD, 50Plus, Artikel 1 tekenden het akkoord. Zij namen deel aan 't eerder gehouden Roze Verkiezings- debat in de Amsterdamse 'Rode Hoed', waar het akkoord in de grondverf werd gezet.  Het CDA nam daar ook aan deel en kon zich tijdens het debat vinden in bijna alle voorgestelde maatregelen, maar ondertekende het akkoord uiteindelijk toch niet.  PVV, Denk en de kleine christelijke partijen  ChristenUnie en SGP  hadden niet deelgenomen aan het debat, ook niet aan de roze stemwijzer GayVote. Ze waren wel uitgenodigd het akkoord te ondertekenen, maar bleven weg.

Zie ook:

bronnen: Gay.blog.nl / Twitter.com – NOS.nl / YouTube.com


        
                                                                         

VS - Katy Perry - 'Pray The Gay Away' | "Ook Katy Perry moest eraan geloven"

Amerika    Tijdens een emotionele speech vertelde zangeres Katy Perry over haar christelijke jeugd   Op kamp moest ze bidden voor Homo's zodat God ze kon redden van een plek in de hel.

Katy Perry brak in 2008 door met haar single 'I Kissed A Girl' en staat momenteel in de hitlijsten 'Chained To The Rythm'. Tijdens het Human Rights Campaign Gala in Los Angeles nam ze zaterdagavond de National Equality Award in ontvangst, voor haar inzet op het gebied van ge- lijke rechten voor LGBT's.

De 32-jarige popster stond uitgebreid stil bij haar jeugd en haar zwaar-christelijke opvoeding. Ze bracht onder de naam Katy Hudson een album uit met gospels voordat ze bekend werd als Katy Perry.
                                                                                  

                                                                           
Satan
► Tijdens haar speech vertelde Katy Perry: "Mijn eerste woorden waren Mama en Dada, God en Satan.  Toen ik opgroeide werd mij verteld dat homoseksualiteit synoniem was voor gruwelijk, voor de hel  We werden naar Jezus-kampen gestuurd, waar we moesten bidden voor homo's zodat ze beter werden".

'Katy Perry' vervolgt: "Temidden van dat alles vond ik mijn talent. Er kwamen barsten in mijn bubbel en nieuwe wegen gingen voor me open" Katty Perry: "De rest is geschiedenis". 

Zie ook:

bronnen: Winq.nl / Independent.co.uk / Facebook.com – Winq.nl / YouTube.com


                                                   
                                                       

zondag 19 maart 2017

Amsterdam – Roze Filmdagen | Première 'Scar Tissue' @ Roze Filmdagen 2017

Amsterdam  →  Jan Veering bezoekt de première van 'Scar Tissue':  Een korte Nederlandse film van Nish Gera over een LHBTI Syrische asielzoeker die een affaire krijgt met een Nederlandse jongen.  We spreken met hoofdrolspeler Noah Valentyn, regisseur Nish Gera en vluchteling 'Osama' over de problemen waar homo vluchtelingen tegen aanlopen.
Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:

bronnen: MVS.nl / YouTube.com                                         

GGD Amsterdam - 'PrEP' | Gezocht: "Vrijwilligers experiment nieuwe PrEP-pil"

GGD Amsterdam – PrEP-studie  →  De GGD in Amsterdam doet mee aan een onderzoek naar een nieuwe Hiv-preventiepil   Het middel dat wordt onderzocht is het experimentele 'F/TAF'   Er wordt getest of F/TAF veilig en effectief Hiv-infecties bij gezonde volwassenen kan voorkomen.

De 'GGD' heeft aangegeven dat homomannen en transvrouwen die seks hebben met mannen zich tot en met 26 maart voor het experiment kunnen aanmelden. Zo'n vijfduizend mensen uit Noord-Amerika en Europa doen mee aan het experiment.
                                           
                                               
De nieuwe PrEP-pil zou minder bijwerkingen hebben dan de huidige pil, zoals verminderde nierfunctie en botontkalking, volgens het farma- ceutische bedrijf Gilead Sciences.

Aanmelden voor het onderzoek kan tot en met 26 maart 2017 op de website van:  GGD Amsterdam    Aanmelden 'DISCOVER' studie ‼

Zie ook:

bronnen: OUT.tv / Twitter.com – OUT.tv Nederland / Twitter.com – Het Parool