zaterdag 23 juli 2016

TV - Nickelodeon - Huize Herrie | 1e Homokoppel in Nickelodeon animatieserie

Televisie – Homokoppel  →  Nickelodeon introduceert het allereerste getrouwde homokoppel in een van hun animatieseries  In Huize Herrie (The Loud House) was voor het eerst een homostel te zien in een TV-programma gericht op kinderen. 

In de animatieserie is de 11-jarige Lincoln Herrie de enige jongen tussen tien zussen en probeert zich staande te houden tussen al de herrie die deze familiesituatie met zich meebrengt.

In de betreffende aflevering - Overnight Succes - is te zien hoe zijn beste vriend, Clyde McBride, langskomt voor een slaappartijtje. Hier wordt voor de kijkers duidelijk dat hij twee vaders heeft.
                                  
                               
Opvallend is hoe Clyde en Lincoln praten over hun voorbereiding tot 'het schrijven van geschiedenis' voor het slaappartijtje. Dit moet een hand in eigen boezem zijn geweest voor de schrijvers van de Nickelodeon-serie ... voor een mooi staaltje LHBTI-vertegenwoordiging in een kinderpro- gramma.

Zie ook:  

bronnen: OUT.tv / Twitter.com – Leo Davinci / YouTube.com                                       

Amsterdam – Pride | "De EuroPride opent met Roze Zaterdag in Amsterdam" ‼

Amsterdam - Gay Pride - Roze Zaterdag  →  EuroPride - de Europese versie van Gay Pride - is zaterdag geopend met een Roze Markt in het Amsterdamse Vondelpark.

Roze Zaterdag is een evenement dat jaarlijks in een andere stad in Nederland wordt georganiseerd. De laatste keer dat een Roze Zaterdag in Amsterdam werd georganiseerd was in 1994.

Het doel van Roze Zaterdag is om de diversiteit van homo's, lesbo's, biseksuelen en transgenders te tonen en zo het begrip te vergroten.
                                        
                                 
► De zaterdag in het Vondelpark opende om 11.00 uur in het openluchttheater in het Vondelpark met een kerkdienst  Verder treden onder anderen Jennie Lena en O'G3NE op.

Om 19.00 uur begint een zogeheten Pride Walk, waarbij deelnemers van het Vondelpark naar de Dam lopen.

Verschillende plekken
EuroPride wordt tot en met 07 augustus op verschillende plekken in de hoofdstad gehouden.  

Het bekendste evenement van EuroPride is de Canal Parade op 06 augustus, waarbij tachtig boten over de Amsterdamse grachten varen.
Extra:         Nieuws uit Amsterdam
                       
bronnen: NU.nl / Twitter.com – NOS.nl / AT5.nl / YouTube.com


      

      
                                         

vrijdag 22 juli 2016

James Corden → Carpool Karaoke | Michelle Obama gaat helemaal uit haar dak

James Corden heeft niemand minder dan Michelle Obama gestrikt voor zijn Carpool Karaoke   Ze zingt mee met 'Single Ladies' en dan duikt ook nog Missy Elliott op.

Volgens Michelle Obama heeft ze al zeven jaar niet meer voorin een auto gezeten, dus vindt ze het extra bijzonder ‼ Ze rijden door de tuin van het Witte Huis en terwijl Michelle Obama een toer geeft, zingt ze mee met Stevie Wonder, Beyoncé en andere artiesten.

Zie ook:
bronnen: Winq.nl / YouTube.com                                 

Amsterdam · Gay Pride | "HEMA komt met limited edition Gay Pride T-shirts" ‼

Amsterdam - Gay Pride - T-shirts    HEMA viert de liefde met haar eigen iconen tijdens EuroPride. HEMA is er voor iedereen. Ongeacht geloofsovertuiging, politieke en seksuele voorkeur of anderszins. Daarom zet HEMA haar iconen, de rookworst en tompouce, in om de liefde te vieren. Speciaal voor de EuroPride, die van 23 juli tot en met 07 augustus plaatsvindt in Amsterdam, heeft HEMA T-shirts ont- wikkeld, met daarop deze twee iconische producten van HEMA. De T-shirts zijn beschikbaar in drie varianten: Tompouce ♥ Tompouce, Rookworst ♥ Rookworst en Rookworst ♥ Tompouce.
                                      
                                             
Met de netto winst van de T-shirts steunt HEMA de Gay-Straight Alliances van het COC ‼ Een Gay-Straight Alliance is een groep leerlingen en docenten die willen dat hun school veilig is voor iedereen. Of je nu homo, hetero, lesbisch, bi of in dubio bent. De T-shirts zijn in alle maten be– schikbaar en kosten €10,- per stuk. Vanaf 23 juli zijn de T-shirts - in beperkte oplage - verkrijgbaar bij HEMA filialen dichtbij de Canalpride route zoals HEMA Kalvertoren, HEMA Nieuwendijk, HEMA Jodenbreestraat en HEMA Centraal Station.

Zie ook:

Update:  
•   HEMA-woordvoerders moeten zich verantwoorden voor 'ranzige' Homo T-shirts     
•   Reformatorisch Dagblad | Christelijke journalist vindt HEMA Tshirt 'smakeloos'

bronnen: Gay.blog.nl / Twitter.com – HEMA / RTL·XL.nl  Editie NL

                                   
     ◄  De HEMA komt met Gay Pride T-shirts ‼
                                                                           

donderdag 21 juli 2016

Nijmegen - Roze Woensdag | "Drukte en veel Roze tijdens de Roze Woensdag"

Nijmegen – De Vierdaagse – Roze Woensdag  →  Ieder jaar kleurt Nijmegen tijdens de tweede dag van de Vierdaagse roze  De Roze Woensdag is ook dit jaar goed bezocht.

Het bezoekersaantal van de Roze Woensdag lag iets lager dan vorig jaar, toen bezochte 254.000 het evenement  Dit jaar waren dat er 'maar' 240.000. Het totaal aantal bezoekers van de Nijmeegse Wandel Vierdaagse staat al op meer dan 1 miljoen.

Dat het gisteren iets minder druk was, wordt geweten aan de warmte. Daardoor was 't net als dinsdag met name 's middags wat minder druk.

Zie ook:

bronnen: GayOkay.nl / Gelderlander.nl / YouTube.com


      

      
                                   

Tilburg – Kermis | Roze Maandag 2016: "Meer dan 1 label, meer dan 1 feestje"

Tilburg – Roze Maandag  →  Het aftellen is begonnen. Op 25 juli kleurt Tilburg weer roze tijdens de 26e editie van Roze Maandag. De dag waarop je al 26 jaar jezelf kunt zijn en traditiegetrouw de drukste dag van de "Tilburgse Kermis"   Opnieuw komen duizenden feestvierders naar het zuiden om dit spektakel mee te maken. En ook deze editie staan er op de verschillende pleinen en in de gezel- lige straatjes weer mooie feesten op het programma. Op Roze Maandag is er voor ieder wat wils
                           
                             
Je bent méér dan 1 label
'Roze Maandag' viert elk jaar de liefde, de diversiteit en acceptatie. Dit jaar is dat niet anders. Maar vooral het feit dat iedereen anders en vooral zichzelf mag zijn staat dit jaar centraal. Niemand wordt graag in een hokje gestopt. Je bent meer dan één hokje – je bent meer dan één label. Label elkaar dus gerust, maar stop niet bij één. Iedereen is gelijk, maar wel anders. Op Roze Maandag vier je dit jaar de diversiteit ‼ 

Terug van weggeweest: "De Roze Karavaan"
Na het jubileumjaar is de roze feestdag weer vertrouwd anders ‼ De verbouwing van het centraal station is grotendeels achter de rug. Daarom keert de 'Roze Karavaan' weer terug. Om 12.30 uur start de bonte roze stoet vanaf de voorzijde van station Tilburg. We gaan langs alle pleinen en straten en vieren overal en met alle bezoekers feest. Mensen kunnen vanaf het station de hele route meelopen, maar ook aanhaken wanneer het hen uitkomt. Vanaf het station verspreidt de roze gloed zich richting de Stadhuisstraat. Achtereenvolgens komt de 'Roze Karavaan' langs de Bier- hal, de Paleisring, het Piusplein en de Korte Heuvel. Zo verbindt Roze Maandag de hele kermis en alle bezoekers met elkaar.
                                                        
        
                            
Feest mee 
Wat kun je verwachten dit jaar ?!  Vaste en nieuwe locaties, met opnieuw een steengoede programmering   

 De Amstel Bierhal trakteert op Hollands beste met o.a. Jamai, Marianne Weber en Henk Dissel. 
 Op de Paleisring knalt gaycafé de Lollipop met Dama Ramos, R.O.A.D.Z en verschillende DJ's. 
 Piusplein wordt aan de noordkant omgetoverd tot Pink Square en pakt dit jaar uit met o.a. Bassjackers
 Aan de zuidkant vindt je LetsBeOpen met verschillende female DJ's.
 In de Muzetuin viert Holy Pink de liefde met o.a. Ben Sims en Mathew Jonson. 
 Op de Korte Heuvel bouwt Soepel weer een gigantisch openluchtcafé waar het dak zeker van af zou vliegen (als dat er was). 
 Mannen kunnen de 26e editie van Roze Maandag afsluiten in club Epic, waar Red&Blue weer van de partij is. 
 Vrouwen kunnen terecht bij SideChick in Poppodium 013 met o.a. Elle Rich, Miss Charly en Mimi.
 Wil je lekker meezingen op alle 'gouwe ouwe' hits dan kun je natuurlijk terecht in het altijd gezellige Stadhuisstraatje
 Zino Live en Mero Events gaan samen terug naar de tijd dat alles kon met F*ck iT

Opwarmen doe je natuurlijk via:  FacebookTwitter en Instagram 

Voor het volledige overzicht kijk je op:  RozeMaandag.nl/Agenda 

Tot 25 juli – Tot Roze Maandag 

Zie ook:
bronnen: Gay.nl / YouTube.com


        
                                 

woensdag 20 juli 2016

Joep & Mo over seks en de huisarts → Vertel jij je huisarts over je seksleven ?!

Het is belangrijk dat je open met je huisarts over je seksleven praatZo kan hij / zij betere zorg bieden.  Want je huisarts is je eerste aanspreekpunt als je klachten hebt of vragen over je gezondheid. Basisartsen 'Joep en Mo' vertellen er meer over ...

Snel behandelen is zinvol
Hiv snel laten behandelen heeft veel voordelen. Het is beter voor je immuunsysteem en je wordt eerder ondetecteerbaar – waardoor de kans dat je het virus overdraagt op iemand anders wordt teruggebracht tot zo goed als nul. 

Kijk voor meer informatie op:  HebIkHiv.nl  en/of:  ManTotMan.nl
bronnen: GaySite.nl / ManTotMan.nl / YouTube.com                                      

OUT.tv – Gay Pride Summer Update | "55+ 'Roze Brunch' met André van Duin"

Gay Prides 2016    Vanaf vandaag zie je elke werkdag een update over de Amsterdam Gay Pride en Antwerp Gay Pride in de Gay Pride Summer Update op OUTtv. Nog voor het zover is, blikken we eerst terug op de Pride events van vorig jaar

Vandaag kijken we terug op de Roze Brunch voor 55 plussers. Deze brunch werd georganiseerd door GayCare – een organisatie die zich inzet voor 55+ LHBT'ers. Wij spraken onder andere met de ambassadeur van GayCare, André van Duin.

Om alvast in de sfeer te komen voor de Senior Pride Tour, is hier een terugblik op de Roze Brunch van vorig jaar. 
bronnen: OUT.tv / YouTube.com                                 

24 juni 2017 | Roze Zaterdag in 's-Hertogenbosch en Oss – Thema: "Voor Jou"

Roze Zaterdag 2017  →  Roze Zaterdag zal op 24 juni 2017 in 's-Hertogenbosch worden gevierd. Dat hebben de betrokken wethouders van Oss en Den Bosch, René Peters en Eric Logister, dinsdag bekendgemaakt. Met die bekendmaking is ook de website online gegaan - RozeZaterdag2017.nl - waarop in de komende tijd steeds meer bekend zal worden van 't programma op 24 juni 2017 zal worden ge- organiseerd. Ook Strangée, de levende mascotte, het roze icoon van Roze Zaterdag 2017, is gepresenteerd.

Voor jou
's-Hertogenbosch en Oss zijn twee steden met hun eigen kenmerken - dynamiek en diversiteit - maar ook met tal van overeenkomsten. Samen als regio wordt het als de meest bourgondische van het land gezien. En wie bourgondisch zegt, zegt gastvrij, dus iedereen is van harte welkom. De gastvrije regio, die weet hoe een feestje gevierd moet worden, wil daarom een Roze Jaar vieren met evenementen waar LHBT'ers & hetero's hand in hand gaan. De wereld zoals hij eruit zou moeten zien: voor jou en voor iedereen ‼ Het programma heeft aandacht voor diverse groepen zoals jongeren en ouderen, LHBT'ers met een beperking, sporters, transgenders, religieuzen en mensen uit andere culturen. Het programma zal uitnodigend zijn naar iedereen: ook voor wie niet homo of lesbisch is of anderszins tot de primaire doelgroep van Roze Zaterdag behoort, wordt deze Roze Zaterdag een bourgondisch feest.
                                   
        
                             
Samenwerking Oss en 's-Hertogenbosch
Beide steden zetten zich al sinds 2012 als Regenboogsteden sterk in voor een beter leefklimaat en acceptatie van LHBT's.  In 's-Hertogenbosch & Oss is immers plaats voor iedereen. Het programma Regenboogstad eindigt in 2017 en niet met stille trom. Oss, 's-Hertogenbosch én de regio vieren in 2017 dat einde met Roze Zaterdag in 's-Hertogenbosch.  Nederland staat bekend als een van de meest tolerante & vooruitstrevende landen ter wereld. Tolerantie is echter geen statisch gegeven, ook niet in ons land. Het is dus belangrijk om de acceptatie van lesbiennes, homo- seksuelen, biseksuelen en transgenders (LHBT) steeds te 'bewaken'. Hoe ?!  Door zichtbaar te zijn en voorlichting te geven, ook door middel van het vieren van Roze Zaterdag.

Zie ook:

bronnen: RozeZaterdag2017.nl – Rick Evers / YouTube.com / Twitter.com – Brabants Dagblad
                                 
                             

dinsdag 19 juli 2016

COA · Amstelveen | De 27-jarige 'Ihsan' vluchtte uit Turkije omdat hij Homo is

Vluchtelingenopvang Amstelveen  →  Ihsan (27) is zijn geboorteland Turkije ontvlucht omdat hij homo is. Op dit moment verblijft hij in de vluchtelingenopvang in Amstelveen. "Homo of transgender zijn, dat mag niet in Turkije.  Je kunt niet jezelf zijn. Je moet je verstop- pen, want ze zijn zo bekrompen daar".

"Niet iedereen natuurlijk. Niet m'n familie en vrienden, maar de Turkse maatschappij is zo slecht voor homo's. Mensen kunnen het niet eens aan zichzelf toegeven dat ze gay zijn. Ze houden zichzelf voor de gek omdat er zo'n taboe op rust. Dat is een heel groot probleem".
                                  
                               
In Nederland hoopt Ihsan op een normaal leven waar hij zichzelf kan zijn zonder angst  Maar zo vrij voelde hij zich niet in de opvanglocaties in Ter Apel en Budel waar hij gezeten heeft. En ook in de vluchtelingenopvang in Amstelveen voelt hij zich niet altijd veilig.

 Eerst wil hij er niets over zeggen, maar dan vertelt hij zichtbaar geëmotioneerd: "Het kamp 'Ter Apel' is niet Nederland. We moeten ons ook daar verstoppen. Het is anders daar binnen. Ja natuurlijk zijn er ook Nederlandse mensen en zij zijn ruimdenkend - maar nee ... ik voel me niet goed daar. We rennen weg van de bekrompen mensen, maar ze hebben ons bij mensen gestopt waarvan we helemaal niets van weten. Maar wij moeten wel bij hen verblijven".

bronnen: RTV·NH.nl / Twitter.com – RTV NH


       
                                     

Géén subsidie voor "Hart van Homo's" - die Homoseksuele relaties ontmoedigt

Minister Jet Bussemaker zet de subsidie stop voor een stichting die homo's oproept om geen seksuele relatie aan te gaan met iemand van hetzelfde geslacht  Minister 'Jet Bussemaker' zette eerder al vraagtekens bij de doelstellingen van de stichting Hart van Homo's, maar trok de subsidie niet in.

Stichting Hart van Homo's roept homo's op tot 'celibataire vriendschappen' in plaats van seksuele relaties. De stichting noemt homoseksuele gevoelens "een gevolg van de gebrokenheid in de schepping". 

Onder andere met lesmateriaal op scholen, coaching en een bootcamp verspreidde de stichting zijn ideeën over homoseksualiteit
                          
                               

Subsidie hervatten
Via een brief aan de Kamer [PDF-Bestand] laat Bussemaker weten de subsidie aan het samenwerkingsverband waar Hart van Homo's onderdeel van is onmiddellijk stop te zetten ‼ De minister kon de subsidie aan Hart van Homo's niet gericht stopzetten, dus is de financiële steun voor 't hele samenwerkingsverband ingetrokken.

Het samenwerkingsverband LCC+ bestond uit het Landelijk KoördinatiePunt groepen kerk en homoseksualiteit 'LKP' en Weerbaar in Seksualiteit 'WiS'. WiS was verantwoordelijk voor stichting Hart van Homo's

De minister nodigt het samenwerkingsverband uit opnieuw een subsidieaanvraag in te dienen zonder het deel dat verantwoordelijk is voor Hart van Homo's. Daarna kan de subsidie aan LCC+ worden hervat.

Zie ook: 
Geen subsidie voor stichting die 'Homoseksuele relaties' ontmoedigt  /  Minister Jet Bussemaker trekt subsidie "Hart van Homo's" in
Minister trekt subsidie "Hart van Homo's" uit Apeldoorn in  /  Minister Jet Bussemaker trekt subsidie omstreden Homo-organisatie in  

Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:

bronnen: NOS.nl / YouTube.com / Twitter.com – NOS.nl
                                  
                                    

maandag 18 juli 2016

Rio · Olympische Spelen | 36 sporters openlijk Homo, Lesbo, Bi of Transgender

Op 05 augustus 2016 starten de Olympische Spelen in Rio de Janeiro   OutSports.com telt drie weken voor de start van de Olympische Spelen 36 HoLeBi's en Transgenders – die Uit de Kast zijn – onder de sporters. Een record

Wie zijn de Homo's, Lesbiennes, Bi's en Transgenders die deelnemen ?!

01.  Nicola Adams – Groot-Brittannië  →  Boksen
02.  Seimone Augustus – Verenigde Staten  →  Basketbal
03.  Tom Bosworth – Groot-Brittannië  →  Snelwandelen
04.  Dutee Chand – India  →  Atletiek
05.  Tom Daley – Groot-Brittannië  →  Schoonspringen
06.  Carlien Dirkse - Van den Heuvel – Nederland  →  Veldhockey
07.  Lisa Dahlkvist – Zweden  →  Voetbal
08.  Katie Duncan – Nieuw-Zeeland  →  Voetbal
09.  Nilla Fisher – Zweden  →  Voetbal
10.  Larissa França – Brazilië  →  Strandvolleybal
11.  Edward Gal – Nederland  →  Paardensport (nog niet bevestigd)
12.  Brittney Griner – Verenigde Staten  →  Basketbal
13.  Carl Hester – Groot-Brittannië  →  Paardensport
14.  Michelle Heyman – Australië  →  Voetbal
15.  Stephanie Labbe – Canada  →  Voetbal
16.  Alexandra Lacrabère – Frankrijk  →  Handbal
17.  Hedvig Lindahl – Zweden  →  Voetbal
18.  Ari-Pekka Liukkonen – Finland  →  Zwemmen
19.  Robbie Manson – Nieuw-Zeeland  →  Roeien
20.  Hans Peter Minderhoud – Nederland  →  Paardensport (nog niet bevestigd)
21.  Ian Matos – Brazilië  →  Schoonspringen
22.  Angel McCoughtry – Verenigde Staten  →  Basketbal
23.  Nadine Müller – Duitsland  →  Discuswerpen
24.  Marie-Eve Nault – Canada  →  Voetbal
25.  Ashley Nee – Verenigde Staten  →  Kajakslalom
26.  Maartje Paumen – Nederland  →  Veldhockey
27.  Mayssa Pessoa – Brazilië  →  Handbal
28.  Megan Rapinoe – Verenigde Staten  →  Voetbal
29.  Helen Richardson-Walsh – Groot-Brittannië  →  Veldhockey
30.  Kate Richardson-Walsh – Groot-Brittannië  →  Veldhockey
31.  Carolina Seger – Zweden  →  Voetbal
32.  Caster Semenya – Zuid-Afrika  →  Atletiek
33.  Melissa Tancredi – Canada  →  Voetbal
34.  Susannah Townsend – Groot-Brittannië  →  Veldhockey
35.  Jeffrey Wammes – Nederland  →  Gymnastiek
36.  Spencer Wilton – Groot-Brittannië  →  Paardensport

Dit zijn de namen van de LHBT-sporters die tot nu toe bekend zijn, maar er zullen ongetwijfeld nog enkele LHBT-deelnemers bijkomen

Zie ook:

Update:  
Olympische Spelen 2016 | "56 atleten zijn openlijk LHBT"  /  Olympische Spelen 2016 | "Ontmoet de 45 openlijk Gay Olympiërs"    

bronnen: ZiZo-Magazine.be / OutSports.com / YouTube.com