zaterdag 3 juli 2021

VS – Old Gays → Video | "Gays op leeftijd krijgen seksdokter 'Josh' op bezoek"



Ouderdom komt met gebreken, maar op het gebied van seksualiteit hebben The Old Gays – zoals Bill, Jessay, Robert en Mick zichzelf noemen – niets te klagen. In een nieuwe video krijgen ze een dokter op bezoek die van alles wil weten over hun seksleven.

De vier heren krijgen de kriebels als ze zien wie er ineens tussen hen in zit: 'dokter Josh'   Helemaal omdat het over seks gaat en Josh best wel een hunk is die de heren het hoofd een beetje op hol brengt.

Lees verder op de website van Winq.nl:  "Gays op leeftijd krijgen seksdokter 'Josh' op bezoek" ‼

KLIK HIER voor eerder geplaatste video's van 'Old Gays' op GayNieuws.blogspot.com ‼   KLIK HIER voor meer video's van 'Old Gays' op Winq.nl ‼

bronnen: Winq.nl / YouTube.com


                                  

LHBTIQAP+'ers → De B staat voor 'Biseksueel' | "Maar wat is Biseksualiteit" ?!



Wat is Biseksualiteit ?!  –  "Biseksualiteit" zijn romantische gevoelens, seksuele aantrekking, of seksueel gedrag naar zowel mannen als vrouwen of romantische gevoelens of seksuele aantrekking richting mensen ongeacht hun Sekse of Genderidentiteit ‼  Dit laatste wordt ook wel aangeduid met de term Panseksualiteit

Biseksualiteit is in diverse gemeenschappen waargenomen gedurende de geschiedenis van de mensheid ‼  Biseksualiteit komt ook bij andere diersoorten voor. De term Biseksualiteit stamt uit de 19e eeuw, net als de termen Heteroseksualiteit en Homoseksualiteit.

Het begrip Biseksualiteit is een van de drie classificaties van seksuele geaardheid. De andere 2 zijn Heteroseksualiteit en Homoseksualiteit. Alle classificaties zijn echter deel van een voorkomend 'continuüm' van seksuele geaardheid tussen volkomen Heteroseksualiteit en volkomen Homoseksualiteit.
                                        
      
                                            
Lees verder op de website van Wikipedia.nl:  "Biseksualiteit" ‼     **  Dit artikel is eerder geplaatst op 18 april 2021 op GayNieuws.blogspot.com 

Zie ook:
Wiktionary | "Biseksualiteit"   /  Movisie | "Biseksualiteit"   /  Switchboard | "Biseksualiteit"    Mind Korrelatie | "Biseksualiteit"  

Extra:  Heb je Biseksuele gevoelens en kun je hier moeilijk mee omgaan of denk je zelfs aan zelfdoding:  KLIK HIER voor Hulp ‼    113.nl

bronnen: Wikipedia.nl / YouTube.com / Facebook.com – Carolien Borgers



vrijdag 2 juli 2021

Den Bosch – Lesbische Commissaris van Brabant Ina Adema hekelt Hongaarse anti-Homo wet - tijdens gesprek met Hongaarse ambassadeur András Kocsis ‼



Ina Adema heeft de Hongaarse ambassadeur 'András Kocsis' donderdag laten weten dat ze allesbehalve blij is met de anti-Homo wet in Hongarije. De Commissaris van de Koning van Noord-Brabant – zelf Lesbisch – deelde haar ongenoegen tijdens een gesprek in het provinciehuis.

De afspraak met 'András Kocsis' stond eigenlijk vorig jaar al op de planning, maar werd verzet ‼  Door de recente controverse over de anti-Homo wet was het bezoek van de gezant op voorhand al pikant. Afgelopen zondag verstuurde Brabant nog een tweet met daarop de Regenboogvlag, wapperend voor het provinciehuis. In mei projecteerde de provincie "Liefde is voor Iedereen" op de eigen kantoortoren.

Het gesprek duurde alles bij elkaar bijna een uur. Er werden beleefdheden en cadeautjes uitgewisseld, maar er klonk ook stevige kritiek op de omstreden wet. "Discriminatie tegen LHBTIQ+-mensen is strijdig met onze waarden. Hoewel dit onderwerp niet de aanleiding voor 't gesprek was, heb ik wel krachtig mijn kritiek geuit op "de discriminatie waar LHBTIQ+-mensen in Hongarije" onder lijden. Iedereen verdient gelijkwaardige behandeling in Noord-Brabant, Nederland én de Europese Unie", aldus Ina Adema (VVD) na afloop.

Lees verder op de site van BD.nl:  "Lesbische Commissaris van Brabant hekelt Hongaarse anti-homowet in gesprek met ambassadeur" ‼

Zie ook:  
Commissaris van de Koning van Noord-Brabant 'Ina Adema' praat met Hongaarse ambassadeur 'András Kocsis' over anti-Homo wet 

bronnen: BD.nl – Brabants Dagblad / Twitter.com – Paul Driessen → BD.nl
                                             
                                          

Zanger 'Burçak Şikar' uit Hengelo is nu 'Rolmodel': "Ik ben Gay, deal with it" ‼



Zanger Burçak Şikar uit Hengelo kwam in 2018 openlijk Uit de Kast met z'n 'protestlied' Divas On The Dancefloor  Burçak Şikar leek er mee op de drempel te staan van een grote doorbraak. Maar zijn Coming-Out en het groeiend succes eisten hun tol.

Het was een 'stormachtig begin'. Maar zo snel als zijn ster rees, zo snel verdween Burçak Şikar eigenlijk ook weer van het toneel. Tot nu. Ineens is er een nieuwe dancetrack: "Bomba". Geschreven samen met Onur Özdemir, een artiest die in Turkije grote hits op z'n naam heeft. Een nummer met stevige percussies, een cross-over van Westerse pop en Oosterse pop. De Hengeloër is trots dat Onur Özdemir het in hem ziet zitten. Burçak Şikar: "Ook als het niet mijn nummer was, zou ik het in de auto keihard aanzetten". "Het maakt me vrolijk"
                                   
                                          

bronnen: Tubantia.nl / Twitter.com
                                            
                                      

donderdag 1 juli 2021

Amsterdam - Pride | De 'straatfeesten' tijdens Pride gaan 'waarschijnlijk' door



Amsterdam  →  Na overleg tussen de organisatie van Pride Amsterdam en de gemeente Amsterdam gaat een aantal straatfeesten tij- dens het Pride-weekend waarschijnlijk tóch door ‼  Het gaat om feesten op De Dam, het Rembrandtplein, het Beursplein, Amstelveld, de Reguliersdwarsstraat en het plein bij de 'Stopera'. Dat laatste feest staat nog op losse schroeven.


Lees verder op de webstie van Winq.nl:
  "Amsterdamse straatfeesten tijdens Pride gaan 'waarschijnlijk' door" ‼

Zie ook:

bronnen: Winq.nl / Facebook.com – Winq.nl


                             

Breda | Regenboogbankjes in Valkenbergpark besmeurd met: zwarte vloeistof


'De verf' of 'zwarte inkt' was nog nat toen het donderdagochtend 01 juli werd ontdekt. Het droop van de vlag af en viel voor de bankjes op de grond, aan de Delpratsingel.

Met de gemeente 'Breda' en andere organisaties, die zich hard maken voor acceptatie van onder andere de LHBTIQ+-gemeenschap, zijn de bankjes op 11 oktober vorig jaar onthuld. De bankjes zijn een alternatief voor de Regenboogzebrapaden waarvan de verf al snel vervaagde

Zie ook:  
Regenboogbankjes in Valkenbergpark Breda opnieuw besmeurd  /  Regenboogbankjes in Valkenbergpark Breda weer besmeurd

Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.com:
                                           
        
                                    
Update: 

bronnen: BN·DeStem.nl / Vimeo.com / YouTube.com / Twitter.com  BN·DeStem.nl
                                           
                                    

woensdag 30 juni 2021

The Other Direction | Gayste boyband ooit doet mee aan: America's Got Talent



In het populaire televisieprogramma "America's Got Talent" hebben we álles al voorbij zien komen – tenminste, dat dachten we. Tot we de auditie van boyband 'The Other Direction' zagen ‼  Deze groep noemt zichzelf "de Gayste boyband ooit" – en zinspeelt met hun naam zowel op de succesvolle boyband 'One Direction' als op het feit dat ze van 'de andere kant' zijn. Wij vinden het nu al geniaal.

Lees verder op de website van RTL·Nieuws.nl:  "Gayste boyband ooit doet mee aan America's Got Talent" ‼

Zie ook: 

Extra:


                                    

Poolse minister van Onderwijs wil anti-LHBTIQ+ wet uit Hongarije overnemen




"Deze wet stelt dat scholen in hun voorlichtingslessen geen reclame mogen maken voor Geslachtsverandering of Homoseksualiteit", klonk het bij 'Przemyslaw Czarnek' in een Pools weekblad. "We zouden "die wetgeving" in zijn geheel moeten overnemen hier in Polen". De minister van Onderwijs zegt zich vooral zorgen te maken over de Katholieke waarden in Polen.
                                    
                                       
"Die mensen komen op straat en geven aanstoot aan Katholieken op een vulgaire manier .....   Ze gedragen zich obsceen en dat moet maar oké zijn" ?!, zei hij vorige week als reactie op een optocht van LGBTIQ+-manifestanten in Warschau ‼  'Przemyslaw Czarnek' kwam bij zijn aan- stelling in 2020 al onder vuur te liggen voor zijn controversiële standpunten over 'LHBTIQ+-rechten'.

Poolse minister wil omstreden Hongaarse anti-LHBTIQ+ wet overnemen   Poolse minister wil Hongaarse Homohaat-wet overnemen

bronnen: PAL·NWS.be / Twitter.com  Standaard.be / Facebook.com – PAL·NWS.be


                                             

dinsdag 29 juni 2021

Frankrijk legaliseert IVF–behandeling voor Lesbiennes en voor single vrouwen




Zie ook:

bronnen: AD.nl – Algemeen Dagblad / Facebook.com – Parool.nl


                                        

België · Beveren | Gemeente komt na Homofobe moord met Regenboogcharter

In maart van dit jaar werd België opgeschrikt door de Homofobe moord op David Polfliet uit Sinaai (Oost-Vlaanderen). Zijn levenloze lichaam werd terug gevonden in het Oost-Vlaamse Beveren. De minderjarige daders zitten nog steeds opgesloten in een jeugd·instel- ling.

De gemeente "Beveren" heeft na enkele maanden voorbereiding een Regenboogcharter opgesteld in strijd tegen HoLeBi-fobie en Transfobie. "Het 'Regenboogcharter' (PDF-Bestand – Vanaf: Pagina 23) omvat zes hoofd doelstellingen", aldus CD&V burgemeester "Marc Van de Vijver", die in de krant 'Het Laatste Nieuws' zegt: "Zo willen we burgers bewuster maken en informeren, kennis verzamelen en ons omringen met experts en zo de LHBTIQ+-personen in onze gemeente ondersteunen. Verder willen we ook de gelijke kansen verhogen en uiteraard aandacht hebben voor de veilig– heid van deze gemeenschap".

Lees verder op de website van HoLeBi.info:  "Beveren komt na Homofobe moord met Regenboogcharter" ‼
                                
  
                                       
Zie ook:

Beveren | "Gemeenteraad schaart zich achter Regenboogcharter" ‼   Beveren krijgt binnenkort ook Genderneutrale WC's ‼ 
                         
Het Laatste Nieuws:      22-09-2021



Eerder geplaatste artikelen op GayNieuws.blogspot.com over:  "De moord op David Polfliet" ‼

bronnen: 
HoLeBi.info / Facebook.com – HLN.be → Het Laatste Nieuws / VRT.be → Video / Facebook.com – TV·Oost.be → Groen Beveren 


  
                             

maandag 28 juni 2021

Hongarije - Boedapest | Zoenen, flirten, dansen en meer in 'Gay-club Alterego'



Hongarije – Boedapest  →  In Gay-club "Alterego" in Boedapest kan de LGBTIQ+-gemeenschap zichzelf zijn. Maar hoelang is dat nog zo, nu premier Viktor Orbán tot woede van de Europese Unie zijn anti-Homo wetten aanscherpt ?!



bronnen: Volkskrant.nl / Facebook.com – Volkskrant.nl


                                         

Nederland | Forse stijging aantal meldingen van LHBTI+-discriminatie in 2020



Nederland – LHBTIQ+-discriminatie  →  Het aantal meldingen en aangiften van "LHBTIQ+-discriminatie" is het afgelopen jaar met 13 procent gestegen. Dat blijkt uit onderzoek van het "ministerie van Binnenlandse Zaken" dat op 25 juni verscheen. Het COC vraagt de Tweede Kamer om maatregelen.

  Uit het rapport Discriminatiecijfers in 2020 blijkt dat het totale aantal meldingen en aangifte van LHBTIQ+-discriminatie bij politie en anti-discriminatie bureaus is gestegen van 2.072 in 2019 naar 2.336 in 2020. Discriminatie wegens seksuele gerichtheid (32%) is na herkomst (43%) de non-discriminatiegrond waarover de politie de meeste meldingen en aangiften ontvangt. Minister Kajsa Ollongren stuurde de cijfers PDF-bestand op vrijdag 25 juni naar de Tweede Kamer.


Lees verder op de website van COC.nl:  "Forse stijging aantal meldingen van LHBTIQ+-discriminatie" ‼

Zie ook:  

bronnen: COC.nl – COC Nederland / Twitter.com – COC.nl
                                            
                                  

                                      

zondag 27 juni 2021

Music | Miley Cyrus, Elton John, Yo-Yo Ma and others → Nothing Else Matters ‼



Music  →  'Miley Cyrus' heeft deze week een Pride-concert aangekondigd. Ook kwam er ineens een cover tevoorschijn van Metallica's 'Nothing Else Matters', waarop niet alleen Miley Cyrus, maar ook Elton John (piano), Yo-Yo Ma (cello), WATT (gitaar), Robert Trujillo van Metallica (bas) en Chad Smith van Red Hot Chili Peppers (drums) zijn te horen. En jeetje wat gaat 'Miley' laag zeg

bronnen: Winq.nl / YouTube.com

Turkije | "Verboden Gay Pride in Istanbul leidt opnieuw tot grote politie-actie"



Turkije  →  Het is bijna een natuurwet in Istanbul: een verbod op het demonstreren voor Vrouwen-rechten of LHBTIQ+-rechten loopt steevast uit op een demonstratie en op het inzetten van een buitensporig grote politiemacht. Ook zaterdag vormen 'het zwart van de politie' en 'de kleuren van de Regenboog' een af en toe gewelddadig mengsel.

Voor de zevende keer op rij is dit jaar de Istanbul Pride door de lokale autoriteiten verboden, opnieuw omdat de 'openbare orde' door 'provoca- tieve acties' dreigt te worden verstoord. "De gebruikelijke onzin", aldus de organisatoren van wat in 2014 voor het laatst nog een uitbundig, vreedzaam en kleurrijk feest was, met tienduizenden mensen in winkelstraat 'Istiklal'. Sindsdien werd de mars steeds verboden.

Lees verder op de website van Volkskrant.nl:  "Verboden Gay Pride in Istanbul leidt opnieuw tot grote politie-actie" ‼Turkse politie gebruikt grof geweld tegen Pride-deelnemers  Politie Istanbul grijpt hardhandig in bij verboden Pride ‼

Eerder geplaatste artikelen over de Gay Pride in Istanbul op GayNieuws.blogspot.com ‼

bronnen: Volkskrant.nl / Twitter.com – Volkskrant.nl / YouTube.com