zaterdag 20 februari 2016

Jordan Raskopoulos | YouTube–comédienne doet Coming-Out als Transgender

YouTube-comédienne Jordan Raskopoulos (34) uit Australië heeft haar coming-out gedaan als trangender. Ze maakt deel uit van de groep The Axis Of Awesome.

Jordan Raskopoulos schoor enkele maanden geleden haar baard af en daar kwam veel commentaar op. "Ik had een goede reden. Ik ben ... transgender en dat is geen grap".

Op tournee in Groot-Brittannië in 2014 besefte Jordan Raskoploulos dat het zo niet verder kon en besliste ze haar transitie in te zetten.

bronnen: ZiZo-Magzine.be / YouTube.com                                         

VS - Showbizz – Adele | "Ellen DeGeneres haalt hilarische stunt uit met Adele"

Amerika – Ellen DeGeneres & Adele  →  Zoals we weten is Adele wel in voor een practical joke. Wat Ellen DeGeneres uithaalde met de zangeres is prachtig om te zien.

Voor een item in haar show stuurde Ellen DeGeneres Adele naar een sapjesbar  Via een oortje fluisterde de presentatrice wat Adele moest zeggen.

Het begint vrij onschuldig, maar al snel ontspoort de situatie volledig. En Adele ?!  Die doet alles wat haar wordt gevraagd, met een stalen ge- zicht.

Je ziet de medewerkers van Jamba Juice hun best doen om alles maar normaal te vinden, want Adele is immers een celebrity. 

Kijken = Lachen ‼

Zie ook:

bronnen: Winq.nl / EllenTube.com


        
                                 

TV-maker 'Salaheddine' – Interview - Video | Een pittig gesprek met Tofik Dibi

Oktober vorig jaar kwam ex-GroenLinks-politicus Tofik Dibi uit de kast. Tegelijkertijd bracht hij zijn debuutroman Djinn uit, waarin hij openhartig vertelde over zijn worsteling met z'n homoseksualiteit.

TV-maker Salaheddine, zelf ook Marokkaans-Nederlands, vond het een opmerkelijke zet en zag aanleiding voor een pittig interview met Tofik Dibi. In het gesprek, waarin Salaheddine zijn emoties soms maar moeilijk weet te verbergen, praat hij met Tofik Dibi over z'n beweegredenen om zijn coming-out zo publiekelijk aan te pakken. "Wat is er mis mee om zoiets mee je graf in te nemen" ?!

bronnen: Gay.nl / YouTube.com                       

vrijdag 19 februari 2016

USA - Showbizz – RuPaul's Drag Race - Seizoen 8 | "Ru ain't seen nothing yet"

Fans van RuPaul's Drag Race opgelet  Na de grote Ruveal eerder deze maand, is er nu de trailer van het achtste seizoen om je aan te verlekkeren. De dragqueen-talentenjacht is alweer toe aan de honderdste aflevering en de honderdste queen die zich van haar beste kant laat zien op de runway. Dat kan uiteraard niet zonder een behoorlijke dosis shade. We krijgen sterk het vermoeden dat 'Bob The Drag Queen' en 'Derrick Barry' geen BFF's gaan worden. You ready Kitty Girl ?!

Verder is nu ook bekend gemaakt welke sterren aanschuiven achter de jurytafel  Dat zijn, om er een paar te noemen, Nicole Richie, Marc Ja- cobs, schrijver David Sedaris en zijn zusje Amy, Debbie Harry & Chris Stein van Blondie, Ester Dean (Pitch Perfect) en Todrick Hall. Het achtste seizoen van RuPaul's Drag Race begint 7 maart. Heb je gemist welke queens dit seizoen alle meedoen ?!  Ontmoet ze HIER ‼

Zie ook:  Meet The Queens Of: "RuPaul's Drag Race" – Season 8  /  RuPaul's Drag Race – Season 8 – Fan Vote ‼

bronnen: Gay.nl / YouTube.com                                   

Abu El Holman | Er is niet één Moslimvisie die Homoseksualiteit normaal vindt

Moslimvisie  →  Hallo, ik ben Abu el Holman. Ik volg de HBO-opleiding tot Imam die door Jet Bussemaker zo gewenst is. U weet, tante Jet is onze rolmops op Onderwijs die zich van andere ministers onderscheidt doordat zij ideeën spuit die je al bent vergeten ... voordat ze ze heeft uitgesproken. En ben je ze niet vergeten, dan kun je ze beter onder een dikke laag plaque in je hersens verborgen houden.

Deze HBO-opleiding tot imam is ook zo'n idee, maar ik besloot er toch op in te gaan, want Mops Bus wilde dat de HBO-Imamopleiding aan de orde zou stellen hoe wij in Nederland denken over bijvoorbeeld homoseksualiteit. Mops wil namelijk verlichte Imams. Het toeval wil dat ik al verlicht ben, maar nog geen Imam.

We zitten op een HBO-opleiding, dus we moeten ook enigszins wetenschappelijk te werk gaan. Vandaar dat we eerst eens bestuderen wat er in de Koran staat over homoseksualiteit.

Dat zijn me nogal wat soera's  En vele gaan over leden van 'het volk van Loet' die 'mannen wellustig benaderen'. Wat vindt de Profeet ('vrede zij met hem') daarvan: "Er is niets waar ik meer voor vrees voor mijn Oemmah, dan de daad van het volk van Loet".

Wat de Profeet ('vrede zij met hem') zegt, is heilig – en wat hij zegt, begrijp ik ook, maar hoe kan ik dit zo interpreteren dat het de HBO–toet- sing doorstaat ?!  Het lijkt me toch dat we ons aan de tekst moeten houden, en niet plotseling met een interpretatie tevoorschijn moeten komen die ontkent wat er staat.

O ja, ik lees wel dat er niet één visie van Moslims op homoseksualiteit bestaat, maar ik vind er niet één die homoseksualiteit normaal acht. Ik lees daarentegen wel veel interpretaties die homoseksualiteit afwijzen. En ik lees ook dat men de geaardheid in sommige gevallen wel wil er- kennen, maar de seksualiteit afwijst. Ik kan daar niets vooruitstrevends in vinden. Moet ik met mijn HBO-Imamdiploma straks al die visies naar voren schuiven, die in feite allemaal negatief zijn ?!

Om heel eerlijk te zijn kan ik straks als verlicht Imam de Islamitische homo maar één werkelijk menswaardig advies geven wanneer hij in nood verkeert, en dat is het verlaten van zijn prachtige geloof.

Zal er straks één HBO-Imam zijn, zuster Jet, behalve ik, die dat zal adviseren ?!

Zie ook:  
bronnen: Parool.nl – Columnist 'Theodor Holman' / YouTube.com


        
                                 

België | "12 finalisten van Mister Gay Belgium (Vlaanderen) 2016 zijn bekend"

De kandidaten voor de volgende Mister Gay Belgium (Vlaanderen) zijn onlangs bekend gemaakt. Vanaf nu kan je ook stemmen op je favoriete kandidaat, link onderaan op deze page. De uiteindelijke winnaar zal op 28 mei worden bekend gemaakt in het Antwerpse Theater Elckerlyck.

Organisatoren Bram Bierkens en Ivan Denis stelden de 12 finalisten voor van de Mister Gay Belgium 2016 verkiezing. Hieronder een korte opsomming van de kandidaten die je daarnaast verder kan ontdekken via de links verderop in dit artikel.

De twaalf finalisten van Mister Gay Belgium zijn: 
–  Kevin Aerts, 33, Heist-op-den-Berg - Zorgkundige - Thema : LGBT in rusthuizen   
–  Lenz Borgenon, 22, Boechout - Horeca medewerker - Thema : LGBT met een beperking 
–  Mike Camps, 20, Booischot - Student Lerarenopleiding - Thema : Uitsluiting bloeddonatie bij homo's 
–  Abdellah Bijat, 22, Gent - Student Sociaal Werk - Thema : LGBT binnen verschillende culturen 
–  Dominique Goedvriendt, 19, Zwijndrecht - Student Haarstylist - Thema : Transgenderrechten 
–  Sidney Demeulemeester, 29, Torhout - Montagelijn bevoorrader - Thema : Discriminatie op werkvloer 
–  Ayrton Hensemans, 17, Betekom - Student Verzorging - Thema : Acceptatie op Social Media 
–  Nico Maas, 26, Lede - Arbeider in plantenkwekerij - Thema : LGBT in plattelandsgebieden 
–  Tim van Bael, 24, Wiekevorst - Student lerarenopleiding - Thema : LGBT in het onderwijs 
–  Glenn Van Meerbeek, 23, Hasselt - Sales advisor bij S'Olivier - Thema : LGBT slachtoffers van SGG 
–  Raf Van Puymbroeck, 21, uit Vosselaar - Docent dans en beweging - Thema : Sport & Diversiteit 
–  Ignace Vermeulen, 19, Zwijndrecht - Student Media- en Entertainment Business - Thema : LGBT in jeugdbewegingen
                                               

                           
► Vorig jaar stemden jullie via OUTtv massaal op Skelte Willems, die tot Mister Gay Vlaanderen van 2015 werd gekroond. Ook dit jaar kun je stemmen op jouw favoriete finalist en daarmee bepaal jij wie zichzelf een jaar lang Mister Gay Belgium mag noemen.

Het gala van Mister Gay Belgium vindt plaats op zaterdag 28 mei 2016 in Theater Elckerlyc te Antwerpen. Daar zal een jury tijdens een brui- sende finaleshow de nieuwe Mister Gay verkiezen, wat niet belet dat ook de mening en voorkeur van het publiek van even groot belang zijn ‼ Vanaf vandaag kun jij dan ook gratis je stem uitbrengen via OUTtv. Wie is jouw favoriet ?!

LINKS
–  Meer informatie over de finalisten (via de website van: "Mr. Gay Belgium")      KLIK HIER    
–  Stemmen op één van de finalisten (via de website van: "OUTtv")                      KLIK HIER  

Zie ook:
bronnen: HoLeBi.info / OUT.tv / YouTube.com
                
        
        
                                     

donderdag 18 februari 2016

Whitney Houston – Cover | Whitney's I Will Always Love You is de beste cover

Whitney Houston – "I Will Always Love You"  →  Het origineel van Dolly Parton is kalm en lief. I Will Always Love You in de versie van Whitney Houston is luid en bombastisch. En dat vinden heel veel mensen mooi.

Sterker nog: in Groot-Brittannië is Whitney's cover uitgeroepen tot beste cover ooit. In 1994 scoorde ze er een van haar grootste hits mee, als titelsong van de film The Bodyguard.

In een onderzoekje is gemeten in hoeverre mensen wisten dat het om een cover ging en niet het origineel. Hier scoorde Blondie het hoogst ...
01.  Hanging On The Telephone  –  Blondie  (95.2% wist niet dat dit een cover is)  
02.  Step On  –  The Happy Mondays  (94.8%)
03.  Respect  –  Aretha Franklin  (90.2%)
04.  Girls Just Wanna Have Fun  –  Cyndi Lauper  (90%)
05.  It's Oh So Quiet  –  Bjork  (89.2%)
06.  Higher Ground  –  Red Hot Chili Peppers  (88.1%)
07.  I Fought The Law  –  The Clash  (84.5%)
08.  Proud Mary  –  Ike & Tina Turner  (84.3%)
09.  Nothing Compares 2 U  –  Sinead O'Connor  (81.7%)
10.  Always On My Mind  –  Elvis Presley  (78.6%)

Dan zijn er nog de allerslechtste covers. Madonna scoort hier het hoogst met haar versie van American Pie, of zoals The Face het destijds ver- woordde: "The Day That Music Really Died". Ze wordt gevolgd door Britney Spears met "I Love Rock And Roll" en Jessica Simpson met "These Boots Are Made For Walking".

bronnen: Winq.nl / YouTube.com


        
                             

Zweden – Eurovisie Songfestival | Nieuwe puntentelling Eurovisie Songfestival


Zweden  →  Door een verandering in het toekennen van de punten aan de deelnemende landen tijdens het Eurovisie Songfestival moet het liedjesfestijn tot het einde toe spannend blijven. Dat heeft de organisatie in Zweden bekend gemaakt. 

De twaalf punten blijven, maar het hele puntensysteem gaat op de schop. De punten van de jury en van het publiek worden voortaan apart ge- geven. De Zweedse omroep SVT, die het Eurovisie Songfestival dit jaar organiseert, hoopt dat het daardoor spannender wordt omdat 't langer duurt voor de uitslag bekend is.

Eerst geven alle 43 landen de punten van de vakjury door ‼ De befaamde douze points worden mondeling gegeven, de rest wordt grafisch weer- gegeven. De publiekspunten van alle landen worden samengevoegd en leiden tot een score per inzending. Het liedje met de minste publiekspun- ten krijgt als eerste, en de winnaar volgens het publiek krijgt als laatste de punten. 

Hierdoor is pas helemaal aan het eind duidelijk wie het festival heeft gewonnen. Het is voor het eerst sinds 1975 dat er een aanpassing wordt gedaan een het toekennen van de punten. De nieuwe puntentelling zal al van kracht zijn bij het eerstvolgende songfestival in Stockholm op 14 mei 2016. De jury- en publieksstemmen van ieder land zijn na de uitzending te zien op internet.

► Het Eurovisie Songfestival, volgens velen hét homo-evenement van het jaar, trekt jaarlijks bijna 200 miljoen kijkers over heel Europa ‼ In Nederland keken er vorig jaar ruim twee miljoen mensen naar de finale.

Zie ook:

bronnen: GaySite.nl / YouTube.com                               

Drachten | 'Bas van der Meer' krijgt gelijk: "Bedrijf mocht hem niet weigeren"

Drachten  →  "Ik ben in gelijk gesteld", schrijft Bas blij. Hij mocht geen stage lopen bij een tuinbedrijf in Drachten vanwege zijn homo- seksuele geaardheid, maar hij liet het daar niet bij zitten.

Bas van der Meer (25) uit Drachten dacht dat alles geregeld was. Maar hij kreeg eind november een vreemde e-mail van het bedrijf waar hij stage zou gaan lopen. Hij werd op het laatste moment toch afgewezen omdat hij 'openlijk homo is'.

Diep geraakt
"De mail die ik heb gekregen heeft mij diep geraakt. Ik word gediscrimineerd vanwege mijn seksuele geaardheid", schreef Bas op z'n Facebook- pagina. "Niet het feit dat ik een andere geaardheid heb is het probleem - maar het uiten ervan wel. Het bedrijf kwam er namelijk via mijn Face- bookaccount achter dat ik een vriend heb".

Bas besloot de zaak aanhangig te maken bij het College voor de Rechten van de Mens  Die zegt dat firma A. Th. de Boer & Zonen uit Drachten de student niet had mogen weigeren. 'Onbetwist is vast komen te staan dat hij is afgewezen door zijn seksuele geaardheid', staat in het oordeel dat de student gisteren op Facebook zette (groene vak): 
                              
                                                       
Onderscheid verboden
Volgens het College staat het bedrijf niet boven de wet. "Onderscheid op homoseksuele gerichtheid is verboden", staat in het vonnis.

Bas is blij met de uitspraak: "Erg fijn om te horen dat er sprake is van discriminatie, en dat de wetgeving nog altijd boven geloofsovertuiging staat". Vandaag spreekt de jongen ook nog met het Openbaar Ministerie over gerechtelijke vervolging. Een uitspraak van het College voor de Rechten van de Mens is niet bindend, maar weegt wel zwaar mee als de rechter zich er over gaat uitspreken.

En de firma A. Th. De Boer ?!  Niet verrassend, maar die wil niet inhoudelijk reageren. "Daar doen we geen uitspraken over", zegt een woord- voerder tegen RTL Nieuws. Waarom niet ?!  "Daar hebben we onze redenen voor".

Zie ook:
bronnen: RTL·Nieuws.nl / Facebook.com / YouTube.com


     

     
                                   

woensdag 17 februari 2016

VS | "One Direction, Ricky Martin en andere celebs lezen gemene tweets voor"

Ricky Martin ?!  Je bedoelt zeker: 'Icky Fartin' ?!  In een speciale muziekeditie lezen artiesten als Ed Sheeran, Kelly Clarkson, Drake en The Killers gemene tweets voor.

"Ik wou dat Joan Rivers nog leefde. Dan had ze Rita Ora kunnen vertellen dat ze er uit ziet als een zak vol pikken"  Als beroemdheid krijg je nogal wat naar je oren geslingerd.

Jimmy Kimmel haalt geregeld een lading sterren voor de camera om ze vervolgens allerlei gemeens over zichzelf te laten voorlezen  Het re- sultaat is hilarisch

bronnen: Winq.nl / YouTube.com                                 

Filipijnen | Bokser Manny Pacquiao vergelijkt Homo's met dieren en zegt sorry

Manny Pacquiao bokste in het "Gevecht van de Eeuw" tegen Floyd Mayweather Jr.   Hij verloor dat duel, maar hield er wel 68 miljoen euro aan over. Manny Pacquiao keerde terug naar de Filipijnen en werd als held ontvangen. 

Maar gisteren liep zijn heldenstatus een flinke deuk op. In een televisie-interview deed Pacquiao enkele zeer controversiële uitspraken   Hij zei dat "dieren beter zijn dan homo's omdat zij mannen en vrouwen wel van elkaar kunnen onderscheiden". Manny Pacquiao werd geinterviewd omdat hij hoopt dit jaar te worden gekozen in de Filipijnse senaat. 

Dinsdagochtend bood Manny Pacquiao excuses aan voor zijn uitspraken. "Het spijt me dat ik mensen pijn heb gedaan". 

Zie ook:  
bronnen: NOS.nl – NOS Nieuws


                                 

Stephen Fry en Elliot Spencer verlaten de UK ... en verhuizen naar Los Angeles

Stephen Fry, 58, en zijn echtgenoot Elliot Spencer, 28, gaan het Verenigd Koninkrijk achter zich laten. Het nieuws werd verspreid door Spencer die liet weten dat het koppel naar Los Angeles gaat verhuizen. 

Stephen Fry zou zich meer willen gaan toeleggen op acteren in films en series en op het schrijven van verhalen. Ook zou hij meer willen genieten van zijn wat oudere dag en zijn kersverse echtgenoot. Eerder stopte Stephen Fry al met het presenteren van de komische kennisquiz QI. Na der- tien jaar vond hij dat het genoeg was geweest.

Zeer recent lag Stephen Fry nog onder vuur op Twitter nadat hij een grapje had gemaakt over zijn goede vriendin, kostuumontwerpster Jenny Beavan tijdens de uitreiking van de BAFTA Awards   Toen Beavan haar award, die ze kreeg voor de kleding in de film Mad Max, in ontvangst kwam nemen, gekleed in een zwarte leren jas met wit T-shirt onder, grapte Fry: '"Je moet wel een heel groot kostuumontwerper zijn als je ver- kleed als zwerver naar een prijzengala komt".

Daarna kwam er veel negatieve kritiek op de opmerking van Stephen Fry vooral op Twitter kreeg Fry de wind van voren. Een columnist van de Telegraph noemde Fry zelfs een sexist en zei bovendien dat hij bezorgd was over het feit dat zoveel homo's vrouwenhaters zijn. Fry verdedigde zichzelf nog maar de haat berichten bleven komen waarna hij besloot zijn Twitter account te sluiten. 

Ondertussen reageerde Jenny Beavan zelf op het gebeuren en zei ze: "We zijn al heel lang goede vrienden en ik ben helemaal niet boos om zijn opmerking, we kennen elkaar goed, verder wil ik het er niet meer over hebben, want het zorgt alleen maar voor meer discussie en gezeik dat nergens toe dient".


bronnen: HoLeBi.info / YouTube.com


        
                                     

dinsdag 16 februari 2016

James Corden – 'Carpool Karaoke' | Lekker meeblèren met … "Justin Bieber" ‼

Heeft talkshow-host James Corden nou speciaal voor Justin Bieber zijn zondagse pak uit de kast getrokken ?!  Nee: "De twee vertrok- ken samen bij de Grammy Awards voor een potje karaoke".

Het recept is bekend: Carpool Karaoke is een vast onderdeel van de Late, Late Show   James Corden pikt een artiest op en samen nemen ze het repertoire door. Ook zingen ze het Grammy winnende lied Uptown Funk, van Mark Ronson en Bruno Mars.

Via Twitter heeft Corden ook al aangekondigd wie de volgende artiest is die plaatsneemt in zijn bolide: Sia. Maar nu eerst Justin Bieber.

Hier de complete playlist met vorige afleveringen van:  Carpool Karaoke

Zie ook:
bronnen: Winq.nl / YouTube.com                                     

USA - Showbizz | "Lady Gaga eert 'David Bowie' tijdens de Grammy Awards" ‼

Tijdens de 58e editie van de Grammy's kroop Lady Gaga in de huid van haar held: David Bowie. De zangeres heeft nooit onder stoelen of banken gestoken een enorme fan te zijn van Bowie's werk, en dat is terug te zien in het optreden. In een uitgebreide medley – met onder andere hits zoals: 'Space Oddity', 'Let's Dance', 'Heroes' en 'Fame' – laat Lady Gaga nogmaals zien waarom ze tot de wereldtop behoort. 

In samenwerking met het computerbedrijf Intel werkte Gaga aan het optreden. En dat is te zien  Met waanzinnige projecties transformeert de hitzangeres zichzelf (bijna) tot de muziekheld zelf  Niet gek toch, dat ze achteraf een staande ovatie ontving ?!


bronnen: GossipGay.nl / YouTube.com                                             

Duncan Jones | "De zoon van David Bowie 'Duncan' is niet blij met eerbetoon van Lady Gaga" ‼

Terwijl David Bowie-fans van over de hele wereld dolenthousiast zijn over Lady Gaga's eerbetoon bij de Grammy Awards, kreeg David Bowies zoon Duncan Jones kromme tenen van het optreden, aldus Telegraaf.nl.

Duncan Jones heeft via een cryptische tweet laten weten dat hij niet gecharmeerd was van Gaga's zes minuten durende act. "Overenthousiast of irrationeel, typisch het resultaat van adoratie of overmatig enthousiasme; mentaal in de war", zo oordeelt Duncan Jones.

Lady Gaga  die onlangs al bewees dat ze groot fan is van David Bowie door zijn gezicht op haar zij te laten tatoeëren – verscheen op het podium van de Grammy's in de stijl van Ziggy Stardust, inclusief oranje haar en blauwe make-up. Ze zong in zes minuten een medley met daarin onder meer de hits 'Space Oddity', 'Fame', 'Let's Dance' en 'Heroes'.

Zie ook:  Zoon van David Bowie sneert naar Lady Gaga  /  Zoon David Bowie vindt eerbetoon Lady Gaga verschrikkelijk ‼

bronnen: Telegraaf.nl / Twitter.com – Duncan Jones
                        

België | "Woensdag 17 februari begint 'Leatherpride Belgium' in Antwerpen" ‼

Woensdag 17 tot en met maandag 22 februari vindt in Antwerpen Leatherpride Belgium plaats. De Belgische wereldhavenstad heeft zich de laatste jaren steeds meer ontpopt als populaire fetisj hotspot. Vrijwel alle bars doen op de één of andere manier mee aan de Leatherpride; daarnaast zijn er verschillende grote leer- en fetisj party's en events.

Zo is er op vrijdag het officiële openingsfeest Meltdown, op zaterdag het hoofdfeest Rage en op zondag het officiële slotfeest Crash, alle drie in Hangar 29. Het tweedaags indoor fetisj festival Darklands is er voor de vierde keer, met als hoogtepunten onder meer de verkiezing van Mr. Puppy Europe, Mr. Leather Belgium en de X-Awards.

bron: Gay.blog.nl


België | "Leatherpride Belgium 2016" → Van 17 tot 22 februari in Antwerpen

De voorverkoop van allerlei toegangsticketten voor feestjes rond Leatherpride Belgium 2016 in Antwerpen is gestart  Mister Leather Belgium 2015 Ives Blondeel roept kandidaten op zich in te schrijven voor de editie van dit jaar.

Naast de tickertverkoop zijn ook de boekingen van hotelkamers gestart. Leatherpride Belgium heeft afspraken met vijf hotels. "Voor de bezoe- kers is het prettig dat een hotel bijna volledig voor het Leatherpide-publiek is afgehuurd  Zo weten ze zeker dat ze niet raar worden bekeken", redeneert organisator Jeroen Van Lievenoogen.

Het procentueel aandeel Belgen en Nederlanders die naar Leatherpride Belgium in Antwerpen komt daalt omdat er meer mensen komen uit an- dere landen. Dat zegt organisator Jeroen Van Lievenoogen in zijn nieuwsbrief. Het festival voor liefhebbers van leer en fetisj vindt plaats van 17 tot 22 februari 2016.

Op basis van de inschrijvingen stelt Jeroen Van Lievenoogen dat in 2015 '60 procent' Belg of Nederlander was. Dit jaar wordt dat 47%. Er wor- den immers meer feestgangers verwacht uit Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Italië, Spanje, Canada, Oostenrijk en Ierland. 

Je kan al tickets kopen voor vijf party's en een toegangskaart voor alle events. Die kost 55 euro.

Voor info en tickets:  LeatherPride.be 

bronnen: ZiZo-Magazine.be / YouTube.com                                           

maandag 15 februari 2016

VS | "Ellen DeGeneres prijst 'Barack Obama' voor zijn bijdrage aan acceptatie"

Toen Ellen DeGeneres Barack Obama wilde bedanken voor zijn bijdrage aan de acceptatie van LHBT-rechten, draaide de Amerikaanse president de rollen om.

Hij bedankte Ellen DeGeneres voor haar jarenlange moed om homogerelateerde zaken bespreekbaar te maken. Ellen DeGeneres sprak loven- de woorden uit voor het openstellen van het huwelijk - nieuwe wetten om LHBT's te beschermen op hun werk en het afschaffen van "Don't Ask, Don't Tell" in het leger.

Op zijn beurt vertelde Barack Obama aan Ellen dat ze – door zelf ooit uit de kast te komen – deuren heeft geopend voor velen om hetzelfde te doen en zichzelf te zijn. Hieronder het betreffende videofragment van afgelopen vrijdag.

Zie ook:  Ellen DeGeneres had President Obama op bezoek  /  Barack Obama en Ellen DeGeneres loven elkaar

bronnen: Winq.nl / YouTube.com                       

Turner 'Jeffrey Wammes' | Jeffrey: "Ik heb weleens sex op WC's in Gay-clubs"

Tommy Parker & Jeffrey Wammes  →  Televisiemaker Tommy Parker heeft een nieuwe YouTube-serie gelanceerd waar je rode oortjes van krijgt. 

In de allereerste aflevering van 'Dating' duikt hij – naakt – het bed in met turner Jeffrey Wammes.

Pikant hoor
JeffreyWammes  die in 2011 in de L'HOMO uit de kast kwam  doet een pikante onthulling over zijn liefdesleven.

Onthulling
"Ik vind het heel leuk om mensen tegen te komen tijdens het uitgaan. Ik kom weleens op bepaalde dancefeesten waar veel kan gebeuren. En ja, dan heb ik weleens sex op de WC van een gay-club".

Drank en drugs
Verder verklapt de turner dat hij vaak naar feesten gaat waar veel drugs worden gebruikt, zoals zogenaamde Funhouse-feesten. Maar Jeffrey heeft naar eigen zeggen nog nooit iets gebruikt. "Ik hou het dan bij alcohol".

Deel 2
Het zal waarschijnlijk niet bij deze onthulling blijven, want binnenkort verschijnt het tweede deel online van het interview dat Tommy Parker had met Jeffrey Wammes. In de teaser zien we dat de twee het dan hebben over bepaalde standjes in bed. Ook dat is topsport …


bronnen: LindaNieuws.nl / YouTube.com                                   

zondag 14 februari 2016

♥ GayNieuws ♥ wenst iedereen een "Liefdevolle & Gay-zellige Valentijnsdag" ‼

     

 
                                                    

Roze Lieverdje 2016 | Politiewoordvoerster 'Ellie Lust' winnaar Roze Lieverdje

Ellie Lust is als winnaar uit de bus gekomen bij zowel het publiek als de jury van het Roze Lieverdje. Op 14 februari kreeg Ellie Lust de prijs uitgereikt door GroenLinks-parlementariër Liesbeth van Tongeren en de Amsterdamse GroenLinks-fractievoorzitter Rutger Groot Wassink, als erkenning voor haar strijd voor de Amsterdamse LHBT-gemeenschap.

Het Roze Lieverdje wordt tweejaarlijks door GroenLinks uitgereikt aan een Amsterdammer die zijn of haar sporen heeft verdiend in de strijd voor LHBT-emancipatie.

In haar toespraak droeg Ellie Lust de prijs op aan de gehele Nederlandse politie. Juryvoorzitter Rocco Piers roemde alle kandidaten voor hun inzet en activiteiten op het gebied van LHBT-emancipatie in Amsterdam.
                      

                      
Uit het juryrapport:
"Al twintig jaar zet Ellie Lust zich in voor een veilig Amsterdam voor de LHBT-gemeenschap, waarvan ruim 10 jaar als voorzitter van 't politie- netwerk "Roze in Blauw". Dit jaar organiseert zij samen met haar collega's de eerste LHBT-wereldconferentie voor politie- en justitiemensen over de hele wereld. In de afgelopen jaren won Roze in Blauw Amsterdam de Bob Angelo Penning, werd Ellie verkozen als Lesbicooningin en werd in 2015 namens Gay.nl de Ellie Lust Award in het leven geroepen. Ellie is bekend als woordvoerster voor de politie Amsterdam, waardoor regelmatig te zien in Opsporing Verzocht en recentelijk als deelnemer in het programma Wie is de Mol".

Ellie Lust is de 6de winnaar van het Roze Lieverdje. Haar voorgangers zijn: Pater Jan van Kilsdonk (2006), Karin Spaink (2008), de vrijwilligers van disco de Trut (2010), Dolly Bellefleur (2012) en Lady Galore (2014). Een publieksstemming – samen met het oordeel van een deskundige jury – bepaalt de winnaar. De genomineerden dit jaar waren: Ellie Lust, Krzysztof Dobrowolski-Onclin, Döne Fil, BeyonG Veldkamp en L'HBTQ Magazine.

Zie ook:
     
bronnen: COC.nl - COC Nederland / YouTube.com