zaterdag 25 juni 2016

UK | "Brexit mag het werk binnen de EU voor LGBT-rechten niet ondermijnen"

"De Brexit mag de voortgang op het gebied van gelijke LHBT-rechten niet ondermijnen". Dat schrijft de vooraanstaande Britse Homo-activist Peter Tatchell in 'PinkNews', in een reactie op de uitslag van het referendum ... waarbij een kleine meerderheid van de Britten ervoor heeft gekozen om de 'Europese Unie' (EU) te verlaten. In 't verleden moesten Britse regeringen onder druk van de EU hun star- re houding tegenover LGBT-rechten laten varen.

Zo werd de Britse overheid in 2003 door de EU gedwongen discriminatie van roze Britten op de werkvloer te verbieden  'Peter Tatchell' denkt niet dat er voor roze Britten veel zal veranderen: gelijke rechten zijn op het eiland immers min of meer voor elkaar. Maar die rechten zijn broos en niet vanzelfsprekend.
                               
  
                              
Nog maar drie jaar geleden waren de anti-Europese partij UKIP en de meeste anti-EU Conservatieve parlementsleden tegen openstelling van het huwelijk en inmiddels krijgen vluchtelingen minder snel asiel, inclusief roze vluchtelingen uit landen als Syrië, Wit-Rusland, Iran en Oeganda. 'Peter Tatchell' is bang dat meer landen het Britse voorbeeld zouden kunnen volgen om de EU te verlaten: "Dat zal de EU verslappen en daar- mee zoiets kwetsbaars als werken aan gelijke LGBTI-rechten in landen als Polen, Turkije, Oekraïne en veel ontwikkelingslanden kunnen onder- mijnen", aldus Tatchell. Ook ILGA-Europe maakt zich er zorgen over.

Zie ook:
Groot-Brittannië | "LHBT's vrezen voor gevolgen van Brexit"  /  How Brexit could make life worse for Europe's LGBTIQ community  
bronnen: Gay.blog.nl / PinkNews.co.uk / YouTube.com


        
                                         

VS – New York | "Stonewall Inn is 1e nationale monument voor Homorechten"

USA  →  De Amerikaanse president Barack Obama heeft de legendarische gaybar "The Stonewall Inn" in New York uitgeroepen tot het eerste nationale monument dat gewijd is aan homorechten. De Stonewall Inn in Greenwich Village is bekend vanwege de rellen die er op 28 juni 1969 uitbraken - nadat politieagenten het café waren binnengevallen  Die rellen worden veelal gezien als het startsein van de homo-emancipatie en de oprichting van homorechten-organisaties.
                                
                                 
Na jaren van treiterijen en geweldplegingen door de New Yorkse politie besloten de homoseksuele mannen, lesbische vrouwen en travestie- ten die de bar bezochten in opstand te komen. De rellen hielden enkele dagen aan en leidden tot steunbetuigingen in de VS en ook daarbuiten.

Als gevolg van de zogeheten Stonewall Riots bundelden diverse kleine homogroepen hun de krachten en vormden een homobeweging die actie zou voeren voor meer rechten voor homoseksuele mannen, lesbische vrouwen en travestieten in de VS en de de rest van de wereld. Bovendien werd een jaar na de rellen in Greenwich Village een herdenkingsmars gehouden die begon op Christopher Street, waar de Stonewall Inn staat, en eindigde in Central Park. Deze mars wordt gezien als de allereerste Gay Pride. Een initiatief dat inmiddels wereldwijd navolging heeft gekre- gen.
                      
                             
Bloedbad Orlando
Dat Barack Obama de Stonewall Inn mogelijk een speciale status zou gunnen, hing al enkele jaren in de lucht. In 2013 roemde de Amerikaan- se president de rellen bij Stonewall nog in zijn inaugurale rede als een van de belangrijke momenten in de strijd voor gelijke rechten.

Eerder deze maand was de Stonewall Inn nog het decor van diverse herdenkingsbijeenkomsten naar aanleiding van het bloedbad in de homoclub Pulse in Orlando, waar Omar Mateen 49 bezoekers doodschoot, voor hij zelf werd uitgeschakeld door de politie.

Zie ook:
bronnen: Volkskrant.nl / YouTube.com
                 
              
        
                                         

vrijdag 24 juni 2016

Amerika – New York | Nico Tortorella komt Uit de Kast tijdens een Pride-event

De jonge sexy acteur Nico Tortorella (27) – onder andere bekend van de TV-serie 'Younger' – is tijdens een Pride-event van New York uit de kast gekomen "Sexually Fluid".  

"Het is één ding om in de kast te zitten … maar ook een publiekelijke 'Coming-Out' te doen", vertelt Nico Tortorella. "Maar ik heb altijd gedaan wat ik wilde doen. Ik ben daar nooit verlegen in geweest en heb dit al eerder uitgesproken".
                               

                          
Op dit moment heeft Nico Tortorella een relatie met een vrouw ... maar is zeker niet vies van wat mannenliefde. "Het is gewoon vloeiend. We bewegen allemaal een beetje dezelfde kant op".
bronnen: OUT.tv / Twitter.com – HuffPostQueer / YouTube.com


        
                           

Cinemien - Gay & Lesbian Summer Film Festival | Negen films in twaalf steden

Gay & Lesbian Summer Film Festival 2016  →  Films uit de hele wereld waarin gays centraal staan, ze worden vanaf 02 juli in 12 steden vertoond. En tegelijkertijd ook thuis, online.

Het Gay & Lesbian Summer Film Festival is een initiatief van filmdistributeur Cinemien. De films komen uit alle delen van de wereld en zijn vaak niet via het 'reguliere' filmcircuit te zien.
                       
  
                         
Dit jaar doen 12 bioscopen mee aan het festival. Aangezien acht daarvan zijn aangesloten bij Filmthuis, zullen de films ook online te bekijken ‼ Precies op het moment dat ze ook in de bios te zien zijn.

Op de website van Cinemien vind je een overzicht van alle films, speeldata en trailers. Drie hiervan hebben we hieronder voor je geselecteerd.


  
                      
THÉO ET HUGO
In Parijs – in een darkroom – ontmoeten Théo en Hugo elkaar ‼ Het is meteen liefde op het eerste gezicht ‼ Na hun intense sekspartij voelen de twee mannen de behoefte om naar buiten te gaan. Wanneer ze samen door de verlaten straten van nachtelijk Parijs lopen - worden ze plotseling geconfronteerd met een gevoel van werkelijkheid die hun vrijheid lijkt uit te wissen en leidt tot een bepaalde hulpeloosheid. Willen ze elkaar wel leren kennen ?! Zal hun vertrouwen worden beloond en wat zijn hun verwachtingen ?! De openingsscene, 20 minuten seks in de darkroom, is on- vergetelijk
                     
  
                      
VIVA
VIVA vertelt het verhaal van Jesus, een jonge kapper die in een nachtclub in Havana werkt waar drag queens optreden en droomt ervan zelf een performer te zijn. Aangemoedigd door mentor 'Mama' (Luis Alberto García), krijgt Jesus eindelijk zijn kans op het podium te stralen  Maar wan- neer zijn vader Angel (Jorge Perugorria) die hij al jaren niet heeft gezien abrupt opduikt, staat z'n wereld op zijn kop. Vader en zoon botsen over hun tegengestelde verwachtingen van elkaar ... maar als de mannen die grote moeite hebben elkaar te begrijpen zich met elkaar verzoenen, wordt VIVA een ontroerend en hartverwarmend verhaal.
                   

                         
INSIDE THE CHINESE CLOSET
Inside the Chinese Closet vertelt het verhaal van 'Andy en Cherry' die op zoek zijn naar liefde en geluk in het levendige Shanghai. Beiden zijn ze homoseksueel ... maar hun families eisen van hen een 'heteroseksueel huwelijk' én een kind  Andy is dag en nacht op zoek naar een lesbische vrouw met wie hij kan trouwen en een kind kan krijgen. Via zijn online zoektochten en ondergrondse huwelijksmarkten ontmoet hij allerlei vrou- wen, maar de juiste laat op zich wachten. Cherry is al getrouwd met 'n homoseksuele man. Zij hoeft alleen nog maar een baby – maar die zoek- tocht blijkt ingewikkelder dan ze had gedacht. Zullen Andy en Cherry hun eigen geluk en seksuele geaardheid ontkennen om tegemoet te komen aan de wensen van de maatschappij ?!
             
Zie ook:
Gay and Lesbian Summer Film Festival 2016 in juli en augustus  /  Gay & Lesbian Summer Festival Films ook via Filmthuis te bekijken  
                             
                              

donderdag 23 juni 2016

Amsterdam | "Twee mannen zijn mishandeld na 'Homo-gerelateerd' gescheld"

Amsterdam-Oost  →  Twee mannen zijn in mei zwaar mishandeld op de Maritzstraat. Volgens de politie ging aan de mishandeling een scheldpartij vooraf die 'homo-gerelateerd' was.

De mannen fietsten op woensdagavond 4 mei rond kwart over zes over de Maritzstraat. Ze hadden net een sportschool bezocht op 't Linnaeus- hof en waren op weg naar huis. Ter hoogte van de Retiefstraat sneed een onbekende man hen af en begon een van de 2 mannen uit te schelden. Volgens de politie was de scheldpartij homogerelateerd.
              

Daarna blokkeert de scheldende man de weg en slaat een van de twee mannen in het gezicht. Er komen meerdere mensen bij die beide mannen mishandelen en een van de slachtoffers wordt met pepperspray bespoten. Na enige minuten rijdt een takelwagen van de politie langs en rent ie- dereen weg. De slachtoffers blijven gewond achter. Een van hen heeft een hersenschudding en letsel aan rug, nek en voet. De ander heeft letsel aan zijn rechteroog en er zijn stukjes van zijn tanden afgebroken.

Getuigen
De politie heeft twee getuigen gesproken maar is op zoek naar meer getuigen van de mishandeling ‼ De daders zijn volgens de politie 2 donker getinte mannen van eind 20, begin 30. Een van hen had lange dreadlocks, de ander was wat kleiner en had een baard.

Zie ook:
bronnen: Parool.nl / AT5.nl                                                

TV - TLC – Caitlyn Jenner | Vanaf vanavond het tweede seizoen van 'I Am Cait'

TV·Tip    Een nieuw seizoen van 'I Am Cait' volgt het leven van de beroemdste transgender van dit moment: 'Caitlyn Jenner'. Vorig jaar werd 'Caitlyn Jenner' wereldnieuws toen ze bekend maakte om voortaan als vrouw door het leven te gaan – en niet meer als voormalig tienkamper 'Bruce Jenner'. Vanavond de eerste aflevering van het tweede seizoen

In het nieuwe seizoen besluit ze om samen met een groep vriendinnen uit de transgendergemeenschap op rondreis te gaan door Amerika om met andere transgenders te praten en te leren over de issues waar zij mee te maken hebben.
                                   
                               
Ze ziet het immers als haar taak om een zo goed mogelijke representante te kunnen zijn van de transgendergemeenschap en wil daarom zo- veel mogelijk te weten komen over hun problemen. Maar niet iedereen zit op haar komst te wachten. 

'Caitlyn Jenner' krijgt ook te maken met tegenstanders die niet vinden dat 'Caitlyn Jenner' hen vertegenwoordigt. Daarnaast leert ze tijdens de reis vooral ook veel over haarzelf als transgender door de confronterende vragen die ze krijgt. Ook gaat ze dit seizoen voor het eerst op dating- avontuur met mannen.

Donderdag 23 Juni 2016  –  Televisie    TLC  –  Kijk·Tip  –  "I Am Cait"  –  22.00 t/m 23.00 uur  –  Vanaf Vanavond → Serie Van 8 Afleveringen
  Zondag 26 juni 2016  –  Televisie    TLC  –  Kijk·Tip  –  "I Am Cait"  –  23.00 t/m 24.00 uur  –  Een herhaling van donderdag 23 Juni 2016 ‼ 

Zie ook: 
Realityserie over Transgender 'Caitlyn Jenner' krijgt tweede seizoen  /  Realityserie 'I Am Cait' wint GLAAD Media Award    

bronnen: TLC.nl / YouTube.com


        
                                                 

Turkije – Istanbul Pride – 26-06-2016 | Gay Pride in Istanbul wordt 'bloedbad'

Turkije - Istanbul  Gay Pride    Ondanks een verbod van de plaatselijke overheid zijn de organisatoren van de Gay Pride in Istanbul vastbesloten het evenement zondag aanstaande door te laten gaan. Om de LHBT-gemeenschap in Turkije te ondersteunen zullen ook enkele Nederlandse politici aanwezig zijn in Istanbul.

Het had een feestelijk hoogtepunt moeten worden ter afsluiting van de jaarlijkse Pride-week maar dreigt nu uit te lopen op een harde confrontatie met tegenstanders en de politie   Het gemeentebestuur wil de parade weren uit de binnenstad ... omdat het daar te gevaarlijk zou zijn. Men wil alleen een pride toestaan op afgelegen terreinen voor grote evenementen ver buiten de stad. Een woordvoerder van de politie liet twee weken ge- leden weten te vrezen voor de veiligheid van deelnemers en publiek ... en voor verstoring van de openbare orde. De kans op een aanslag door de terreurbeweging Islamitische Staat (IS) wordt aanzienlijk geacht. Ook ultra-nationalisten hebben aangekondigd de Gay Pride te verstoren
                      
              
                           
Sinds 2003 wordt de 'Gay Pride in Istanbul' zonder grote problemen gehouden. In 2014 liepen zelfs meer dan 80.000 mensen mee. Het was de grootste Gay Pride ooit in de Islamitische wereld. Maar daarna ging het mis. Het jaar erna werden de deelnemers aangevallen en liep het evene- ment volledig uit de hand   Met als gevolg dat in 2015 en ook dit jaar er "geen vergunning" meer wordt afgegeven voor een parade door de binnenstad van Istanbul.

De organisatie is ook dit jaar tegen het verbod in beroep gegaan maar de overheid lijkt vastberaden. Om de organisatie te ondersteunen verblijven deze week delegaties van 'D66', 'GroenLinks' en 'RozeLinks' in Istanbul. Onder andere D66-wethouder Simone Kukenheim, D66-raadslid Jan-Bert Vroege, Tania Barkhuis (voorzitter GroenLinks Amsterdam), Simion Blom (gemeenteraadslid GroenLinks in Amsterdam), raadsleden en ambtenaren zullen bij 'n aantal organisaties langsgaan en meelopen met de 'Gay Pride' om hun support te geven aan de Turkse LHBT Gemeen- schap.
                                       
                                                                         
►  Jan-Bert Vroege: "LHBT'ers in Turkije voelen zich lang niet zo vrij en veilig om zichzelf te zijn als wij in Amsterdam   Er is nog een wereld te winnen voor de LHBT- en mensenrechten in Turkije. Door onze aanwezigheid hopen we hen een hart onder de riem te steken".

Zie ook:
bronnen: GaySite.nl / Facebook.com – GaySite.nl / YouTube.com            ↓↓↓   Turkije – Istanbul  →  Gay / Lesbian / Trans Pride  →  Zondag 19 juni 2016   ↓↓↓


        
                             

woensdag 22 juni 2016

Amsterdam | "Homoseksuele Imam vaart mee op Amsterdamse Canal Parade"

Amsterdam  Canal Parade  →  Ludovic-Mohamed Zahed, een homoseksuele Imam en mensen- en homorechtenactivist, vaart dit jaar mee tijdens de botenparade van de Gay Pride.

Ludovic-Mohamed Zahed werd geboren in Algerije ‼ Hij startte in 2010 een Moskee in Parijs waar mannen en vrouwen, hetero- en homosek- suelen en mensen met verschillende geloofsovertuigingen welkom zijn.

Ludovic-Mohamed Zahed stapt op de "World Religion Boat", waarop alle wereldreligies worden vertegenwoordigd. "We hopen dat de World Religion Boat kan laten zien dat discriminatie en vooroordelen kunnen verdwijnen als we elkaar met respect en liefde behandelen", schrijft de Imam. 

De botenparade trekt op 6 augustus door de grachten van Amsterdam. Er doen tachtig boten mee.

bronnen: AT5.nl / YouTube.com


        
                                           

Australië | Premier 'Malcolm Turnbull' belooft referendum over Homohuwelijk

Australië  →  Als het aan Malcolm Turnbull ligt, komt er nog dit jaar een 'plebiscite', een raadgevend referendum, over het openstellen van het huwelijk voor paren van hetzelfde geslacht in AustraliëMalcolm Turnbull zelf is voor openstelling, maar wil hoe dan ook eerst de mening van de Australische bevolking peilen. Oppositiepartijen zijn boos: zij willen de wet veranderen zonder verdere raadpleging.

Binnenkort gaan Australiërs (weer) naar de stembus voor een nieuwe regering. Mocht de coalitie van premier Malcolm Turnbull opnieuw de meerderheid winnen, dan komt er nog voor het eind van het jaar een volksraadpleging. Voorgaande regeringen wisten het openstellen van het huwelijk voor iedereen steeds "voor zich uit te schuiven"   Critici vinden dat Malcolm Turnbull nu hetzelfde doet door eerst de uitslag van de raadpleging af te wachten. De oppositiepartijen en campagnegroep Australian Marriage Equality willen meteen actie zien. "Zelfs als de huidige coalitie weer de grootste wordt, zullen we aansturen op een wetswijziging, in plaats van een raadgevend referendum", laten ze weten.

Hatespeech
► Een bijkomende reden dat veel 'LHBT-activisten' tegen een referendum zijn, is de angst om in de aanloop naar de verkiezing blootgesteld te worden aan discriminatie. Volgens Penny Wong, de eerste openlijk lesbische politicus in Australië en vooraanstaand lid van de oppositie, is het referendum een 'vrijbrief' voor hatespeech   "Veel LHBT's lopen niet hand in hand uit angst voor de reacties op straat  Ze doen zich anders voor dan ze zijn, thuis - op kantoor en op school. Geen enkele hetero politicus die voor een referendum is, weet hoe dat voelt. Ik ben niet tegen het referendum omdat ik de goede wil van Australiërs betwijfel. Ik ben ertegen omdat ik mijn relatie, mijn familie, niet 't onderwerp van onder- zoek, censuur en afkeuring wil laten zijn".

Anti-discriminatiewetgeving blijft tijdens de aanloop naar 't referendum gelden. De Australische regering onderzoekt nog of er geld beschikbaar wordt gesteld voor beide kampen.

'Toon leiderschap'
Tijdens het programma 'Q&A' uitte een moeder van een homo kritiek op de keuze van de premier. "Het is beledigend om te moeten stemmen over de vraag of mijn homozoon en -neef gelijk zijn aan hun broers en zussen. Ze zijn gelijk. De regering moet de huwelijkswetging aanpassen zonder mijn stem" ‼'

Zie ook:
bronnen: Gay.nl / TheGuardian.com / Facebook.com – Q&A                                     

dinsdag 21 juni 2016

Televisie - Kijk·Tip - HBO - Looking – Zondag 24 juli 2016 | Looking: The Movie

HBO heeft de trailer van de langverwachte film Looking: The Movie vrij gegeven. Nadat we Patrick en zijn hechte groep vrienden twee jaar op de voet gevolgd hebben bij hun verkenningstocht van San Francisco, waar ze op zoek gingen naar liefde en duurzame relaties, presenteert HBO nu het laatste hoofdstuk van hun reis in de vorm van een exclusieve langspeelfilm.

  Looking: 'The Movie' blijft de zoektocht naar geluk en intimiteit in een tijdperk van ongeëvenaarde keuzes – en rechten – voor homo's, met natuurlijke flair en humor verkennen. De progressieve, vrijgevochten seksuele cultuur van San Francisco dient als decor voor de levens van het vertrouwde drietal. De film zal 23 juli te zien zijn op HBO in de VS en een dag later in Nederland.
bronnen: GaySite.nl / YouTube.com                           

Paus Franciscus I ontvangt bundel met toespraken van pater Jan van Kilsdonk

Paus Franciscus neemt op woensdag 22 juni een boek in ontvangst met toespraken van wijlen pater Jan van Kilsdonk   Pater  Jan van Kilsdonk schreef ze voor de uitvaart van homoseksuele slachtoffers van de aidsepidemie in de jaren '80  Het boek wordt aan de paus overhandigd door Pierre Valkering, die de verhalen van Jan van Kilsdonk bundelde in Dag Jongen Van Licht.

Pater Jan van Kilsdonk was als studentenpastor in Amsterdam zeer betrokken bij de LHBT-gemeenschap   Hij noemde homoseksualiteit 'een vondst van de Schepper', was erelid van COC Nederland en ontving van COC's Bob Angelo Penning voor LHBT-emancipatie.

Van Kilsdonk stond talloze homoseksuele mannen bij tijdens hun ziekte en stervensproces, nadat de HIV-epidemie de groep in de jaren tachtig van de vorige eeuw zwaar trof. Hij sprak minstens zeventig keer op een uitvaart.
                             

                            
Dertig van die toespraken zijn gebundeld door parochiepastor Pierre Valkering, die pater Van Kilsdonk goed heeft gekend. Verhalen over dertig mannen, variërend van zeer geleerd tot zeer eenvoudig, van dokter en universitair medewerker tot barman en business boy, naar wie pater Van Kilsdonk met liefde heeft gekeken en over wie hij met liefde heeft gesproken  De bundel geeft een kleurrijk beeld geven van de Amsterdamse homo-subcultuur in de tweede helft van de twintigste eeuw.

 De Nederlandse editie van 'Dag Jongen Van Licht' verscheen in 2012. COC-voorzitter Tanja Ineke was toen één van de eersten aan wie de bundel werd aangeboden.

Zie ook:

bronnen: COC.nl – COC Nederland / Facebook.com – COC Nederland / YouTube.com


     

     
                                     

maandag 20 juni 2016

België → 'Abdellah Bijat' | "Liefde tussen twee mensen, dat is niet strafbaar" ‼

Abdellah Bijat (22) mocht zondagvoormiddag in C'est pastous les jours dimanche op RTL-TVI zijn verhaal brengen als Homo en Moslim in een debat over geloof en homoseksualiteit. "Liefde tussen twee mensen, dat is niet strafbaar".

Abdellah Bijat - eerste ereheer bij Mister Gay Belgium 2016, was zondag te gast in C'est pas tous les jours dimanche op RTL-TVI. Daar was er een debat met onder meer experts in het Katholicisme, het Judaïsme en de Islam.

Het duidingsprogramma pikte in op de gebeurtenissen in Orlando op 12 juni en op het nu beruchte debat in 'De afspraak' op Canvas.
                                      
        
                               
Vroeger kon homoseksualiteit in de Moslimwereld wel, nu niet meer. "Ik spreek nu niet over de Koran. Ik weet dat daar enkele regels in staan die zulke zaken niet goedkeuren, maar liefde tussen twee mensen, dat is niet strafbaar", zei de Gentenaar op RTL.

Zie ook:
bronnen: ZiZo-Magazine.be / YouTube.com


        
                                         

Amerika | Hetero's verkleed als engelen verstoorden betoging van Homofoben

Afgelopen vrijdag kon je bij HoLeBi.info al lezen over een groep heteroseksuelen die een menselijke ketting van liefde vormden tegen demonstranten van de homofobe Westboro Baptisten Kerk tijdens een begrafenis van een slachtoffer van de aanslag op de homoclub in Orlando. Onlangs gebeurde 'n gelijkaardige actie, met dit keer net iets meer ‼ Opnieuw in Orlando werd een slachtoffer van de aan- slag op de homoclub begraven en opnieuw waren leden van de Westboro Baptisten Kerk aanwezig. Ook dit keer lieten hetero's duide- lijk verstaan dat ze niet gediend zijn met de homofobe acties van de kerkclan.

Een groep van 200 hetero's vormden net als bij de vorige begrafenis een menselijke haag om de homofoben aan het gezicht van de begrafenis- stoet te ontrekken ‼ Onder de groep waren leden van het Orlando Shakespeare Theatre die verkleed als engelen samen de haag vergroten en met uitgespreide vleugels er voor zorgde dat de begrafenis van een slachtoffer van de aanval op de homoclub in Orlando niet werd verstoord door de homofobe Kerk-clan. Daarnaast waren er ook nog tal van motorrijders, priesters en leden van de HoLeBi & Transgender gemeenschap aanwezig die samen 'God is Love' en 'Orlando Strong' scandeerden en het lied Amazing Grace zongen. Korte tijd later gaven de homofoben hun actie op en dropen ze verslagen af.
                                      
                            
Het was trouwens niet de eerste keer dat hetero's verkleed als engelen een begrafenis afschermden van de 'Westboro Baptisten Kerk-clan' – die bekend staan om hun betogingen op begrafenissen, waarbij ze leuzen scanderen als: "God Haat Homo's" ‼ In 1999 gebeurde hetzelfde bij de begrafenis van Matthew Shepard – de student die op vreselijke manier door homofoben werd vermoord omdat hij homo was. Over deze ge- beurtenis werd zowel een film als theaterstuk gemaakt als ook een stichting opgericht.

Zie ook:
bronnen: HoLeBi.info / Twitter.com – AD.nl / YouTube.com                                       

zondag 19 juni 2016

Rotterdam - Herdenking Slachtoffers Orlando | "Paul de Leeuw uitgescholden"

De LHBT-gemeenschap in Rotterdam stond zaterdagavond stil bij de slachtoffers van de aanslagen in Orlando ‼ Paul de Leeuw opende om 18.00 uur de bijeenkomst in De Unie aan de Mauritsweg. Kort voor de bijeenkomst werd Paul de Leeuw uitgescholden door enkele jongeren.

Paul de Leeuw stelde dat er blijkbaar nog veel moet gebeuren en dat de homohaat alleen maar groter wordt. Hij vond 't goed dat burgemees- ter Ahmed Aboutaleb aanwezig was ‼ Ahmed Aboutaleb stelde in zijn toespraak: "Wat is er met de wereld aan de hand ?! Waarom ?! Wat be- zielt je" ?! "Het kan niet zijn dat je respect vraagt zonder respectvol te zijn", vindt hij. "Als we toegeven zijn we ver heen".

De eigenaar van 'De Unie' ontving zaterdagochtend bovendien een brief waarin wordt opgeroepen tot een 'homo-moord' tijdens de Gay Pride in Amsterdam, met als doelwit zijn Regenboogboot die al jaren meevaart in het evenement.
                                
                                 
In tegenstelling tot de stille tocht van afgelopen dinsdag, stond zaterdagavond volgens de organisatoren vooral in het teken van het vieren van de vrijheid van LHBT's (Lesbisch, Homoseksueel, Biseksueel, Transgender).

Door de aanslag op de homobar in het Amerikaanse Orlando kwamen een week geleden 49 mensen om het leven.

Burgemeester Aboutaleb stuurde eerder al een condoleancebrief naar de burgemeester van Orlando om het medeleven van Rotterdam met de slachtoffers en nabestaanden te betuigen. De burgemeester vertelde dat zijn collega blij is met de steun uit Rotterdam.

Zie ook:

Extra:
Amsterdam & Rotterdam | "Burgemeesters bezorgd om bedreigingen Homo's"  /  Oproep tot 'Homo-moord' tijdens Gay Pride

bronnen: Rijnmond.nl – RTV Rijnmond / Twitter.com – Paul de Leeuw