zaterdag 18 november 2017

België - Award | "Meidengroep K3 wint OUT.tv Media Award Vlaanderen 2017"

België  →  Naar jaarlijkse gewoonte reikt de Europese homozender "OUT.tv"  (te bekijken in België via de pakketten Play & Play More van Telenet) de OUTtv Media Award uit.  In Vlaanderen gaat de award dit jaar naar Klaasje, Hanne en Marthe van de populaire Belgi–sche meidengroep "K3".  De Vlaamse HoLeBi-gemeenschap roept hiermee de meisjes uit tot de meest LHBT-vriendelijkste mediaper–soonlijkheden van 2017. 

Via een online-poll hebben meer dan 1.500 mensen gestemd op de persoon die volgens hen de LHBT–thematiek op de meest positieve manier onder de aandacht wist te brengen in de Belgische media.

Lees verder op de website van OUT.tv:  "K3 wint OUTtv Media Award Vlaanderen 2017"

Zie ook:

bronnen: OUT.tv / Facebook.com – OUT.tv                                                

Vanavond – Nieuw in 'Scala' – Venlo | Nouveau Dancing: "We gaan LOOSZZ" !!

Venlo    Nouveau dancing op een nieuw LHBTI-minded feest in Scala in Venlo. De naam: LOOSZZ   Powered by Team Roze Zaterdag kun je losgaan op de fijne beats van 'Gay DJ D' & The Pink Pineapple. Die draaien hits van nu en leggen de nodige dansklassiekers op de draaitafel.

Het thema van deze eerste LOOSZZ is A Night In Paris. Waan je in de 'City Of L'Amour'  waar de liefde er is voor iedereen: Hetero, Homo, Lesbo, Bi, Transgender, Interseksueel: wie of wat je ook bent. Geen dansbenen ?!  Ook aan de bar is het prettig toeven. De gastvrijheid is GrenzeLOOSZZ ‼

Aanvang:     Zaterdag 18 november 2017 – 22.00 - 04.00 uur
Locatie:       Scala Venlo – Steenstraat 3-9 – 5911 HE Venlo
Toegang:     16+
Entree:        Gratis ‼
Website:      www.scalavenlo.nl
Facebook:    Roze Zaterdag 2019
                              
bronnen: Team Roze Zaterdag 2019 / Facebook.com – Roze Zaterdag 2019
                                    
                                                           

vrijdag 17 november 2017

Zwolle | "Nationale 'Transgender Gedenkdag' 2017 in de Grote Kerk in Zwolle"

Zwolle    Maandag 20 november wordt in Zwolle de Nationale 'Transgender Gedenkdag' 2017 gehouden. Tijdens een bijeenkomst in de Consistorie van de  'Grote Kerk' in Zwolle wordt stilgestaan bij de 'Transgenders' die het afgelopen jaar door geweld om het leven zijn gekomen.

Tijdens de bijeenkomst wordt ook stilgestaan bij de moord op de 32-jarige Venezolaanse prostituee "Bianca".  Sekswerkster 'Bianca' werd vrij- dagmorgen 29 september 2017 levenloos aan getroffen in een woning in Arnhem.

De gemeente 'Zwolle' tekent maandagmiddag de 'Verklaring van Dordrecht'   Daarmee verklaart de gemeente zich in te gaan zetten voor een Transgender vriendelijke werkomgeving binnen de eigen organisatie.

De Nationale Transgender Gedenkdag wordt georganiseerd door Transgender Netwerk Nederland, dit jaar in samenwerking met Club-T van COC Zwolle.

Kijk HIER voor het programma en de adresgegevens ‼

Zie ook:
bronnen: RozeGolf.net / Facebook.com – RozeGolf.net                                                   

Nederland - Hiv | "Vooruitgang in Hiv-bestrijding, maar kansen blijven liggen"

Nederland – Hiv-bestrijding  →  In 2016 waren er 820 mensen met een nieuwe Hiv-infectie in Nederland, dat blijkt uit nieuwe cijfers van de Stichting Hiv Monitoring vandaag. Een derde van de nieuwe diagnoses onder homomannen in Amsterdam betreft een recente infectie. Louise van Deth, directeur Aidsfonds - Soa/Aids Nederland: "In Nederland pakken we niet alle kansen".

Er zijn positieve ontwikkelingen omtrent Hiv-bestrijding. Het totaal aantal diagnoses is verminderd ten opzichte van 2015. Zo blijkt uit de monito- ring dat bijna alle mensen bij Hiv wordt gevonden al binnen enkele weken een behandeling gestart wordt   Bij een snelle behandeling kan het virus succesvol onderdrukt worden. Als het virus niet te detecteren is, is het niet overdraagbaar.
                                     

                                         
Toch is er nog genoeg te doen.  Naar schatting zijn er 2.600 mensen met Hiv in Nederland die niet op de hoogte zijn van hun status. Een op de drie homomannen en meer dan de helft van heteroseksuele mannen en vrouwen start de Hiv-behandeling laat en heeft al een verminderd afweersys- teem of zelfs Aids ‼  "Hiv-infecties vroegtijdig vinden is essentieel om de epidemie te stoppen", zegt Louise van Deth in een persbericht vandaag. Zo'n 44% van alle mensen met Hiv komt uit Amsterdam, Rotterdam of Den Haag.  In Amsterdam worden Hiv-infecties vroeger gevonden dan in de rest van het land dankzij het H-team project. Aidsfonds - Soa/Aids Nederland wil eenzelfde aanpak in andere gebieden van Nederland.

Onlangs werd PrEP - de Hiv-preventiepil - aanzienlijk in prijs verlaagd dankzij het aflopen van een patent en jarenlang activisme. Toch wordt de pil nog niet vergoed door zorgverzekeraars en daarmee is toegang voor iedereen beperkt. "Dat is onverantwoord", zegt Louise van Deth.

Zie ook:
bronnen: ExpresZo.nl / Facebook.com – Gay.nl / Facebook.com – ExpresZo.nl                                                              

donderdag 16 november 2017

USA – Showbizz | "Rapper 'Lil Peep' (21) overleden door een overdosis drugs"

De 21-jarige alternatieve rapper Gustav Åhr, beter bekend als Lil Peep, is gisteravond overleden door een overdosis drugs. De rapper kwam afgelopen zomer Uit de Kast als Biseksueel.

Volgens The Guardian kampte 'Lil Peep' al langer met drugsproblemen en psychische klachten. Slechts een dag geleden postte de rapper nog een foto op Instagram met het bijschrift 'When I Die, You'll Love Me'

Chase Ortega – de manager van 'Lil Peep' – schreef op Twitter dat hij "dit telefoontje al een jaar geleden verwachtte" ‼
                                   
                                                

Uit de Kast
Afgelopen zomer kwam Gustav Uit de Kast als Biseksueel. "Ja, ik ben biseksueel. Wie wil er een kus" ?!, schreef hij toen op 'Twitter' ‼  Zijn fans reageerden er positief op. "Das cool just keep dropping bangers", schreef een van hen.

Zie ook:
Eerder geplaatst op GayNieuws.blogspot.nl:

bronnen: Gay.nl / TheGuardian.com / Facebook.com – Gay.nl / YouTube.com


        
                                  

Nieuw–Zeeland | "Nieuw-Zeelanders betalen binnenkort één dollar voor PrEP"

PrEP  →  Nieuw-Zeeland gaat het Hiv-preventie medicijn "PrEP" ter beschikking stellen aan mensen die een hoog risico lopen op Hiv-besmetting. De overheidsinstelling PHARMAC heeft bekend gemaakt dat ze de verspreiding van het medicijn gaat financieren.

Iedereen die over een geldig doktersvoorschrift voor "PrEP" beschikt en deel uitmaakt van een risicogroep (MSM, Transgenders, ect.) zal maar iets meer dan één Australische dollar per maand betalen. Nergens ter wereld wordt het medicijn zo goedkoop aangeboden.
                                             

                                                
De Nieuw-Zeelandse Aids Stichting lobbyde meer dan een jaar voor het op grote schaal beschikbaar maken van het medicijn dat nu enkel ver- krijgbaar is als een duur Hiv-medicijn.

In 2016 werd er een record aantal Hiv-besmettingen geregistreerd sinds de start van de Aids-crisis in de jaren tachtig.

bronnen: GayLive.be / Facebook.com - GayLive.be / YouTube.com                                                       

woensdag 15 november 2017

GayVideo – Sieneke | De zomerliefde van zangeres Sieneke blijkt Homo te zijn

Zangeres 'Sieneke' bezingt in haar nieuwe single wat haar de afgelopen zomer is overkomen. In 'Wat Mij Is Overkomen' beschrijft ze hoe verliefd ze werd op een jongen maar dat hij er vandoor ging met 'n andere jongen.  "Oh wat was ik dom", zingt Sieneke als blijkt dat haar zomerliefde Homo is en zij dit niet door heeft gehad ...
bronnen: GaySite.nl / YouTube.com                                         

Australië – Homohuwelijk | "Australië zegt 'JA' tegen openstelling huwelijk" ‼

Australië  →  Met een grote meerderheid heeft het publiek in Australië ervoor gekozen om het huwelijk open te stellen voor 'HoLeBi'-koppels ‼  61.6% stemde voor, 38.4% stemde tegen.

De stemming gebeurde per brief. 12.7 miljoen mensen – meer dan driekwart van de stemgerechtigde Australiërs – brachten hun stem uit ‼

Kerstmis
Ondanks de 'historische overwinning' is de uitkomst van de stemming is niet bindend.  Mensen van hetzelfde geslacht kunnen nog niet meteen trou wen. Ze moeten wachten tot de openstelling van het huwelijk voor personen van hetzelfde geslacht goedgekeurd wordt in het parlement.

De Australische regering had van tevoren al toegezegd een wetsvoorstel voor invoering van het 'Homohuwelijk' naar het parlement te sturen als 'kiezers hun steun zouden uitspreken' ‼  In een toespraak liet de Liberaal-Nationale premier "Malcolm Turnbull" al weten dat de regering nog voor Kerstmis de wet door het parlement wil krijgen.
                                         

                                             
"We moeten de stem van het volk respecteren. We hebben hen om hun mening gevraagd en ze hebben het ons gegeven. Het resultaat is ondubbel- zinnig, het is overweldigend. Ze stemden voor eerlijkheid, voor toewijding en ja, voor liefde", aldus de eerste minister.

Lees verder op de website van ZiZo-Magazine.be:  "Australië zegt 'JA' tegen openstelling huwelijk"

Zie ook:

Update: 

bronnen: ZiZo-Magazine.be / TheGuardian.com / PinkNews.co.uk / Facebook.com – Junkee Facebook.com – ZiZo-Online.be                                             

dinsdag 14 november 2017

TV-Tip – 15 november 2017 – NPO 3 – 20.25 uur | Spuiten & Slikken 'Sekstest'

TV-Tip  –  Hoe staat het eigenlijk met Homo-acceptatie in Nederland ?!  Wat houdt aseksualiteit in ?!  En welke cocktail heeft dezelfde zuurgraad als een 'vagina' ?!  Dat leer je allemaal in de Spuiten & Slikken 'Sekstest' 2017.

Maar ook dragqueens, speeltjes, soa's, orgasmes en fetisjen passeren letterlijk en figuurlijk de revue.  De presentatoren Gwen van Poorten, Jurre GelukSahil Amar Aïssa & Emma Wortelboer leiden de test waarin het publiek en zeven BN'ers strijden om de unieke en felbegeerde trofee.
                                                     

                                                           
Christina Curry, Martijn Fischer, Dee van der Zeeuw, Dolores Leeuwin, Keizer, Kim Kötter & Tim den Besten geven zich bloot wat betreft hun sekskennis en dat belooft een hete strijd te worden. Wie wordt de grote winnaar ?!

Lees verder op de website van TV-visie.nl:  "Spuiten & Slikken 'Sekstest' bij BNN/VARA op NPO 3"

Zie ook:

TV-Tip  →  Spuiten & Slikken 'Sekstest' 2017  –  Woensdag 15 november 2017  –  20.25 - 22.00 uur  –  BNN/VARA  –  NPO 3

bronnen: TV-visie.nl / Facebook.com  Spuiten & Slikken / Twitter.com – ShowBizz Network NL
                                              
                                                                                                                                                          

Komt binnenkort dan toch het "Homohuwelijk" binnen de Protestantse Kerk ?!

Protestantse Kerk  →  Het is deze week weer tijd voor de jaarlijkse vergadering van de 'Generale Synode' van de Protestantse Kerk ‼ Op de agenda staat de behandeling van 'huwelijksordinantie' in de Kerkorde (PDF-bestand).  Het LKP (Landelijk Koördinatiepunt groepen Kerk en Homoseksualiteit) roept de synode op tot een dialoog waarin er ruimte is voor LHBT's.

Tijdens de Generale Synode van de Protestantse Kerk vergadert de top van de 'Protestantse Kerk' over belangrijke onderwerpen. Een daarvan is het huwelijk. 
                                  

                                         
Same Sex Marriage
Worden huwelijken tussen koppels van hetzelfde geslacht binnenkort ingezegend binnen de Protestantse Kerk ?!  Het LKP hoopt van wel ‼  Zij hopen dat met een discussie de weg ingezet zal worden die leidt tot 'n gelijkwaardige plaats van 'LHBT's binnen het Kerkrecht'. "Dat dit niet voor alle kerk- genootschappen vanzelfsprekend is, is bekend, maar de opdracht om LHBT's een veilige plek te bieden moet leiden tot gelijkwaardigheid" ‼, stelt de voorzitter van het LKP "Heleen de Boer"

"Alleen dat kan en zal leiden tot het daadwerkelijk bereiken van het geestelijk en lichamelijk welzijn van LHBT's binnen de Kerk en is daarmee tege- lijkertijd het bevrijdende perspectief van een veilige en inclusieve kerk voor iedereen ‼  Mocht de Generale Synode de weg gericht op veiligheid en inclusiviteit niet oppakken en dus alleen de juridische discussie gaan voeren ... dan zal dit eenvoudigweg leiden tot het gevoel van uitsluiting. Dat is direct beschadigend voor veel mensen". 

Zie ook:  

bronnen: Winq.nl / Facebook.com – GaySite.nl / Facebook.com – Winq.nl                                                        

maandag 13 november 2017

India → Delhi Queer Pride Parade | "New Delhi in India viert tiende Gay Pride"

India    In New Delhi  de hoofdstad van India  heeft zondag de tiende editie plaatsgevonden van de plaatselijke Gay Pride. Omdat homoseksualiteit nog altijd verboden is in India kwamen slechts enkele honderden mensen af op het evenement.  Deelnemers riepen de overheid op om het wetsartikel 'Sectie 337' af te schaffen. Deze wet, die stamt uit de Britse koloniale tijd, stelt dat homoseksuali- teit verboden is. Homo's lopen het risico op een gevangenisstraf van maximaal 10 jaar.
                                        

                                                    
  Of de wet op dit moment daadwerkelijk op grote schaal wordt toegepast is niet duidelijk ... maar in 2014 werden nog 587 homoseksuele mannen vervolgd en veroordeeld.  Volgens ingewijden is er nauwelijks politiek draagvlak om de wet af te schaffen maar volgens de deelnemers aan de Delhi Queer Pride Parade afgelopen zondag – 12 november 2017 – is er inmiddels wel een maatschappelijk draagvlak om homoseksualiteit uit het wet– boek van strafrecht te halen.

Ook riepen de deelnemers zondag op om meer verdraagzaamheid te tonen aan de LHBTIQ-gemeenschap.  "Veel LHBT's blijven 'In de Kast' omdat ze bang zijn dat familie en vrienden hen verstoten   Acceptatie van homo's in je eigen omgeving is de eerste stap naar een beter leven en hopelijk ook een eerste stap op weg naar een India waar homoseksualiteit niet meer strafbaar is", aldus een homoactivist in de plaatselijk media.
bronnen: GaySite.nl / Facebook.com – GaySite.nl / YouTube.com 


                                                                                                             

België - 10 november t/m 03 december 2017 | 17e "HoLeBi-Filmfestival" 2017

België – 'HoLeBi-Filmfestival'  →  19 dagen feest in verschillende steden en gemeenten met film, documentaire, theater en dans rond het HoLeBi- en Transgenderthema.

  Afgelopen vrijdag  10 november 2017  ging het "HoLeBi-filmfestival" van start met een wervelende openingsavond ‼  Het aanwezige publiek koos 'Calamity' van Séverine De Streyker en Maxime Feyers tot beste kortfilm van HoLeBi-kort 2017. Bekijk de foto's van de opbouw en de avond zelf.
                                                    
        
                                                  
Zie ook:

bronnen: HoLeBiFilmfestival.be / YouTube.com / Twitter.com – HoLeBi-Filmfestival
                                             
                                                       

zondag 12 november 2017

Allochtone jongeren vertellen wat ze zouden doen als hun zoontje 'Homo' was

Hoofddorp  →  "Ik zou zijn kankermoeder de kanker inslaan".  "Ik zou z'n kankerneus 3 uur slaan". Het is slechts één van de reacties die de YouTubers van 'Beter Bekend' wisten los te trekken uit Hoofddorpse "kansenparels" die werd gevraagd wat hun reactie was ... mocht op een goede dag hun één van hun hypothetische kinderen zou vertellen dat hij Homo was.

Wat zou je doen als je een zoontje had, en die op een dag Uit de Kast kwam ?!  Enkele Nederlanders met een migratie-achtergrond uit Hoofddorp weten het wel, zo biechten ze op aan de YouTube-filmmakers van 'Beter Bekend' TV. Een pizzabezorger van Papa John's is het meest expliciet van allemaal en gooit er meteen een paar dodelijke ziektes in: "Ik zou z'n kankermoeder de kanker inslaan", aldus de bezorger van Papa John's ‼ Ook zou hij tikken uitdelen aan de "kankerneus" van zijn eigen kind.
                                              
                                 
Andere jongeren waren iets minder grofgebekt, maar gaven in hun antwoord er nog altijd blijk van homo's niet voor vol aan te zien. Een jongen die zich "Rapper Hoofddorp" noemt vertelt dat hij niets heeft met "die mensen". Mocht zijn zoontje homo zijn ... dan zou hij nog wel van hem 'houden', maar ook 'ophouden' met hem ‼  Twee kleine gastjes kunnen dat wel begrijpen: "Mocht hij in een flat wonen als zijn zoontje Uit de Kast komt dan wordt hij zo van zes hoog naar beneden gegooid".  Het blijkt een goede familietraditie, want het kereltje vertrouwt erop dat zijn moeder het ook bij hem zou doen.
bronnen: DagelijkseStandaard.nl / Twitter.com – DagelijkseStandaard.nl / YouTube.com
                                      
                                                                   

Sensoa - 'SOA-test' | "Zoek een huisarts die je vertrouwt voor een SOA-test" ‼

België  -  Anton getuigt voor Sensoa, het Vlaams expertisecentrum voor seksuele gezondheid, en Mannenseks.be over het belang van je regelmatig te laten testen op seksueel overdraagbare aandoeningen ‼  Intussen is ook EMIS 2017 (European Men-Who-Have-Sex-With-Men Internet Survey) gestart.  (Kijk ook bij Extra hieronder) ‼

Sensoa​ laat regelmatig homo- en biseksuele mannen in filmpjes getuigen over hun seksleven op hun site Mannenseks.be.  Met hun campagne "Ik Weet Wat Ik Doe" informeert en sensibiliseert Sensoa mannen die seks hebben met mannen. Dit jaar staat het thema 'relaties' centraal.

Sommige mannen kiezen voor een monogame relatie. Anderen maken afspraken met hun partner(s) welke de voorwaarden zijn om eventueel met andere mannen seks te hebben.
                                           
                                               

Vertrouwensband
Anton is vrijwilliger bij Sensoa. "Ik vind regelmatig testen belangrijk. Als ik HIV of een SOA (seksueel overdraagbare aandoening) zou hebben, dan wil ik dat zo snel mogelijk weten. In eerste instantie voor mezelf ... voor mijn eigen gezondheid. Ik zou het ook jammer vinden als ik iemand anders zou besmetten".

Zijn eerste ervaring met een soa-test was nochtans geen leuke. "Rond mijn achttiende vroeg ik voor het eerst aan mijn huisarts om me te testen op HIV. Hij antwoordde dat de vorige test oké was. Hij had me dus getest zonder mijn toestemming. Dat was voor mij het signaal om een andere huis arts te kiezen. Ik vind het belangrijk om een goede vertrouwensband te hebben met mijn huisarts".

Lees verder op de website van ZiZo-Magazine.be:  "Zoek een huisarts die je vertrouwt voor een SOA-test"
bronnen: ZiZo-Magazine.be / Facebook.com – ZiZo-Online.be / YouTube.com