dinsdag 16 april 2013

Nieuw-Zeeland keurt mogelijk deze week het Homohuwelijk goed


                       
Naar alle waarschijnlijkheid wordt Nieuw-Zeeland het volgende land waar homoseksuele koppels in het huwelijk kunnen treden. Woensdag wordt er voor de derde keer de wet besproken die dit mogelijk moet maken.

De wettekst werd vorige maand al goedgekeurd met een meerderheid van 77 tegen 43 stemmen en verwacht wordt dat er niet anders gestemd zal worden bij deze lezing.

Als de wettekst door het parlement geraakt zal het nog vier maanden duren vooraleer de eerste homohuwelijken in Nieuw-Zeeland kunnen vol- trokken worden. Momenteel kunnen homoseksuele koppels al een geregistreerd partnerschap aangaan.

bron: GayLive.be
           

Homo's en lesbo's mogen nu in Nieuw-Zeeland trouwen

Het parlement van Nieuw-Zeeland heeft woensdag in een derde en definitieve stemming een wet aangenomen die het homohuwelijk legaliseert. Voor de wet stemden 77 parlementsleden, 44 leden stemden tegen. Op de publieke tribune, waar veel homorechtenacti- visten een plaats hadden gevonden, brak onmiddellijk na de stemming een feestje uit.

Ongeveer twee derde van de Nieuw-Zeelandse bevolking steunt het homohuwelijk, blijkt uit peilingen. Verzet komt voornamelijk van religieuze groepen, zoals christelijke organisaties, die het idee aanhangen dat het huwelijk voorbehouden is aan heteroseksuele stellen.

Nieuw-Zeeland stond samenlevingscontracten tussen homoseksuele stellen al langer toe.

bron: Algemeen Dagblad
         

Homohuwelijk nu ook in Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland schaart in in de rij landen waar homo’s en lesbo’s met elkaar kunnen trouwen. Woensdag heeft het parlement van Nieuw-Zeelandse parlement in een derde en definitieve stemming een wet aangenomen die het homohuwelijk mogelijk maakt.

Voor stemden 77 parlementsleden, tegen 44. In het land is hetzelfde beeld te zien: ongeveer twee-derde van de bevolking steunt het open- gooien van het burgerlijk huwelijk voor koppels van hetzelfde geslacht.

Religieuze groepen verzetten zich met hand en tand tegen legalisering van de 'same sex marriage', maar dat is niets nieuws onder de zon. In Nieuw-Zeeland konden homoseksuele stellen al langere tijd een samenlevingscontract met elkaar afsluiten.

Het grote buurland Australië liet vorige jaar een heel ander beeld zien. Daar stemde het parlement in grote meerderheid tegen een wet die het koppels van hetzelfde geslacht mogelijk maakt om met elkaar te trouwen.

bron: Gay.blog.nl