zaterdag 9 februari 2013

Alledaagse Homo's op de Foto


Pride Photo Award, de internationale fotowedstrijd over seksuele en gender diversiteit, heeft dit jaar het thema 'Extremely Normal' meegekregen. Het thema daagt de deelnemers uit om in plaats van de extravagante stereotypes juist het alledaagse van de lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender (LHBT) gemeenschap te portretteren.

Pride Photo Award nodigt fotografen uit de hele wereld uit om deel te nemen aan de wedstrijd die in april begint. Inzenden kan in drie vaste categorieën: Documentair, Gender en Open en een jaarlijks wisselende thema categorie.

Het thema van 2013 is dus 'Extremely Normal'. Als het gaat over homo's, lesbiennes, biseksuelen en transgenders (LHBT) tonen de media vaak extravagante foto's: drag queens, halfnaakte dansende mannen op een boot. Dat LHBT's net zo gewoon, net zo bijzonder en saai zijn als de rest levert geen aantrekkelijke beelden op, zo is blijkbaar de gedachte.

De wedstrijd begint medio april (de precieze datum is nog niet bekend) en loopt tot eind mei. Fotografen kunnen zich inschrijven en foto's uploaden via: Pride Photo Award. De uitreiking zal plaatsvinden op 23 augustus 2013 in de Oude Kerk te Amsterdam. De expositie zal één maand te zien zijn en zal naar verwachting ten minste 10.000 bezoekers trekken.

Pride Photo Award is een initiatief van COC Amsterdam, IHLIA (Internationaal Homo Lesbisch Informatiecentrum en Archief) en Stichting Homo- monument, met steun en advies van Foam en World Press Photo.

Neem ook eens een kijkje op de Website van:  Pride Photo Award

bron: GaySite.nl