maandag 4 februari 2013

Gaypride Amersfoort spreidt vleugels uit


Gaypride Amersfoort, dat dit jaar op donderdag 1 augustus zal plaatvinden, spreidt zijn vleugels uit naar de rest van de binnenstad. Het bestuur wil hiermee het festival meer diepte en breedte geven.

De Hof blijft het festivalhart van de Gaypride Amersfoort. Hier wordt ook in 2013 een podium over de put op het midden van het plein gebouwd waarop DJ's en aansprekende artiesten optreden. Het plein wordt uitgebreid versierd.

In het hele land zijn er koren met een roze achtergrond. Onder de naam 'Pink Sing' zal een aantal van deze koren op 1 augustus optreden op de Groenmarkt. Hiermee wordt een nieuwe doelgroep bereikt. Mensen die ook de gezelligheid van een roze evenement opzoeken, maar minder ophebben met de stampende beats op de Hof.

Op het Lieve Vrouwekerkhof komt een roze braderie. Hier kunnen ondernemers hun waren aanbieden. Deze hebben bij voorkeur een roze tintje. Denk hierbij aan feestaccessoires (zoals hoeden en boa's), suikerspinnen, kleding, boeken en sieraden. Daarnaast kunnen ideële organisaties zich hier presenteren.

Het Lieve Vrouwekerkhof is tevens de start- en finishlocatie van de Rainbow Run. Aan deze 'social run' van 5 kilometer kan iedereen meedoen die voor homotoleratie en - acceptatie is. Voor de meest extravagante uitdossing is een prijs beschikbaar. Tijdens de run verzamelen de deel- nemers armbandjes in de kleuren van de regenboog. Als ze terugkomen hebben ze alle kleuren aan hun pols en zijn klaar voor het feest.

De Stichting Gaypride gaat de komende tijd op zoek naar partners en sponsoren om de plannen te verwezenlijken.

Voor de laatste informatie:  KLIK HIER 

bron: GayKrant.nl