dinsdag 5 februari 2013

Uitdagende gevel Gaycafé Push in Den Bosch


Een aantal horeca-ondernemers in de Bossche binnenstad heeft de zaak al gehuld in carnavalsstijl. Gaycafé Push in de Postelstraat heeft gekozen voor een op zijn minst uitdagende gevel.

Te zien zijn twee mannen van wie een zijn broek heeft laten zakken en verkeert in compromiterende houding. Een van de mannen vertoont ge- lijkenis met Sander van de Gevel, minister president van de Oeteldonksche Club.

Hij waarschuwde maandag tijdens het Nieuwscafé 073 voor het verwateren van carnavaltradities die typerend zijn voor carnaval. "Dit is niet Oeteldonk-waardig. Het is onfatsoenlijk", zegt Van de Gevel. Hij heeft er een rotsvast vertrouwen in dat het spandoek wordt weggehaald.

Eigenaar Marcel van Zwam geeft toe dat het spandoek 'op of over het randje is'.

bron: Brabants Dagblad
   

Carnavalesk Homospandoek Gaycafé Push na protest op ludieke wijze van de gevel

Gaycafé Push in Den Bosch moet van de gemeente een spandoek van de gevel halen. Het begon als carnavaleske grap maar de lol ging er vanaf zodra het spandoek hing. De eigenaar heeft woensdag toch besloten om het doek niet volledig te verwijderen, maar de hoofdpersoon 'is van de de gevel'.

Op de banner staan twee mannen, van wie één met de broek omlaag. Ze vertonen gelijkenissen met voormalig minister-president van de Oetel- donksche Club Frans Reijner en Sander van de Gevel, de huidige minister-president.

Spandoek verwijderen
Van de Gevel stemde in eerste instantie in met het spandoek maar nu het er uiteindelijk hangt, vindt hij het toch te ver gaan, zo meldt hij aan het Brabants Dagblad. Ook Reijner is niet blij met het spandoek. De gemeente heeft de café-eigenaar gevraagd het spandoek te verwijderen.

Het hoofd van Sander van Gevel is nu uit het spandoek geknipt, daarvoor in de plaats is de tekst 'Sander is van de Gevel' toegevoegd.

bronnen: Omroep Brabant / Brabants Dagblad