donderdag 7 februari 2013

Jos Ahlers - De Roze Polder | Scouting For Boys


COLUMN - Als jong jongetje wilde ik graag bij de padvinders. Mijn moeder vond dat een akelig idee. "Je bent te jong om in een uniform te lopen", zei ze. "Ga maar gewoon lekker buitenspelen met je vriendjes." Ik hield vol en ben welgeteld één keer geweest. Die ene keer was meer dan genoeg. Wat een poppenkast en wat een bekrompen sfeer. En wat een rare man had er de leiding. Zelfs als jongetje van negen, begreep ik dat ik hier aan het verkeerde adres was.

Mijn moeder had gewoon gelijk. Kinderen horen niet thuis in een paramilitaire organisatie. Hoe leuk en onschuldig ze het ook doen voorkomen. Al moet worden gezegd: de padvinderij in Nederland (ja, ik weet dat ik 'scouting' moet zeggen, maar daar heb ik geen zin in) is opener en vriendelijker dan de Amerikaanse variant.

Zoals ze hier zeggen: 'Scouting in Nederland staat open voor iedereen ongeacht geloof, ras, huidskleur, handicap, politieke achtergrond, seksuele voorkeur, jong en oud.' Hulde !! Waarin een klein landje groot kan zijn. Ik hoop wel dat ze, waar het gaat over seksuele voorkeur, streng controleren op de motieven van de volwassen vrijwilligers. Alleen een Verklaring Omtrent Gedrag lijkt me wat dunnetjes.

Immers, een ander nadeel van Scouting is dat een aantal keren is gebleken dat scouting pedoseksuelen aantrekt. Hoe is het mogelijk !! Geef een viespeuk een uniform en de macht over een troep jongetjes en het gaat mis. Dat is vreemd !! Dat we dat niet hebben zien aankomen ?! Onbegrijpelijk.

De padvinderij: een duidelijk geval van vliegen die stront aantrekken.

In oktober 2012 moest de grote Amerikaanse broer van de Nederlandse Scouts, door een rechter gedwongen, 20.000 zogenaamde 'perversion files' vrijgeven. Daaruit bleek dat de Boy Scouts of America tussen 1965 en 1985 maar liefst 1247 mannen wegens viespeukerij op een zwarte lijst hadden gezet. Overigens, verder dan die geheime lijst ging de informatie niet. Alles werd netjes onder de padvinderspet gehouden.

Half januari van dit jaar droeg een andere rechter de organisatie op ook de perverse dossiers uit de jaren 1999 tot 2008 vrij te geven. En weer reageerde de Amerikaanse padvinders gegeneerd. Oeps, sorry.

Deze natuurlijke link tussen onschuldige jongetjes en ranzige volwassenen wordt ineens logisch als we kijken naar de oprichter van de beweging: Lord Baden-Powell. Deze ex-militair was hoogst waarschijnlijk zelf een enorme kastnicht met een ongezonde interesse in puberende jongetjes. En dat heb ik niet uit de rioolpers, maar uit hele serieuze en formele biografieën.

Lord Baden-Powell had het boek waarop de padvinderij is gebaseerd misschien niet 'Scouting for Boys' moeten noemen, maar 'Cruising for Boys'. De leden hadden dan geen 'Boy Scouts' geheten, maar 'Cruise Boys'. Waarschijnlijk was die hele organisatie dan een stuk kleiner geweest, maar wel duidelijker. Dan had je als ouder in ieder geval geweten waaraan je je kind blootstelde.

De yells 'Akela, wij doen ons best', 'hoor je de kreet van de Oude Wolven' en 'heitje voor een karwijtje' krijgen ineens een hele nare bijbetekenis.

De Amerikaanse tak van de Boy Scouts stond er de laatste maanden sowieso al niet zo goed op. Een 17-jarige jongen kreeg een belangrijke onderscheiding niet omdat hij homo is, een andere jongen werd weggestuurd omdat zijn beide moeders lesbisch zijn en weer een aantal andere enthousiastelingen mochten geen lid worden omdat ze of athïest of uit de kast waren.

Het leek, potverdikke, wel of de padvinders de Katholieke kerk rechts probeerde in te halen.

Het gevolg van al dit gedoe was dat een aantal sponsors en subsidiegevers zich nog eens achter de oren krabte. In tijden van crisis; moet je dan je geld geven aan een moreel failliete club ?! Of kun je een nuttigere besteding bedenken ?! Bijvoorbeeld 'The Scouts for Equality', een padvindersclub die vindt dat iedereen (behalve pedo's natuurlijk) lid moet kunnen worden.

Een scout in het nauw maakt vreemde sprongen en dus kwam de Boy Scouts of America met een verrassende aankondiging: lokale organisaties mogen helemaal zelf gaan beslissen of ze wel of geen homo's willen opnemen. Van het nationale bestuur mag het plotseling gewoon. Een prachtig staaltje 'over de heg kieperen'. Wel een beetje laf voor een padvinder. Dat vonden ze uiteindelijk zelf ook, dus deze beslissing is nu weer uitgesteld. Met andere woorden: de padvinders zijn de weg nu echt kwijt.

Jarenlang heeft deze organisatie pedo's beschermd en eerlijke homo's beledigd en weggejaagd. Het is een club die is gefundeerd op de huichelachtige motieven van een seksueel verkrampte Victoriaanse militair. Is er één homo die hier nog lid van wil zijn ?!

Jos Ahlers

bron: GaySite.nl