maandag 4 maart 2013

Wethouder opent Roze Filmdagen


Woensdag 13 maart gaat de 16e editie van de Roze Filmdagen, het Amsterdam Gay & Lesbian Film Festival, van start in EYE. Vervol- gens zal bioscoop Het Ketelhuis 11 dagen lang dé ontmoetingsplek zijn om te genieten van 'LBHT'-cinema.

Wethouder Andrée van Es verricht de opening van de Roze Filmdagen. Het festival laat van 13-24 maart films zien met roze thema's en trekt steeds meer (internationale) bezoekers. De Roze Filmdagen is het grootste Gay & Lesbian Filmfestival van Nederland.

Festival director Werner Borkes kijkt uit naar deze 16e editie: "Het is de grootste editie ooit, met 12 dagen en maar liefst 120 voorstellingen
en opnieuw een tour langs Nederlandse filmtheaters. Een aantal interessante thema's zullen wederom een groot publiek (vorig jaar nog 8000 bezoekers) moet aanspreken". 

De thema's van het festival zijn dit jaar onder andere 'Aktivisme' [strijd en solidariteit], 'Visibility' [hoe zichtbaar is homoseksualiteit en wat zien we dan eigenlijk ?!] en 'Pink Citizenship' [een goede buur(t) is beter dan een verre vriend(in)].

De Roze Filmdagen kent dit jaar maar liefst zeven awards: vijf OUT·TV Audience Awards voor de publieksfavorieten, en drie Industry Awards [beste speelfilm, beste korte film en beste documentaire]. Deze prijzen worden toegekend door diverse jury's.

Surf voor meer informatie naar de Website van:  De Roze Filmdagen

bron: GaySite.nl