dinsdag 5 maart 2013

Carly Rae Jepsen annuleert optreden bij Homofobe Scouts


Zangeres Carly Rae Jepsen zal niet optreden tijdens de Jamboree van de Amerikaanse Scouts. Reden van haar afzegging is het feit dat de jeugdvereniging geen homoseksuele leden en leiders wil toelaten in hun organisatie.

Carly Rae Jepsen en de uit San Francisco afkomstige band Train waren als headliner geboekt op de Jamboree. Ook Train ziet om dezelfde reden af van het optreden.

De zangeres die een een wereldhit scoorde met 'Call me maybe' stuurde haar beslissing dinsdag via Twitter de wereld in. "Als een artieste die in gelijkheid voor iedereen gelooft doe ik niet mee aan de Jamboree van de Amerikaanse Scouts deze zomer."

Er was reeds een online petitie georganiseerd om de zangeres te overtuigen om het optreden te annuleren. 62.0000 mensen hadden de petitie al ondertekend vooraleer Carly Rae Jepsen haar optreden annuleerde. Zowel Train als Jepsen hebben zich in het verleden al meermaals uitge- sproken voor de openstelling van het huwelijk voor homoseksuelen.

bron: GayLive.be
      


    

Ook 'Train' boycot Amerikaanse Scouting om Homobeleid

De Amerikaanse rockband Train weigert op te treden voor de Amerikaanse scouting zolang het bij de club verboden is homoseksueel te zijn. 

Train, bekend van hits als 'Drops of Jupiter' en 'Bruises', zou in juli optreden op de grote nationale Scout Jamboree.

Maar de Amerikaanse homogemeenschap heeft er bij de groep op aangedrongen af te zien van dit concert omdat het bij de Boy Scouts verbo- den is voor leden om uit te komen voor hun homoseksualiteit.

bron: NU.nl
             


     

Carly Rae Jepsen en Train boycotten Boy Scouts

Carly Rae Jepsen boycot de Boy Scouts of America tot de organisatie haar controversiële verbod op homoseksuele leden en leiding opheft. De popzangeres tweette vandaag dat ze niet zal optreden op de Boy Scouts Jamboree: "As an artist who believes in equality for all people, I will not be participating in the Boy Scouts of America Jamboree this summer ... ".

In twee daaropvolgende tweets schreef de zangeres, bekend van de hits 'Call Me Maybe', 'This Kiss' en haar nieuwe single 'Tonight I'm Getting Over You': "Ik zal altijd de LHBT-gemeenschap wereldwijd blijven steunen en geïnformeerd blijven over het altijd veranderende landschap in de voortdurende strijd om homorechten in dit land en de rest van de wereld".

Een paar dagen voor de bekendmaking van de zangeres liet ook de band Train al weten niet te zullen spelen op de Jamboree tot de BSA het verbod opheft.

Jepsen en Train zullen beiden alsnog optreden als er een verandering komt in het beleid van de scouts.

bron: GayKrant.nl