zondag 3 maart 2013

Homoacceptatie Voetbal nu echt van start


COC Limburg geeft aanstaande maandag 4 maart de eerste voorlichtingen over homoacceptatie in het voetbal aan drie teams van de Maastrichtse profclub MVV. Behalve het A-team, de zogenaamde 'beloften', gaan ook het B- en het C1 team aan de slag met de methode "Uit de Kast scoort !!".

Voorlichtingsprogramma
Deze methode, speciaal gericht op het thema homoseksualiteit in de voetbalwereld, is ontwikkeld in het kader van het project 'De bal is van iedereen', onderdeel van het voorlichtingsprogramma van COC Limburg.

De workshops worden gegeven door de getrainde voorlichters van 'Veilige School Limburg' – het zeer succesvolle onderwijsprogramma van COC Limburg.

Initiatief
Het project 'De bal is van iedereen' is een gezamenlijk initiatief van MVV Maastricht, de gemeente Maastricht en COC Limburg en is in oktober 2012 officieel gestart met de feestelijke ondertekening van een charter door Maastricht United – 16 amateurclubs die met MVV een samenwer- kingsverband hebben, de Supporters Club MVV en hiervoor genoemde partijen.

Ongeschreven regel
Met 'De bal is van iedereen' gaat de Maastrichtse regionale voetbalwereld de aanval inzetten tegen de nog steeds als norm geldende onge- schreven regel in de voetbalwereld dat homo's niks te zoeken hebben in een voetbalstadion of op het voetbalveld. Een voor Nederland uniek besluit door zowel de profclub als de amateurvoetbalverenigingen.

Ook de KNVB is in zijn nopjes met de voortvarendheid waarmee in Maastricht homofobie bestreden gaat worden. Het Maastrichtse plan past tenslotte meer dan goed in het landelijke KNVB project Voetbal voor Iedereen, een actieplan homoacceptatie in de voetbalwereld te creëren.

bron: KamKrant.nl