maandag 7 januari 2013

Homohoreca Nederland kwijnt weg


De homohoreca heeft het moeilijk. Net als elders slaat de crisis toe, maar daarnaast lijkt de behoefte van homo's om speciale uitgaansgelegenheden op te zoeken sterk af te nemen. Dat zegt André Stevens, woordvoerder van GaySite.nl.

Het afgelopen jaar hebben weer tien homohorecazaken hun deuren moeten sluiten: 'een trend die zich alleen maar lijkt door te zetten', aldus Srtevens. Hij is bang dat er in ons land binnen enkele jaren onvoldoende homohoreca over is voor een groots opgezette Homohoreca Verkiezing. Volgens gay.nl beschouwen de Nederlandse homozaken de te winnen prijzen als 'de meest prestigieuze', maar Stevens vraagt zich af of er met nog veel zullen volgen.

'Wij zijn deze verkiezing mede begonnen om de homohoreca in ons land extra in het zonnetje te zetten. Helaas lijkt langzaam maar zeker een groot aantal van deze veilige ontmoetingsplaatsen voor vooral jonge homoseksuelen weg te vallen. Laten we hopen dat 2013 het jaar wordt van de ommekeer', aldus Stevens. Tijdens de Homohoreca Verkiezing 2012 van de GaySite.nl brachten ruim 22.000 lezers hun stem uit. In de categorie Gay(dans)Café werd Wilsons, dat al sinds 1978 in de Haarlemse binnenstad zit, met ruim 20 procent van de stemmen eerste, na De Regenboog in Rotterdam. Derde werd Prik in Amsterdam, het gaycafé dat de afgelopen twee jaar de verkiezing won.

Naast de categorie Gay(dans)Café bestaat de verkiezing uit nog drie categorieën. Het populaire homojongerenfeest 'Antikinky', eveneens in Haarlem, wist de eerste plek te behalen in de categorie Gay Party / Gay Event; tweede werd Super Sissy in Alkmaar, gevolgd door Gay Pride Amsterdam. In de categorie Gay Discotheek gaat Club Church in Amsterdam er met het goud vandoor. Club Entrance, de afgelopen jaren nog winnaar, moet genoegen nemen met zilver. Het brons gaat naar Club G.A.y in Groningen.

In de categorie Gay Sauna werd Steamworks in Arnhem de beste van het land, na Sauna Joe in Kerkrade (2e) en de Thermos in Amsterdam (3e). In het eerste weekeind van februari worden alle winnaars van de Homohoreca Verkiezing 2012 in het zonnetje gezet en toert GaySite.nl door heel Nederland om de prijzen feestelijk uit te reiken. De prijs bestaat uit een speciaal ontworpen stalen plaquette en een advertentie- budget ter waarde van 1000 euro.

bron: Gay.blog.nl