woensdag 9 januari 2013

Antwerpen krijgt eerste Festival voor Homoseksuele Fetisjisten


Een pikante primeur voor Antwerpen: het eerste indoor festival voor homoseksuele fetisjisten ter wereld. De organisatie verwacht volgende week ruim 3000 bezoekers op het tweedaagse Darklands in een hal aan de Schelde. Duizenden mannen en wat vrouwen in leer, rubber en uniform uit België en Nederland, maar net zo goed uit de Verenigde Staten en Israël.

'Vergelijk het met de Libelledagen, maar dan voor leatherboys', legt organisator Jeroen Van Lievenoogen uit. De 30-jarige Antwerpenaar sluit een ietwat familiaire sfeer niet uit. Een groot deel van de bezoekers zal elkaar kennen van andere manifestaties.

Volgens Van Lievenoogen bestaat Darklands uit een unieke combinatie van beurs, workshops, optredens van pornosterren en andere shows. Fetisjkunstenaar Ton of Holland toont zijn werk en onder anderen de Nederlandse wetenschapper Gert Hekma houdt lezingen. Verder is zaterdag de verkiezing van Mr. Leather Belgium. Zondag worden er prijzen uitgereikt aan personen, verenigingen of bedrijven die zich inzetten voor de Gay Fetisj Scène.

'Bij een deel van de homo's, zoals bij mij, bestaat een bredere cultuur rond seksualiteit. We lijken wat makkelijker om te gaan met extremen dan hetero's', stelt Van Lievenoogen. Er zijn bijvoorbeeld mannen die graag in leren kleding actief zijn, of in uniform.

De gay fetisj scène kwam in jaren zeventig op, met de beroemde discogroep Village People als icoon. Volgens Van Lievenoogen komen er steeds nieuwe liefhebbers bij. De laatste jaren is het sporttenue in trek, vooral bij jongeren. 'Dergelijke kleren zijn laagdrempeliger en goedkoper.'

De manifestatie Darklands kreeg toestemming om live seksshows op te voeren, voor de eerste keer op een Belgische eroticabeurs. 'Als enige ver- plichting moeten we bezoekers aan de ingang wijzen op wat hen te wachten staat.'

Voor meer Informatie en Tickets:   Darklands      Leatherpride      Leatherpride Belgium      Gaybars  

bron: Volkskrant.nl