maandag 13 mei 2013

Met Cornald Maas naar het Songfestival ?!

                      
Op 18 mei vindt de finale van het Eurovisie Songfestival 2013 plaats in Malmö, de tweede stad van Zweden. In navolging van het suc- ces van vorig jaar organiseert het DeLaMar Theater die avond weer een Songfestival-event in aanwezigheid van veel oud Songfestival- deelnemers.

Fans kunnen de uitzending gezamenlijk bekijken en Songfestival-expert Cornald Maas geeft live commentaar. Voor en na de uitzending zijn er optredens van o.a. Linda Wagenmakers en Maxine & Franklin Brown en er zal een live verbinding zijn met Anouk in Malmö.

Cornald Maas presenteert voorafgaand aan de finale van het Eurovisie Songfestival live vanuit het DeLaMar Theater, tijdens dit event, de tele- visievoorbeschouwing 'Op weg naar het Songfestival', dat uitgezonden wordt op Nederland 3. Met een zaal vol songfestivalfanaten en 2 tafelgas- ten, Carlo Boszhard en Edsilia Rombley, over kansberekeningen, de zin en onzin van de internationale polls en de concurrentie van de andere ingezonden acts.

Cornald Maas geeft namens Nederland de punten door bij de finale van het Eurovisie Songfestival !! 

WIN !! Gay.nl verloot 2x2 kaarten voor dit Songfestival-evenement. Mail waarom jij wilt winnen naar win@gay.nl en vergeet niet je gegevens te vermelden !! Het publiek krijgt zaterdag een goodiebag met exclusieve souvenirs en attributen die van pas komen tijdens de uitzending. Cornald is ervan overtuigd dat Anouk voor Nederland de finale haalt, dus dit Songfestival-feestje wil je niet missen !!

Voor meer Informatie over het evenement:  KLIK HIER

bronnen: Gay.nl / YouTube.com




                                   
Samen naar het Songfestival kijken: doen we dat nog ?!

Deze week vindt de 58e editie van het Eurovisie Songfestival plaats in Malmö, met dinsdag 14 mei de eerste halve finale, donderdag de tweede en zaterdag de finale. Anouk verdedigt met 'Birds' de Nederlandse eer op dinsdag.

In Hamburg gaan duizenden Duitsers de straat op om met elkaar de finale op een groot buitenscherm te zien. De Nederlander houdt het bij de huiskamer. Roze fans kwamen nogal eens bij elkaar om het liedjesfestijn samen te bekijken, maar de lol lijkt ervan af. Organiseerden veel COC-verenigingen speciale avonden met een groot scherm, dit keer kan ik er niet één vinden. Een schamele greep uit de plekken waar LHB'’s nog wèl samen kijken.

Amsterdam - Bar Prik, Spuistraat 109: 14, 16 en 18 mei (vanaf 19.30 uur).
Amsterdam - Lellebel, Utrechtsestraat 4: 14, 16 en 18 mei (geen tijden aangegeven; woensdag 15 mei Euro Song Karaoke).
Amsterdam - Café Rouge, Amstel 60: 16 en 18 mei (vanaf 20.00 uur). 14 mei staat niet op de aanmelding ?!
Amsterdam - Finale Avond (18 mei) in het DeLaMar Theater Amsterdam, met live commentaar van Cornald Maas (vanaf 20.00 uur).
Leiden - De Roze Beurs, Oude Singel 128: 14, 16 en 18 mei (vanaf 20.00 uur).
Utrecht - Café Kalff, Oudegracht 47: 14, 16 en 18 mei (vanaf 20.00 uur).

bron: Gay.blog.nl


De Deense Songfestivalkandidate 'Emmelie de Forest' wint OUTmusic Award

Emmelie de Forest, de Deense songfestivalkandidate, heeft de OUTmusic Award 2013 gewonnen. De luisteraars van OUTmusic weten zeker dat zij gaat winnen met haar liedje 'Only Teardrops'. Afgelopen vrijdag kreeg zij de award uitgereikt in het Zweedse Malmö. "Fantastisch !! Ik ben overdonderd met deze prijs", aldus de Deense zangeres.

Op de tweede plaats staat Anouk met de Nederlandse inzending 'Birds'. Het is voor het eerst in de geschiedenis van de Award dat een Neder- landse inzending zo hoog scoort. Op de derde plek is de Duitse Cascada geëindigd met haar liedje 'Glorious'.

Onlangs konden luisteraars van digitaal radiostation OUTmusic, de bezoekers van Gay.nl én de Nederlandse, Belgische en Zweedse kijkers van lifestyle televisiezender OUT·TV aangeven wie er aankomende zaterdag het songfestival zal winnen. Ook dit jaar is er weer massaal ge- stemd in deze jaarlijkse OUTmusic verkiezing.

Dat de stemmers in deze verkiezing verstand hebben van het songfestival blijkt uit het feit dat zij in 2009, 2010 en in 2012 de juiste winnaars voorspelden. Toen wonnen de Noorse Alexander Rybak, de Duitse Lena en de Zweedse Loreen zowel de OUTmusic Award als het Eurovisie Songfestival. De Zweedse Eric Saade won in 2011 de OUTmusic Award en eindigde op de derde plek tijdens het Eurovisie Songfestival. Door bovenstaande resultaten geldt de OUTmusic Award als een van de belangrijkste graadmeters in de strijd om de overwinning van het Eurovisie Songfestival.

Iedere dag staat OUTmusic tussen 18.00 en 19.00 uur in het teken van het grootste liedjesfestival van het jaar. Op OUT·TV zijn iedere werk- dag tussen 17.00 en 18.00 uur songfestivalsclips van de deelnemende landen te zien. De uitreiking van de OUTmusic Award is overmorgen te zien in het programma 'Malmö Calling' dat nog tot en met 22 mei iedere woensdagavond om 20.45 uur te zien is op OUT·TV.

bronnen: Gay.nl / OUT·TV / YouTube.com