woensdag 15 mei 2013

USA | Voetbalfans tegen Homofobie


                     
Fans van de Amerikaanse Major League Soccer-voetbalclub de Portland Timbers demonstreerden afgelopen zondag tegen homofobie tijdens een wedstrijd. Ze hielden gekleurde doeken in de lucht waardoor een regenboogvlag op de tribune werd gevormd.

Ook stond op banners te lezen: 'Pride not Prejudice' en 'Football fans against Homophobia'. De actie was in het kader van de Internationale Dag tegen Homofobie op 17 mei.

Vorige maand was Timbers-speler Will Johnson het middelpunt van homofobe pesterijen door Alan Gordon van de San Jose Earthquakes. Gordon werd geschorst voor het gebruiken van anti-homobeledigingen tijdens een wedstrijd. Later zei hij: "I'm going to use this for the good, that's what I've decided to do. People that know me, know what type of person I am. I will choose to use this in the best way I can … I will do several things to let people know that it was a mistake".

De Timbers wonnen de wedstrijd tegen Chivas USA met 3-0.

bron: Gay.nl


Ludieke actie van Supporters van de Amerikaanse voetbalclub de Portland Timbers

Vooruitlopend op 17 mei hebben de supporters van de Amerikaanse voetbalclub de Portland Timbers een ludieke actie gehouden.

Nadat één van de spelers onlangs middelpunt werd van homofobe pesterijen besloot de supportersvereniging hem een hart onder de riem te steken en de tribunes afgelopen weekend om te toveren in een grote regenboogvlag.

bronnen: GaySite.nl / YouTube.com