dinsdag 14 mei 2013

China | Transseksueel mag trouwen met man


               
Het hoogste gerechtshof van Hong Kong heeft maandag bepaald dat een transseksueel met haar vriend mag trouwen. Wereldwijd is verrassend gereageerd op de uitspraak. Ruim vijf jaar geleden liet de transgender die de zaak tegen de overheid aanspande, zichzelf van man naar vrouw transformeren.

Vervolgens wilde ze trouwen met haar vriend maar dat stonden de autoriteiten niet toe waarna ze een rechtszaak begon. Vier van de vijf rech- ters besloten maandag dat de klacht gegrond is. De klaagster is geboren als man maar nu geheel vrouw dus dient de mogelijkheid geboden te worden een huwelijk aan te gaan, aldus de rechters.

De rechters geven de overheid één jaar om de wet aan te passen zodat het huwelijk tussen de transseksueel en haar vriend doorgang kan vinden. Door deze aanpassing wordt het nog altijd niet mogelijk om een homohuwelijk aan te gaan. Op moment van trouwen dienen de twee personen geregistreerd te staan als man en vrouw, aldus de uitspraak. Niet van belang is welk geslacht in het geboortebewijs staat vermeld.

bron: GaySite.nl