donderdag 16 mei 2013

Dito! organiseert 5de Roze Week op Campus van de Radboud Universiteit


                         
Homojongerenorganisatie Dito! organiseert voor het vijfde jaar op rij de Roze Week op de Campus. Van 27 mei tot 1 juni worden er op de campus van de Radboud Universiteit diverse activiteiten georganiseerd om de zichtbaarheid van seksuele diversiteit onder studen- ten en medewerkers te vergroten.

Hoezo roze ?!
Van een film tot een debatavond en van een zelfverdedigingscursus tot het allereerste Pannfeest in Nijmegen: er is voor elk wat wils !! Tijdens deze editie van de Roze Week zal vooral de vraag 'Hoezo roze ?!' centraal staan. Met thema's als coming out, weerbaarheid en de positieve kant van je seksualiteit zal gedurende de week invulling gegeven worden aan deze vraag. Op donderdag wordt er een groots debat georganiseerd, waarin je je stem kunt laten horen over de thema's van de week.

Blijft nodig
Thomas Pruijsen, voorzitter van Dito!, denkt dat 'n Roze Week als deze nodig blijft, ondanks de groeiende acceptatie. "Ook dit jaar zullen er waarschijnlijk weer vragen komen, waarom de roze week op de campus zo belangrijk is. Het is ook daarom dat we hebben gekozen voor het thema 'Hoezo roze', om te benadrukken dat het allemaal nog steeds niet zo vanzelfsprekend is overal. Ik vind het bijzonder om te zien dat studenten een studie geneeskunde kunnen doorlopen en helemaal niets meekrijgen over het proces van een transseksueel".

"Of dat studenten psychologie of pedagogiek helemaal niets leren over homoseksualiteit of biseksualiteit. Ik denk er een belangrijke taak ligt voor de universiteit om dit op te nemen in hun curriculum. Ook bij minder voor de hand liggende studies. Zolang dit nog niet gebeurt en de universiteit een vrij passieve houding heeft rondom LHBT-vraagstukken, en er nog steeds geluiden klinken dat niet alle studenten zich overal even vrij voelen om zichzelf te kunnen zijn, zullen wij de Roze week van Dito! blijven organiseren, om onder andere aandacht te vragen voor deze vraagstukken".

Opening
De Roze Week op de Campus wordt geopend op maandag 27 mei om 12:30 uur. Dit jaar gebeurt dat voor het eerst zowel op het Erasmusplein als bij het Huygensgebouw. Bij deze opening zal niemand minder dan Ronnie Ruysdael aanwezig zijn en een bijdrage leveren aan deze interact- ieve gebeurtenis. Tevens nieuw is dat de opening van de Roze Week live te volgen is op: www.ditonijmegen.nl ‼ Op 1 juni zal de Roze Week op de Campus weer in stijl afgesloten worden met een spetterend Pannfeest in de Matrixx.

Dito! gaat er dit jaar opnieuw een gezellige, verrassende en vooral inspirerende week van maken.

Meer info ?!  Kijk op onze website: www.ditonijmegen.nl/rw en volg ons op Facebook en Twitter tijdens de #rozeweek !!

bronnen: KamKrant.nl / Dito!