dinsdag 1 januari 2013

USA | "Paard-aaien geneest Homoseksualiteit"


In de Verenigde Staten is onlangs weer een opmerkelijke therapie opgedoken die mannen van hun homoseksualiteit zou afhelpen. Volgens pastor Raymond Bell, verbonden aan de Cowboy Church of Virginia, kunnen homoseksuelen genezen door paarden te aaien.

Bell benadrukt in de Amerikaanse media dat homoseksualiteit geen ziekte is maar een soort verslaving en dus een keuze van de persoon zelf. Om de verslaafde van zijn kwalijke gewoonte af te helpen biedt Equine Assisted Psychotherapy dé oplossing. De sessies, die onder meer het aaien van paarden inhoudt, "kan iedereen helpen die een homoseksuele levensstijl aanhangt", aldus de pastor. Overigens zou de therapie ook helpen tegen veel andere verslavingen zoals alcoholverslaving.

Hoe de therapie exact werkt wil of kan Bell niet zeggen. Wel wil hij kwijt dat homo's mannelijker zijn na het volgen van voldoende sessies. Bovendien zou de therapie aan het licht brengen hoe iemand homoseksueel is geworden. Als voorbeelden van de verslavende werking van homoseksualiteit noemt Bell verkrachting, het gebrek aan een mannelijk rolmodel, misbruik en een laag zelfbeeld.

bron: GaySite.nl