zaterdag 5 januari 2013

De Winnaars Homohoreca Verkiezing 2012


De Wilsons in Haarlem is het meest populaire gaycafé van Nederland. Tijdens de Homohoreca Verkiezing 2012, georganiseerd door GaySite.nl, werden ruim 22.000 stemmen uitgebracht en in de categorie Gay(dans)Café kreeg de Wilsons ruim 20 procent van de stemmen. De uitgaansgelegenheid die al sinds 1978 in de Haarlemse binnenstad zit werd hiermee dus eerste. Op een eervolle tweede plek eindigde De Regenboog in Rotterdam. Derde werd Prik in Amsterdam, het gaycafé dat de afgelopen twee jaar de verkiezing nog wist te winnen.

Naast de categorie Gay(dans)Café bestaat de verkiezing uit nog drie categorieën. Het populaire homojongerenfeest 'Antikinky', eveneens uit Haarlem, wist de eerste plek te behalen in de categorie Gay Party/Gay Evenement. De tweede plaats in deze categorie gaat naar Super Sissy in Alkmaar, gevolgd door het Gay Pride evenement in Amsterdam.

In de categorie Gay Discotheek gaat Club Church in Amsterdam er met het goud vandoor. Club Entrance, de afgelopen jaren nog winnaar in deze categorie, greep deze editie van de Homohoreca Verkiezing net naast de hoogste eer en moet genoegen nemen met zilver. Het brons gaat naar Club G.A.y in Groningen. In de vierde en laatste categorie, Gay Sauna, mag Sauna Steamworks in Arnhem zich de beste van het land noemen. Steamworks kreeg meer stemmen dan Sauna Joe in Kerkrade dat op zijn beurt net meer stemmen kreeg dan Sauna Thermos in Amsterdam.

In het eerste weekeind van februari worden alle winnaars in het zonnetje gezet en tourt GaySite.nl door heel Nederland om de prijzen feestelijk te overhandigen. De felbegeerde prijs bestaat uit een speciaal ontworpen stalen plaquette en een advertentiebudget ter waarde van 1000 euro.

De Homohoreca Verkiezing 2013 is inmiddels ook van start gegaan. KLIK HIER om je stem uit te brengen. Om een eerlijk en transparant verloop van de Homohoreca Verkiezing 2012 te garanderen staan alle resultaten van alle stemronden vanaf nu ter inzage op GaySite.nl.

bron: GaySite.nl