zaterdag 5 januari 2013

Homo-dominee Dick Piersma gedood met bijl


De 56-jarige dominee Dick Piersma uit Ubberbergen die eind september vorig jaar werd vermoord, blijkt door zijn 55-jarige echtgenoot, en tevens dominee, Frank J. met een bijl te zijn omgebracht. Het motief blijft volgens het Openbaar Ministerie voorals- nog onbekend.

De politie vond Piersma op 29 september in zijn eigen woning. Het slachtoffer lag in een plas bloed en werd met hoofdletsel aangetroffen. De 55-jarige verdachte had zelf de politie gebeld. Momenteel zit hij vast in een psychiatrisch gevangeniscentrum. Het Pieter Baan Centrum (PBC) heeft hem tevens onderzocht.

Het politieonderzoek rondom deze zaak is inmiddels afgerond. Het rest de politie alleen nog de onderzoeksresultaten van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) af te wachten over sporen op de steel van de gebruikte bijl. Ook zullen de resultaten meer duidelijkheid verschaffen over de bloedspetters die gevonden zijn op het T-shirt van de verdachte en op het plafond boven hun bed.

Het PBC zal nog een rapport schrijven over de geestestoestand van de dader. De zaak is vrijdag aangehouden en zal op 29 maart weer verder gaan.

bron: Gay.nl