Hoe ervaren homoseksuele veertigplussers de overgang van jeugd naar Midlife? Welke veranderingen constateren zij nu ze in deze levensfase zijn? En hoe ervaren zij dit? De documentaire GAYmidLIFE, die Menne Vellinga en Philip Felix hebben gemaakt, laat duidelijk zien dat dit voor iedereen weer anders is. De documentaire ging tijdens de Roze Filmdagen 2012 in première. MVS Gay-station heeft de makers van de film GAYmidLIFE uitgenodigd een ingedikte editie van 58 minuten samen te stellen die wordt uitgezonden op SALTO.NL en op de regionale zender in de regio Amsterdam: zaterdag 5 januari om 22 en zondag 6 januari om 21 uur.
Vellinga en Felix hebben acht homomannen ondervraagd, in leeftijd tussen de 40 en 60 jaar, maar met nogal uiteenlopende beroepen en carrières. Zo is er bijvoorbeeld een rechter bij, maar ook een handyman, een company-counceler, een purser in de luchtvaart en een theologie studerende werker in de zorg. Iedereen gaat op zijn eigen manier in op allerlei vragen: over hoe zij het ouder worden ervaren, welke veranderingen er in hun leven hebben plaatsgevonden en hoe het leven hen tot nu toe heeft gevormd. En wat ze met de kennis van nu anders hadden kunnen doen.
De handyman is blij dat hij eindelijk tot rust is gekomen, nu de competitie en de scoringsdrang in het homocircuit voor hem zijn weggevallen: ‘Je hoeft gelukkig niet meer de mooiste jongen van de kroeg te zijn.’ De company-counceler constateert veranderingen in smaak en voorkeur: 'Zo ben ik een buik mooi gaan vinden.' De rechter vindt het van belang dat je als oudere homoman zichtbaar blijft, dat ook dan een voorbeeldfunctie vervult en laat zien dat je als homo normaal in het maatschappelijk leven kunt staan. Kortom een bijzondere groep, mannen die zich 'blootgeven'.
bronnen: Gay.blog.nl / YouTube