maandag 31 december 2012

Berlusconi: "Ik heb veel homovrienden, ze zijn vriendelijk en grappig"


Links "beschuldigt me van alles, behalve dat ik homo ben en geld steel van de Italianen". Zo heeft de Italiaanse ex-premier Silvio Berlusconi vandaag uitgehaald naar zijn politieke tegenstanders.

Berlusconi voegde eraan toe dat hij veel homoseksuele vrienden heeft. "Ze zijn vriendelijk en grappig." De oud-premier is meerdere malen be- schuldigd van homofobie. Toen hij werd beschuldigd van het geven van wilde seksfeesten zei hij: "Het is beter gepassioneerd te zijn over mooie vrouwen dan homo te zijn."

In Italië zijn in februari verkiezingen. Berlusconi's partij ligt achter in de peilingen.
 
bron: Algemeen Dagblad


Silvio Berlusconi wil de Homokiezer

De Italiaanse ex-premier Silvio Berlusconi is zaterdag weer in opspraak geraakt omdat hij opmerkelijke uitspraken heeft gedaan over homoseksuelen. De afgelopen jaren haalde Berlusconi regelmatig de woede van de Italiaanse homobeweging op zijn de hals. Dit maal nam hij het juist op voor homo's.

"Mijn politieke tegenstanders beschuldigen mij van van alles, behalve dat ik homo ben en geld steel van de Italianen," aldus de ex-premier zaterdag. Hij voegde eraan toe dat hij veel homoseksuele vrienden heeft. "Ze zijn vriendelijk en grappig". Berlusconi is de afgelopen jaren meerdere malen beschuldigd van homofobie en boze tongen beweren nu dat hij de gunst van de homoseksuele kiezer probeert te winnen. In Italië zijn in februari verkiezingen. Berlusconi's partij ligt achter in de peilingen.

Twee jaar geleden schold hij zijn politieke tegenstanders nog uit voor "homo's" en praatte hij zijn losbandige leven goed door te zeggen dat "het beter is naar mooie meisjes te kijken dan homo te zijn." In 2007 liet hij zich ook al eens openlijk negatief uit over homoseksuelen. Hij was toen prominent aanwezig op een demonstratie vóór het gezin en tegen homorechten en het homohuwelijk. 

Italië is het enige lid dat als mede grondlegger van de Europese Unie, homo's nog altijd niet in de gelegenheid stelt een duurzame wettelijke partnerschapsregistratie aan te gaan. Een eerder verzoek van president Romano Prodi om het homohuwelijk in te voeren werd in 2007 van de hand gewezen. Sindsdien werken Berlusconi en zijn partij, maar vooral de machtige Katholieke Kerk, elke wettelijke erkenning van homoparen tegen.

bron: GaySite.nl