woensdag 2 januari 2013

Homomis in Londen geschrapt


Een katholieke mis voor homo's, lesbiennes, biseksuelen en transseksuelen die twee keer per maand werd gehouden in het Londense Soho, is geschrapt. Dat liet de aartsbisschop van Westminster, hoofd van de rooms-katholieke kerk in Engeland en Wales, woensdag weten.

Vincent Nichols vindt de speciale missen die zes jaar geleden voor het eerst werden gehouden, niet passend. Volgens hem zouden homoseksuele katholieken missen bij hun lokale parochies moeten bijwonen in plaats van naar aparte diensten gaan. "Na zes jaar van een dergelijke mis is het tijd voor een nieuwe fase", zei Nichols in een verklaring. Soho is het hart van de Londense homoscene.

Vorige week viel Nichols openlijk het homohuwelijk aan. Paus Benedictus XVI kreeg een week eerder veel kritiek op uitspraken waarin hij het traditionele huwelijk van man en vrouw verdedigde.

bron: FokNieuws.nl


Oproep tot verzet Homohuwelijk


De leider van de katholieken in Engeland en Wales, bisschop Nichols, heeft gelovigen opgeroepen in opstand te komen tegen de regeringsplannen voor het homohuwelijk.

Nichols vraagt de katholieken hun parlementsleden aan te schrijven, en "duidelijk, kalm en krachtig" hun bezwaren tegen het homohuwelijk uiteen te zetten. De aartsbisschop verzet zich al langer tegen het voornemen om het homohuwelijk toe te staan.

Het kabinet van premier Cameron heeft aangekondigd in januari een wetsvoorstel in te dienen om het homohuwelijk mogelijk te maken. Een ruime meerderheid van de bevolking staat daar achter.

Nichols heeft principiƫle en procedurele bezwaren tegen het homohuwelijk. Hij zegt dat er niets stond over het homohuwelijk in de verkiezings- programma's van de regeringspartijen en dat de regering geen mandaat heeft om het huwelijk tussen mensen van hetzelfde geslacht mogelijk te maken.

bronnen: Gay.nl / NOS.nl