zaterdag 23 januari 2016

UK | Gevangenisstraffen van zeven jaar op verkoop en aanbieden van poppers


Vanaf 1 april 2016 is het verkopen of gratis aanbieden van poppers strafbaar in Groot-Brittannië. Als je betrapt wordt kan je onder wet – die de verkoop van psychoactieve stoffen verbiedt – een gevangenisstraf krijgen tot zeven jaar.

Op het laatste moment werd er geprobeerd om een amendement toe te voegen aan de wet die binnenkort gestemd wordt waardoor alkyl nitra- ten niet werden verboden ‼  Dat voorstel werd echter verworpen met 309 tegen 228 stemmen. De wet is al goedgekeurd door het Huis van de Lords en wordt binnenkort mogelijk ook door het Parlement goedgekeurd.

Poppers waren voor het laatst in 2013 één van de doodsoorzaken bij drie personen in Groot-Brittanië. In combinatie met andere drugs zouden de poppers ertoe bijgedragen hebben dat de slachtoffers toen stierven.

Geschat wordt dat alkyl nitraten of poppers door één derde van de homo en biseksuele mannen gebruikt wordt om ondermeer anale seks te vergemakkelijken. Het gebruik en bezit van poppers wordt onder de nieuwe wet toegestaan. De verkoop en zelfs het gratis aanbieden van pop- pers tijdens het seksen wordt wel strafbaar. Iedereen die na 1 april betrapt wordt van het verstrekken van poppers wordt gelijkgesteld als een drugdealer. 

Onder de wet worden bijna alle psychoactieve stoffen verboden behalve alcohol,tabak en nicotine.

Zie ook:  Brits parlementslid geeft gebruik van poppers toe  /  Verbod op poppers in Verenigd Koninkrijk van korte duur ?!

bronnen: GayLive.be / YouTube.com