woensdag 20 januari 2016

Minister Bussemaker hoopt op aangifte tegen rector 'Islamitische Universiteit'

Jet Bussemaker – Islamitische Universiteit  →  Minister Jet Bussemaker roept nog steeds mensen op aangifte te doen tegen de rector van de Islamitische Universiteit in Rotterdam ‼  Die zegt in het openbaar geregeld hatelijke dingen over Koerden, Joden en Homosek- suelen. Jet Bussemaker zei in het vragenuur in de Tweede Kamer dat ze het liefst zelf aangifte tegen de rector zou doen, maar dat dat om juridische redenen niet kan. Ze is zelf niet benadeeld door de uitspraken.

De VVD had de minister vragen gesteld naar aanleiding van een tweet van de rector, Ahmet Akgündüz. Hij twitterde over Koerdische mensen- rechtenadvocaat Tahir Elçi, die kort daarvoor bij een aanslag om het leven was gekomen. De tekst was op verschillende manieren uit te leggen maar veel Koerden zagen het als een provocatie. De tweet werd overigens na enige tijd verwijderd.

Jet Bussemaker heeft de rector en het bestuur van de universiteit al meerdere keren aangesproken, maar zonder veel resultaat. Ze werkt nu aan een wet waarmee ze kan ingrijpen, ook bij instellingen die niet door de overheid worden gefinancierd.  Een grote Kamermeerderheid wil dat de wet er zo snel mogelijk komt. Regeringspartij VVD vindt dat het allemaal veel te lang duurt.

Aangifte tegen rector Islamitische Universiteit Rotterdam
In Rotterdam is aangifte gedaan tegen de rector van de Islamitische Universiteit in de stad. De lokale PvdA'er Latif Tali deed aangifte vanwege discriminatie en het zaaien van haat, zei hij in het NTR-radioprogramma 1 Op Straat.

Ook organisaties die onder de Federatie van Koerden in Nederland (FedKom) vallen, hebben aangifte gedaan, zegt Tali. Hij is zelf ook verbonden aan FedKom. Minister Jet Bussemaker van Onderwijs riep op tot het doen van aangifte tegen rector Ahmet Akgündüz, omdat hij geregeld ha- telijke dingen zegt over Koerden, Joden en Homoseksuelen.

bronnen: GayNews.nl / Twitter.com