dinsdag 19 januari 2016

Rusland - 'Coming Out' | "In Rusland blijft de Coming Out voor LGBTI's legaal"

Rusland    Het Russische parlement heeft maandag een nieuwe wet afgewezen. De verworpen wet stelde dat openlijk uitkomen voor je homoseksuele geaardheid strafbaar moet worden. De makers van de wet - Ivan Nikitchuk en Nikolai Arefyev - wilden bereiken dat niet traditionele relatievormen uit het openbare leven zouden verdwijnen om zo minderjarigen te beschermen. Op het overtreden van de wet was een straf van 15 dagen cel en een geldboete van 60 euro opgenomen.

Tijdens de behandeling van het wetsvoorstel klonk regelmatig hoongelach in de Doema. De initiatiefnemers van de wet verdedigde hun voorstel met de meest krachtige, maar tegelijkertijd vaak fantasierijke argumenten. Zo liet Nikitchuk zijn collega politici weten dat homoseksualiteit een zeer besmettelijke ziekte is die op één lijn staat met alcoholisme en drugsverslaving. "De maatschappij dient beschermt te worden tegen homo's – het verbieden kan hier bij helpen", aldus de politicus. Deze en andere uitingen kwamen de twee initiatiefnemers 'n aantal maal op hoongelach uit de vergaderzaal te staan. Blijkbaar gingen deze stellingen zelfs Russische politici te ver. De wet werd verworpen 

In 2013 nam de Doema wel een wet aan die 'homopropaganda' verbiedt. Deze wet verbiedt spreken en tonen van homoseksualiteit in het open- baar om zo minderjarigen te beschermen.

bronnen: GaySite.nl / Facebook.com – PinkNews


Common sense!
Geplaatst door PinkNews op maandag 18 januari 2016