woensdag 25 maart 2015

Verenigde Naties (VN) | "Geen meerderheid voor Russische anti-Homowet" ‼

Een overgrote meerderheid van de Verenigde Naties heeft zich tegen het Russische plan gekeerd dat de rechten van getrouwde homoseksuele medewerkers van de VN wil terugdraaien. De Russische delegatie liet een maand geleden weten de rechten van getrouwde homoseksuele medewerkers te willen terugdraaien.

De VN erkennen sinds 1 juli vorig jaar alle huwelijken van alle VN-medewerkers. Dus ook de huwelijken tussen personen van het zelfde geslacht. Toch nog 43 van de in totaal 193 leden van de VN stemden voor het Russische plan om de rechten van getrouwde homoseksuele medewerkers weer te ontnemen.

Rusland was het niet eens met de versoepeling en wilde het beleid van VN-baas 'Ban Ki-moon' terug draaien. Tot medio vorig jaar erkende de VN alleen homohuwelijken van werknemers die uit een land kwamen waar het huwelijk wettelijk is opengesteld voor homoparen. Als een medewerker uit een land komt waar het homohuwelijk is verboden, maar is getrouwd met iemand uit een land waar dat wel mag, dan telt dat sinds juli 2014 ook voor de VN.

VN-baas Ban Ki-moon betreurde de opstelling van zijn Russische collega's omdat hij nog geen jaar geleden liet weten nooit meer te tolereren dat homoseksuele werknemers worden gediscrimineerd. Ook de Amerikaanse VN-afgezant 'Samantha Power' is boos op de Russische delegatie. "Met het voorstel homoseksuele medewerkers hun rechten te ontnemen ondergraven ze de autoriteit van Ban Ki-moon en diens inzet om iedereen dezelfde rechten te geven", aldus Power.

Zie ook: 
•  Rusland slaagt er niet in om voordelen van 'Homoseksuele VN-werknemers' af te pakken       
  Verenigde Naties blokkeert poging Rusland om rechten af te pakken van Homo stafleden

bronnen: GaySite.nl / YouTube.com