donderdag 26 maart 2015

Australië – Gay+Lesbian Kingdom | Wist je dat Homo's een eigen land hebben

Er bestaat een land dat speciaal voor gays en lesbiennes is opgericht. Het ligt voor de kust van Australië en heet 'The Gay and Lesbian Kingdom of the Coral Sea Islands', aldus NewNowNext.com.
Het land bestaat al sinds 2004 en ligt voor de kust van Australië, ten oosten van de Great Barrier Reef. In dat jaar richtte Dale Parker Anderson het koninkrijk op, omdat de Australische overheid weigerde het huwelijk voor M/M en V/V te erkennen.
Samen met andere activisten bouwde hij een kamp dat hij Heaven noemde, naar de bekende gay club in Londen. Ze hesen de regenboogvlag en de rest is geschiedenis.
Op The Gay and Lesbian Kingdom of the Coral Sea Islands is verder weinig te vinden. Het dan ook eerder een symbolisch protest tegen onrecht dat LHBT'ers wereldwijd wordt aangedaan.
Wel hebben de bedenkers postzegels laten drukken en er is een grondwet. Er is ook een volkslied, namelijk 'I Am What I Am', bekend van Shirley Bassey en de film 'La Cage Aux Folles'.
Hoewel geen enkel land de soevereiniteit van het koninkrijk erkent is het toch fijn om te weten dat er ergens op de wereld een homoland is. Niet ?!
bronnen: Winq.nl / NewNowNext.com