maandag 23 maart 2015

Amerika – LGBT-gemeenschap | De meeste Homo's wonen in 'San Francisco' ‼

San Francisco is de stad met het hoogste percentage homo's van de Verenigde Staten. Dat blijkt uit onderzoek van het gerenommeerde Amerikaanse onderzoekbureau Gallup. Het bureau onderzocht de populatie in vijftig Amerikaanse steden en met een percentage van 6,2 procent is de LGBT-gemeenschap in San Francisco het grootst. De staat Californië is overigens goed vertegenwoordigd in de lijst omdat de progressieve en 'openminded' bevolking in het westen van Amerika homoseksuelen uit heel het land aantrekt.

Op de tweede plek eindigde Portland in de staat Oregon met een percentage van 5,4 procent. Op derde plek staat Austin, Texas waar volgens het onderzoek 5,3 procent van de bevolking tot de LGBT-gemeenschap behoord. Het als zeer homovriendelijk bekend staande Los Angeles eindigde slechts op een tiende plaats met 4,6 procent, terwijl opvallend genoeg het door mormonen gedomineerde Salt Lake City nog boven LA eindigde met 4,7 procent andersgeaarden. Ook opmerkelijk: New York, Chicago en Miami vallen buiten de top vijftien.

Helemaal onderaan de lijst zijn steden te vinden die zich in de zogenoemde 'biblebelt' van de Verenigde Staten bevinden. Birmingham (Alabama) sluit de rij met een magere 2,6 procent van de bevolking die zegt op iemand van het zelfde geslacht te vallen. Ook in Pittsburgh, Memphis, Raleigh, en Cincinnati wonen volgens het onderzoek zeer weinig LGBT-ers.

Uit het onderzoek van Gallup blijkt tevens dat 3,6 procent van de bevolking in heel Amerika zegt te behoren tot de LGBT-gemeenschap.

Klik HIER voor de gehele lijst ‼

Zie ook:  San Francisco telt meeste Roze Amerikanen

bronnen: GaySite.nl / Advocate.com / YouTube.com