vrijdag 27 maart 2015

Lectuur | Het boek "De Roze moorden, geweld in de Gayscene" is weer terug ‼

"De Roze moorden" uit 2012 van Paul Hofman is opnieuw uitgekomen. Moord en doodslag in de homoscene zijn onderbelichte onderwerpen in de misdaadwetenschap. Misschien omdat nabestaanden niet willen dat het slachtoffer postuum uit de kast komt of omdat er bij de politie lange tijd een taboe rustte op homoseksualiteit.
 
Misdaadverslaggever Paul Hofman (1962) beschreef zestien spraakmakende zaken die zich afspeelden "aan de duistere kant van roze levens". Hofman – zijn vader en opa waren politiemannen – schreef vroeger voor de Gaykrant en tegenwoordig voor Winq over misdaad: moord, doodslag en discriminatie. "Mede door mijn boek zijn twee van de zestien zaken die ik beschrijf heropend", zei Hofman. In vier van de zestien gevallen was het slachtoffer heimelijke homoseksueel. Hofman: "Mensen die niet uit de kast durfden te komen en zich daardoor in schimmige werelden begaven".

Zie ook:  De drive is groot ... "Ik werd als jonge Homo ook mishandeld"  Paul Hofman - De Roze Moorden → Boekpresentatie
 
bron: Gay.blog.nl / YouTube.com