dinsdag 28 mei 2013

Cuba niet op World Outgames in Antwerpen


                    
Mariela Castro Espín, het nichtje van Fidel en de dochter van Raúl, heeft de Cubaanse teams teruggetrokken uit de World Outgames in Antwerpen. Ze is verontwaardigd dat haar uitnodiging om co-voorzitter van de mensenrechtenconferentie te worden, is teruggetrok- ken.

Als directeur van CENESEX (het nationaal centrum voor seksuele opvoeding), heeft Mariela een belangrijke rol gespeeld in het verbeteren van homorechten in een land waar homo's voorheen nog in werkkampen werden gestopt. Toch is het dagdagelijks leven van de roze Cubanen nog steeds niet altijd rooskleurig.

In het Mexicaans sportblad 'Esto' zegt Castro dat ze eerst uitgenodigd was om co-voorzitter van de Outgames te worden, maar dat die uitnodi- ging is teruggetrokken. Ze zou alleen nog als gewone spreker welkom zijn. Castro vermoedt dat haar uitnodiging door politieke druk uit Miami en Nederland werd teruggetrokken. Ze bevestigt dat de Belgische regering niets te maken heeft met deze 'politieke manipulatie'.

Castro zou de organisatie van het sportevenement gevraagd hebben hoe ze gediscrimineerd kan worden om haar politieke ideeën, als ze een voorvechter van mensenrechten is.

Het Cubaanse team zal wel deelnemen aan de Gay Games in 2014 in Cleveland.         Zie ook:  Cuba niet naar World Outgames

bron: GayKrant.nl