maandag 27 mei 2013

Ruim 350 arrestaties na betoging Homohuwelijk in Parijs


                
Meer dan 350 mensen zijn aangehouden wegens de ongeregeldheden na de grote demonstratie zondag tegen het homohuwelijk in Parijs. Dat heeft minister Manuel Valls van Binnenlandse Zaken maandagochtend voor de Franse televisie gezegd.

De minister zei dat het om 'individuen gaat die als gevaarlijk worden beschouwd'. Eerder zei Valls dat extreem rechtse groeperingen achter het geweld zaten. Zeker vier agenten, een fotograaf en een betoger raakten gewond. De belangrijkste rellen waren op de Esplanade des Invalides op de linkeroever van de Seine in het zevende arrondissement.


bron: Algemeen Dagblad


Rellen in Parijs na betoging tegen Homohuwelijk     
                      

Na afloop van de betoging zondag tegen het homohuwelijk in Parijs, waaraan volgens de politie 150.000 demonstranten meededen, is het tot rellen gekomen. De politie heeft tientallen mensen opgepakt.

Vier agenten, een fotograaf en een demonstrant raakten gewond. Volgens minister van Binnenlandse Zaken Manuel Valls zaten extreemrechtse groeperingen achter de ongeregeldheden.

Met name op de Esplanade des Invalides kwam het tot gewelddadigheden, uitgelokt door een paar honderd relschoppers. Eerder op de dag wa- ren al ongeveer honderd mensen aangehouden, van wie er 39 in voorarrest werden genomen.

De opkomst bij de betoging zondag viel lager uit dan bij die op 24 maart, toen volgens de politie 300.000 mensen demonstreerden.


bronnen: Trouw.nl / Zie.nl (Video)