zaterdag 1 juni 2013

Chinese Wetenschappers maken muizen Lesbisch


                       
Chinese wetenschappers hebben een muis lesbisch gemaakt. Toch is dit niet de eerste keer dat dit gebeurd. De eerste keer was in 2010 en gebeurde door de Zuid-Koreanen, een jaar later maakten de Chinezen mannelijke muizen homo en in dat zelfde jaar lieten ze twee mannetjes muizen een baby krijgen. De nieuwe studie werd nu gepubliceerd in het tijdschrift Proceedings of the National Acade- my of Sciences (PNAS).

De studie suggereert dat de neurotransmitter serotonine een belangrijke rol speelt bij de vorming van de seksuele geaardheid. De onderzoekers fokten vrouwelijke muizen met een tekort aan serotonine waarna deze muizen het gezelschap van vrouwelijke muizen verkozen boven dat van mannelijke muizen. Wanneer bepaalde neuronen afwezig zijn veranderd dit de seksuele geaardheid. Maar de onderzoekers waarschuwen dat mensen niet bang moeten zijn want dat dit experiment niet als doel heeft om een zogenaamde HoLeBi-kuur te vinden zodat men de seksuele geaardheid van mensen kan veranderen.

Er is een te groot verschil tussen mensen en muizen en zeker omwille van het feit dat hier de muizen lesbisch werden gemaakt en dat mensen als lesbisch of homo worden geboren. Seksuele geaardheid bij mensen is genetisch bepaald bij de muizen was er iets in de ontwikkeling veran- derd ‼ Ook met serotonine kan men bij de mens niet experimenteren omdat serotonine de mens beïnvloedt in alles wat te maken heeft met stemmingen, slapen, seks en nog veel meer. Bovendien zit seksuele geaardheid bij mensen erg ingewikkeld in elkaar, en is er een verschil tussen het ontstaan van mannelijke en vrouwelijke homoseksualiteit, waardoor mensen niet bang hoeven te zijn dat er ooit iets word gevonden om de seksuele geaardheid te veranderen.


bronnen: PNAS / www.HoLeBi.info