vrijdag 26 april 2013

Rusland · President 'Vladimir Poetin' | "Géén adoptie door Franse Homoparen"

De Russische president Vladimir Poetin wil adoptie van Russische wezen door Franse homoparen verbieden !!  Hij zei dat vrijdag tegen het Russische persbureau Interfax.

Frankrijk nam eerder deze week een wet aan die het homohuwelijk mogelijk maakt en homoparen het recht geeft een kind te adopteren. Poetin zei dat hij een verandering van de afspraken tussen zijn land en Frankrijk wil.

Homoseksualiteit is een heet hangijzer in Rusland. Het Russische parlement praat al sinds januari over de invoering van een omstreden wet die propaganda maken voor homoseksualiteit verbiedt.

bronnen: De Volkskrant / Interfax
                         

Poetin wil weeskinderen beschermen tegen Homo's

President Vladimir Poetin heeft in de Russische media laten weten dat hij adoptie door Franse homostellen niet zal toestaan. Russi- sche wezen worden door veel Europese landen opgevangen en ook in Frankrijk. Eerder deze week werd 't huwelijk in Frankrijk open- gesteld voor paren van hetzelfde geslacht. Als reactie hierop wil Poetin met Frankrijk om de tafel om te voorkomen dat Russische kinderen worden geadopteerd door Franse homoparen.

Poetin heeft een maand geleden al een verzoek naar het parlement gestuurd om de regels rond adoptie door buitenlandse homoparen aan te passen. Maar dit verzoek is nog niet behandeld en dus is ook de wet nog niet aangepast. Het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken heeft inmiddels laten weten dat 't wil onderzoeken in hoeverre Russische weeskinderen 'psychologische schade' ondervinden van adoptie door homo- seksuele koppels.

In Rusland is al enige tijd een discussie rond homoseksualiteit gaande. Eerder deze week stemde het parlement van de regio Irkoetsk in met een wet die 'propaganda voor homoseksualiteit' verbiedt. Het is de elfde regio in Rusland die de rechten van homo's inperkt. Door homo's monddood en onzichtbaar te maken hopen de Russische autoriteiten dat "kinderen worden beschermd tegen negatieve factoren en geen schade oplopen in hun geestelijke morele ontwikkeling".

bron: GayLive.be