zaterdag 27 april 2013

Den Haag | "Minister 'Jet Bussemaker' is op 4 mei bij Haags Homomonument"

Minister Jet Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap zal op 4 mei a.s. de Dodenherdenking bijwonen bij het Internationaal Homomonument bij Madurodam in Den Haag. De minister, die verantwoordelijk is voor het emancipatiebeleid, doet dit ter gelegen- heid van het 20-jarig bestaan van het monument.

Minister Bussemaker zal namens de regering een toespraak houden en een krans leggen. Zij wordt gevolgd door vertegenwoordigers van ande- re lokale en regionale organisaties zoals de gemeente Den Haag, COC Haaglanden, Politie en Brandweer Den Haag en Stichting De Kringen.

De plechtigheid start om 19.30 uur. Iedereen is welkom om deze herdenking bij te wonen. Het verzoek is om tien minuten eerder aanwezig te zijn.

In het kader van de Nationale Dodenherdenking zal COC Haaglanden, als regionale organisatie, tevens een krans leggen bij de plechtigheid in Wassenaar en in Naaldwijk (gemeente Westland).

COC Haaglanden werkt voor de LHBT-doelgroep in de negen gemeenten van het Stadsgewest Haaglanden (Delft, Den Haag, Rijswijk, Nootdorp, Midden-Delfland, Leidschendam-Voorburg, Pijnacker-Wassenaar, Westland en Zoetermeer).

bronnen: COC.nl / COC Haaglanden

        
Dodenherdenking bij Homomonumenten

Op vier mei worden jaarlijks de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog herdacht. In heel Nederland wordt twee minuten stilte in acht genomen en bij de homomonumenten in Amsterdam en Den Haag wordt stil gestaan bij de vervolging van homoseksuelen.

Minister Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap zal op vier mei de dodenherdenking bijwonen bij het Internationaal Homomonument bij Madurodam. De minister, die verantwoordelijk is voor het emancipatiebeleid, doet dit ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan van het mo- nument. Sinds de onthulling vindt er jaarlijks op 4 mei een plechtigheid bij het monument plaats ter gelegenheid van Nationale Dodenherdenking in het algemeen en de strijd voor gelijke rechten voor en de emancipatie van de mondiale LHBT-groep in het bijzonder.

Namens de regering zal de minister een krans leggen. Zij wordt gevolgd door vertegenwoordigers van andere lokale en regionale organisaties zoals de gemeente Den Haag, COC Haaglanden, Politie en Brandweer Den Haag en Stichting De Kringen. De plechtigheid start om 19.30 uur. Iedereen is welkom om deze herdenking bij te wonen. Het verzoek is om tien minuten eerder aanwezig te zijn.

Op het Homomonument in Amsterdam worden alle lesbo's, homo's, bi's en transgenders herdacht die vervolgd werden en worden om hun seksuele geaardheid en genderidentiteit. Na de stilte zijn er kransleggingen door verschillende LHBT-organisaties en toespraken door Boris Dittrich - Human Rights Watch en Tanja Ineke - landelijk voorzitter COC. De muzikale omlijsting wordt verzorgt door het Excelsior Ensemble. Het programma begint om 19.45 uur. Ter afsluiting van de herdenking bij het Homomonument vindt na de plechtigheid in de Westerkerk een concert plaats.

bron: GaySite.nl