vrijdag 26 april 2013

Amsterdam | Pride Photo Award 2013 'Extreem Normaal' is vandaag gestart ‼

Vanaf vandaag kunnen fotografen hun werk inzenden voor de derde editie van Pride Photo Award. De internationale fotowedstrijd over seksuele en gender diversiteit heeft dit jaar als thema 'Extremely Normal'.

Het thema daagt de deelnemers uit om in plaats van de extravagante stereotypes juist het alledaagse van de lesbische, homoseksuele, bisek- suele en transgender gemeenschap te portretteren. De winnende foto's worden een maand lang tentoongesteld in de Oude Kerk te Amsterdam.

Van 25 april tot en met 31 mei 2013 kunnen fotografen hun werk inzenden via de website van Pride Photo Award:  www.pridephotoaward.org

Deelnemers kunnen inzenden in vier verschillende categorieën: Documentair, Gender, Open en de thema categorie van dit jaar: 'Extremely Normal'. Het thema is gekozen door de gerenommeerde Nederlandse fotocurator Marga Rotteveel. Het neemt stelling tegen het vaak eenzijdige beeld van de LHBT gemeenschap in de media. Als het gaat over homo's, lesbiennes, biseksuelen en transgenders (LHBT) tonen de media vaak extravagante foto's: drag queens, halfnaakte dansende mannen op een boot.

De uitdaging van dit jaar is dan ook om buitengewone foto’'s te maken van gewone mensen. De winnende foto’'s worden vanaf 23 augustus een maand lang tentoongesteld in de historische Oude Kerk te Amsterdamse. Een selectie van de winnende foto's zal op grote panelen te zien zijn door heel Amsterdam. De expositie zal later nog te zien zijn in andere Nederlandse steden.

De jury bestaat uit vijf internationaal gerenommeerde fotografie experts. De voorzitter van deze editie is Stephen Mayes, de Managing Director van VII Photo Agency New York. De jury komt in juni bij elkaar om de winnaars te selecteren. Deze worden op 19 juni 2013 bekend gemaakt. De prijsuitreiking vindt plaats op vrijdag 23 augustus.

De eerste prijs winnaars van elke categorie krijgen een ticket naar Amsterdam en verblijven in het Lloyd Hotel tijdens het openingsweekend. Vorig jaar namen meer dan 200 fotografen deel uit de hele wereld en werden er 1750 foto's ingezonden. De winnaar van de Pride Photo Award 2012 was de Nederlandse fotograaf Chris Rijksen.

Voor meer informatie:  www.pridephotoaward.org        Voor het insturen van foto's:  www.contest.pridephotoaward.org

bron: GaySite.nl