woensdag 24 april 2013

Gewelddadig protest in Parijs tegen Homohuwelijk


                       
Nadat de Nationale Assemblee met een ruime meerderheid van stemmen een wet had aangenomen die het huwelijk openstelt voor homoparen, zijn dinsdagavond in Parijs rellen uitgebroken. Op verschillende plekken kwam het tot confrontaties tussen betogers tegen het homohuwelijk en de politie.

Met het oog op eventuele rellen was de oproerpolitie in groten getale aanwezig. Duizenden agenten waren rond het parlementsgebouw en langs de Seine geposteerd en de waterkanonnen stonden klaar. Relschoppers bestookten de politie met flessen en stenen. De agenten zetten traangas in.

In juni kunnen waarschijnlijk de eerste homostellen trouwen.

bron: FokNieuws.nl


Rellen in Parijs vanwege Homohuwelijk

In de Franse hoofdstad Parijs zijn dinsdagavond tegenstanders van het homohuwelijk, dat eerder op de dag werd aangenomen door het parlement, slaags geraakt met de politie. Ze gooiden met stenen, vuurwerk en lege flessen. De politie gebruikte traangas.

Na de stemming in de Nationale Assemblée, waarbij een grote meerderheid voor invoering van 't homohuwelijk stemde, gingen dinsdagavond ongeveer 3500 mensen de straat op om tegen de wet te demonstreren. De autoriteiten droegen de actievoerders rond 10 uur 's avonds op om naar huis te gaan. Enkele honderden mensen gaven daar geen gehoor aan waarna de rellen begonnen.

De politie arresteerde 12 mensen. Na middernacht keerde de rust weer.

bronnen: Algemeen Dagblad / Zie.nl - ANP / NOS.nl - NOS Journaal