vrijdag 22 maart 2013

Henk Krol wil schuld Gay Krant 'naar vermogen' betalen


Henk Krol, eigenaar van de failliet verklaarde Gay Krant en enkele daaraan gekoppelde bedrijven, is bereid om 'naar vermogen' bij te dragen aan de vereffening van de schulden. Die kunnen volgens de curator oplopen tot een half miljoen euro.

Eindhovenaar Krol, fractievoorzitter van 50Plus in de Tweede Kamer, zegt dat de zakelijke affaire hem niet hindert in zijn politiek functioneren. "Hier in de Tweede Kamer begrijpt men heel goed wat dit voor mij betekent. Ik krijg hier juist vaak een arm om de schouder".

Wel zegt Krol dat de ondergang van de Gay Krant gebruikt zou kunnen worden om hem en zijn partij, die in de peilingen de laatste maanden steevast twintig zetels of meer scoort, te beschadigen.

Ook 'oud zeer' zou meespelen, zegt hij: "We hebben 35 jaar lang mensen die dreigden te verzuipen geprobeerd te redden. En ja, daar zijn we wel eens over het gras gelopen waar dat niet mocht en hebben we wat bloemetjes vertrapt. En ik was de hardste schreeuwer. Er zijn zeker mensen die nu oude rekeningen willen vereffenen".

Krol benadrukt dat hij nooit uit eigenbelang heeft gehandeld bij het aanvragen van het faillissement van zijn bedrijven. Hij hoopt op een door- start van de Gay Krant. Hij noemt de consequenties voor de negen personeelsleden 'heel vervelend'.

bron: Eindhovens Dagblad