dinsdag 19 maart 2013

Homofobe Prediker niet welkom


De homofobe islamitische prediker Khalid Yasin kon zijn geplande toespraak op de University of East London niet houden omdat de universiteit het evenement aflaste.

Kahlid Yasin zegt dat homoseksualiteit een 'afwijking en immoraliteit' is. Ook prijst hij publieke executies en claimt hij dat hiv/aids een complot is van het westen en de World Health Organisation om Afrikanen te doden.

Yasin zou samen met de extremistische prediker Jalal Ibn Saeed deelnemen aan een islamitische bijeenkomst op de UEL Stratford-campus afgelopen vrijdag. Er volgden protesten van de LHBT-vereniging van de universiteit en mensenrechtenactivist Peter Tatchell. De studentenunie laste vervolgens de bijeenkomst af.

"Universiteiten moeten een plek zijn voor verlichting, tolerantie, liberalisme en mensenrechten", zegt Tatchell op zijn website. "Het is schokkend om te zien hoe islamitische studentenverenigingen haat-predikanten promoten die antisemitisch, seksistisch en homofoob zijn, en medemoslims misbruiken die zich niet aanpassen aan hun onbuigzame interpretatie van de islam".

Loren Wright, de voorzitter van de LHBT-vereniging, vindt het goed dat dit evenement niet doorging, maar 'de studentenvereniging en universi- teit hadden nog steeds publiekelijk kunnen veroordelen dat de sprekers waren ingepland'.

Vorige maand werd de homofobe geestelijke Abu Usamah at-Thahabi, die pleit dat homo's van bergen moeten worden gegooid, ook al geweigerd om een speech te geven op de University of Reading.

bron: GayKrant.nl