zondag 17 maart 2013

Parijs | Anti-Homohuwelijk demonstratie verboden


De politie van Parijs heeft een demonstratie tegen de komst van het homohuwelijk in Frankrijk verboden. De demonstratie stond gepland op 24 maart op de beroemde Avenue des Champs-Elysées maar de Franse autoriteiten zeggen de veiligheid van de deel- nemers niet te kunnen garanderen. De organisatie verwacht, net als het vergelijkbare protest in januari van dit jaar, dat ruim een miljoen mensen op de demonstratie af komen.

De politie ziet veiligheidsrisico's en heeft de organisatie een alternatieve plek aangeboden. Maar medeorganisator Virginie Tellenne wil de vrijheid van meningsuiting alle ruimte en publiciteit geven en dat kan volgens haar alleen op de Champs-Elysées. Het is niet bekend of de demonstratie volgende week alsnog gaat plaats vinden.

Ruim een maand geleden ging het Franse parlement met een ruime meerderheid, 249 parlementariërs voor en 97 tegen, akkoord met de open- stelling van het burgerlijk huwelijk voor paren van hetzelfde geslacht. Ook krijgen homostellen met de nieuwe wet de mogelijkheid om kinderen te adopteren.

De laatste hobbel die de wet op de openstelling van het huwelijk moet nemen staat begin april op 't programma. Ook al lijkt goedkeuring door de Franse senaat een formaliteit toch is een akkoord van de Franse Tweede Kamer nodig om de wet op het homohuwelijk officieel goed te keuren.

bron: GaySite.nl