dinsdag 29 januari 2013

Basisschool De Klinkert | "Mijn Konijn is ook Homo"

Leerlingen van groep acht van basisschool De Klinkert in Oudenbosch hebben dinsdag voor het eerst homo-acceptatielessen gekregen. Sinds december zijn de lessen over seksualiteit en seksuele diversiteit verplicht in het basis-onderwijs.

Dat moet zorgen voor meer begrip voor homoseksualiteit. De Klinkert is de eerste basisschool in Brabant waar de lessen werden gegeven. De meeste leerlingen wisten al wel wat homoseksualiteit betekent. "Je merkt dat er al veel over is gesproken en dat de acceptatie in deze klas erg hoog is", vertelt Linda Honing, die de lessen geeft.

Mijn Konijn is ook Homo
"Mijn Konijn is ook Homo", vertelt een van de leerlingen giechelend als de les is begonnen. "Er zijn twee mannetjes en die doen het met elkaar." En volgens de lerares is dat heel normaal, want ook onder dieren komt homoseksualiteit voor. Toch wordt er volgens Honing niet altijd op deze manier gereageerd: "Ik heb wel eens meegemaakt dat kinderen gaan huilen en niets willen weten van homo's, ze roepen dat het niet mag. Juist dat toont aan hoe belangrijk deze lessen zijn."

Voor de leerlingen uit groep 8 van basisschool De Klinkert is het geen enkel probleem. "Als er een homo in de klas zit, dan kan die dat gewoon zeggen. Iedereen is toch een mens ?!"

bron: Omroep Brabant