woensdag 12 december 2012

Ruzie bij De Popcorn in Tilburg niet om geaardheid


TILBURG - De ruzie met carnaval in Tilburg waardoor musicalacteur Mathijs Beugelink ernstig gewond raakte, had niks te maken met zijn homoseksualiteit. "Er is over en weer gescholden", zegt de advocaat van de hoofdverdachte. "Homo is tegenwoordig een ge- bruikelijk scheldwoord."

Volgens advocaat Geoffrey Woodrow is er weliswaar gescholden maar koestert de hoofdverdachte, een 20-jarige Tilburger, geen haat tegen homoseksuelen.

Beugelink ernstig gewond
De twee Tilburgers zouden vier mannen die uit gaybar De Popcorn kwamen hebben uitgescholden en mishandeld. Beugelink raakte ernstig gewond omdat hij van een trap werd geduwd. Hij had last van tijdelijke verlammingsverschijnselen waardoor hij niet meer op kon treden. Er is volgens de advocaat een woordenwisseling ontstaan omdat het groepje volgens de inzittenden van een auto in de weg liep.

De politie noemde het geweld eerder een ogenschijnlijk voorbeeld van geweld dat specifiek gericht was tegen de homoseksualiteit van de slachtoffers. De zaak kreeg veel aandacht nadat Beugelink een stichting tegen homogeweld begon.

Verdachte ontkent
De 20-jarige Tilburgse hoofdverdachte zit nu drie maanden vast. Toch ontkent hij Beugelink te hebben geduwd, zegt Woodrow. Zijn cliƫnt is eerder veroordeeld geweest voor geweld. De behandeling van zijn strafzaak staat volgende week gepland.

bron: Omroep Brabant