vrijdag 14 december 2012

Paus noemt Homohuwelijk 'bedreiging voor vrede'


Euthanasie, abortus en homohuwelijk zijn zware bedreigingen voor de vrede.

Dit schrijft paus Benedictus XVI in een boodschap ter gelegenheid van de Werelddag van de Vrede, die op 1 januari wordt gevierd.

Volgens de kerkvorst brengt abortus ''onherstelbare schade toe aan de ontwikkeling, de vrede en het milieu''. En als in een wet ''een vermeend recht op euthanasie'' wordt geregeld, wordt daarmee het ''basisrecht op leven bedreigd'', stelt de paus volgens de krant la Repubblica van vrijdag.

Het is niet de eerste keer dat de paus zich dit jaar negatief uitlaat over homoseksualiteit. Tijdens een bijeenkomst in januari ging het over de opvoeding van kinderen en hoe belangrijk dit is in het kader van vrede. Hij zei dat een traditioneel gezin, met een man en een vrouw aan het hoofd, noodzakelijk is om kinderen groot te brengen.

Volgens de paus heeft 'de kiemcel van iedere samenleving' dringend wettelijke bescherming nodig. "Dit is niet zomaar een eenvoudige sociale conventie, maar een fundamentele pijler van elke gemeenschap. Een beleid dat het gezin ondermijnt, bedreigt de menselijke waardigheid en de toekomst van de mensheid zelf", aldus de paus.

bronnen: Gay.nl / La Repubblica