donderdag 13 december 2012

Lady Gaga schuldig aan 'Homopropaganda' ?!


Zangeres Lady Gaga zal in Rusland worden vervolgd voor het maken van propaganda voor homoseksualiteit tijdens haar concert in St. Petersburg afgelopen zondag. Eerder dit jaar werd ook Madonna al vervolgd voor hetzelfde vergrijp.

In St. Petersburg is sinds 1 maart een wet van kracht die het verspreiden van homoseksuele propaganda verbiedt. De nieuwe wet verbiedt het promoten van homoseksualiteit onder minderjarigen. Op grond van deze wet werd Madonna enige tijd geleden aangeklaagd en gesommeerd een boete van tien miljoen dollar te betalen maar de rechter beoordeelde vorige maand de aanklacht ongegrond. De precieze aanklacht en het geƫiste boetebedrag tegen Lady Gaga is nog niet bekend.

Politicus Vitaly Milonov, die de aanklacht heeft ingediend, laat in de Russische media weten dat hij heeft geprobeerd jongeren onder de 18 jaar de toegang tot het concert te ontzeggen. "Dit is mij helaas niet gelukt waardoor kinderen werden blootgesteld aan homopropaganda. Lady Gaga riep op de homogemeenschap te steunen terwijl er kinderen van 12 jaar in de zaal zaten", aldus Milonov

Woensdag treedt Lady Gaga in Moskou op. De popdiva bedankte premier Medvedev dit weekend nog, omdat hij zich uitsprak tegen verdere onderdrukking van homoseksuelen. "Thank You Prime Minister Medvedev for not standing by your party's anti gay propaganda law & instead supporting my show+fans all over Russia", twitterde ze zaterdag.

Volgende week stemt het parlement in Rusland over een landelijke wet die propaganda rond homoseksualiteit moet verbieden. Human Rights Watch heeft de politiek in Rusland opgeroepen het wetsvoorstel te verwerpen omdat het volgens de Mensenrechtenorganisatie indruist tegen de vrijheid van meningsuiting.

bron: GaySite.nl