woensdag 19 december 2012

Homoseksuele jongen pleegt zelfmoord in Utah


In de Amerikaanse staat Utah heeft een 14-jarige jongen zich van het leven beroofd door zichzelf door het hoofd te schieten. David Phan werd onlangs van school gestuurd omdat in zijn schooltas een condoom was gevonden.

Volgens familie en vrienden was de jongen de laatste tijd zeer depressief omdat hij enkele maanden geleden uit de kast is gekomen en daar op school erg mee werd gepest. Onderzoek zal moeten uitwijzen waarom de jongen zich van het leven heeft beroofd.

Nadat de jongen van school werd gestuurd raakte hij volgens zijn ouders in een nog diepere depressie. Uiteindelijk kon hij het niet meer aan en ging met een geladen pistool naar zijn school. Voor het oog van zijn klasgenoten heeft hij zich van het leven beroofd. Zijn ouders hebben de publiciteit gezocht om meer slachtoffers te voorkomen. "Wij hopen dat de autoriteiten en de schoolleiding stappen ondernemen en jonge homo- seksuele migranten, die vaak dubbel gepest worden, te helpen," aldus de vader van David.

ACLU, een organisatie die opkomt voor de vrijheden en rechten van Amerikaanse burgers, laat weten dat het de uitkomst van het onderzoek zal afwachten maar roept de schoolleiding van de Bennion Junior High School nu al op om meer te doen tegen het pesten van homojongeren.

bron: GaySite.nl