dinsdag 18 december 2012

Boete Suso na 'Homo-tweet' over Teamgenoot


Liverpool-aanvaller Suso moet een boete van zo'n twaalfduizend euro betalen. De Football Association legde de voetballer die sanctie op nadat hij zijn ploeggenoot José Enrique via Twitter 'gay' noemde.

De negentienjarige Suso postte afgelopen maand bij wijze van grap een foto van trotse Enrique, die zijn tanden had laten bleken. Zijn commentaar: 'What the f*** is he doing ?! This guy is gay... he does everything except play football'. De voetballer haalde zijn reactie snel weg en veranderde de bijgaande tekst, maar het kwaad was reeds geschied.

Suso, landgenoot van Enrique, speelt dit seizoen een redelijk belangrijke rol bij Liverpool. De jonge voetballer kwam tot op heden tot dertien optredens in de hoofdmacht. Liverpool nam Suso in 2010 over van Cadiz. In oktober tekende hij een nieuw, meerjarig contract bij The Reds.

bron: VoetbalPrimeur.nl


Jesus Fernandez Saez krijgt boete voor Homo-tweet

Aanvaller Jesus Fernandez Saez van FC Liverpool moet een boete van ruim 12.000 euro betalen omdat hij zijn ploeggenoot José Enrique op Twitter voor homo heeft uitgemaakt.

De Spanjaard met de voetbalnaam Suso reageerde in een tweet op een foto waarop Enrique met hagelwitte tanden was afgebeeld. 'Deze jongen is homo', stelde Suso. 'Hij heeft mentale problemen. Hij doet alles, behalve voetballen.'

De tuchtcommissie van de Engelse voetbalbond noemde de tweet van de aanvaller dinsdag ongepast. Suso kreeg een boete van 10.000 pond opgelegd.

bron: Volkskrant.nl