dinsdag 18 december 2012

Glynn Cardy: Met Kerst komt Jezus 'Uit de Kast'


De kerkelijke gemeente St. Matthew in the City in Auckland is bekend vanwege zijn controversiële posters. Vorig jaar nog werd de afbeelding van Maria, die verschrikt haar zwangerschaptest bekijkt, door boze dorpsbewoners verwijderd.

Ook de poster van kerst 2009 met Josef en Maria in bed met de tekst: 'Arme Josef, het valt niet mee God als voorganger te hebben,' zorgde voor veel reacties, net als de poster van een facebookbericht met een plaatje van Jesus aan het kruis waaronder staat: 'Judas Iskariot vindt dit leuk'.

Deze kerst zien we baby Jezus in de kribbe met de tekst 'Het is kerstmis. Tijd voor Jezus om uit de kast te komen' ………..

Predikant Glynn Cardy, het artistieke brein achter deze scheppingen, legt uit dat ze bedoeld zijn om Jezus menselijker te maken. Dat de posters vaak geen lang leven beschoren zijn, maakt niet uit. Wanneer ze door gebelgde christenen worden weggehaald, staan ze toch al op internet.

De dominee is niet gek namelijk. "In dit internettijdperk blijft het beeld eeuwig bestaan. Dus mensen kunnen ermee doen wat ze willen."

Over de homoposter van dit jaar zegt collega predikant Clay Nelson: "Er waren theologen die beweerden dat Jezus homoseksueel was, maar dat zijn speculaties. Misschien was hij homo, misschien hetero of niets. Maakt het iets uit ?!"

bronnen: Relatie.blog.nl / St. Matthew in the City